Staňte se našimi fanoušky na:

Mléčná rýže

Autor receptu: Lucie Dubská (113 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Přecedíme rýži v jemném sítě pod studenou tekoucí vodou. Po důkladném propláchnutí rýži nasypeme do mléka a piřivedeme k varu. Přidáme sůl a vanilkový cukr. přikryjeme pokličkou a vaříme při nízké teplotě. (lepší je vodní lázeň). Rýže se velice ráda připaluje. Občas mícháme. Mezitím, co se rýže vaří rybíz umyjeme a zbavíme ho šťopek. Posypeme ho cukrem. Rozklepneme vejce a žloutek odložíme. Ze třech bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutek a polovičku mandlí smícháme s uvařenou rýží. Zbytek mandlí opražíme. (bez tuku). Vmícháme sníh z bílků. Na závěr přidáme rybíz, opatrně vše zamícháme, ozdobíme mandlemi a máme hotovo!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

bartovce|9. srpna 2013
mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!