Staňte se našimi fanoušky na:

Mexické tortilly a salát

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KUŘECÍ TORTILLA 4 lžičky suš. pažitky, 2 lžičky suš. rozmarýnu, 4 lžičky suš. bazalky, 4 lžíce ostřejšího kečupu, 4 placky tortilly, 400g uvařených kuřecích prsou nakrájených na kostičky, 8 hrstí nastrouhaného sýra V menší nádobě smícháme koření a kečup. Namažeme na placku, přidáme kuřecí maso a posypeme čedarem. Ohřejeme v toustovači (troubě nebo mikrovlnce), aby se sýr roztekl. ZAPEČENÁ TORTILLA 200g mletého vepřového, 50g bílých fazolí (namočených přes noc), sůl, 100g kořen.zeleniny, 5 stroužků česneku, 1 cibule, pálivá paprička, olivový olej, 3 bobk.listy, oregano, mletý pepř, 1 plechovka loupaných krájených rajčat, 50g sterilované kukuřice, 4 tortilly, 200g ementálu, 1/2 ledového salátu 8-12 cherry rajčátek, 2 lžíce balsamica, salsa omáčka Náplň: Fazole vaříme asi 20-25 minut doměkka, pak scedíme a odložíme stranou. Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na drobné kostičky, česnek na plátky, cibuli a pálivou papričku nasekáme najemno. Rozpálíme hrnec a cibuli s česnekem orestujeme s trochou olivového oleje, přidáme pálivou papričku a nakrájenou mrkev s celerem. Když zelenina trošku změkne, přidáme mleté maso a dál restujeme. Ochutíme bobkovým listem, oreganem, solí a pepřem. Přilijeme krájená rajčata i se šťávou. Vše dusíme doměkka tak, aby se většina tekutiny odpařila. Nakonec přidáme ještě vařené fazole, sterilovanou kukuřici a důkladně promícháme. Ledový salát natrháme na menší kousky, přidáme na poloviny nakrájená omytá cherry rajčata, přidáme 2 lžíce oliv. oleje, 2 lžíce balsamica, osolímé a opepříme. Tortilly krátce opečeme na suché pánvi z obou stran, NESPÁLIT! Naplníme částí připravené náplně, posypeme polovinou nastrouhaného ementálu a srolujeme. Naplněné tortilly rozkrojíme na poloviny a dáme do zapékací mísy, potřeme zbylou náplní a posypeme nastrouhaným ementálem. Pak zapečeme 8-10 minut na 210°C pod grilem. Podáváme s pikantní salsou. TEPLÝ SALÁT 300g mletého vepřového, 3 stroužky česneku, čerstvé bylinky, mořská sůl, mletý pepř, olivový olej, 200g brambor, bílá část pórku, 3 barevné papriky (červená,žlutá,zelená), 2 chilli papričky, hrst sterilované kukuřice, hrst mražených zelených lusků, citronová šťáva Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky. Pórek nakrájíme na větší kousky a papriky na proužky. Na pánvi (nejlépe wok) rozehřejeme olej a proužky paprik orestujeme. Osolíme, opepříme, po 3 minutách přidáme pórek s bramborami a restujeme dozlatova. Z chilli papriček odstraníme jadérka, nasekáme je nadrobno a přidáme k zelenině s pečenými masovými kuličkami, krátce orestujeme. Nakonec přidáme kukuřici, rozmrazené zelené lusky a promícháme. Ochutíme citrónovou šťávou, nadrobno nasekaným tymiánem a petrželkou. Kuličky: Česnek a bylinky nasekáme nadrobno a smícháme s masem, osolíme, opepříme a promícháme. Rukou uválíme malé kuličky a rozložíme je na plech s pečicím papírem. Kuličky pokapeme olivovým olejem a pečeme asi 5 minut na 220°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

můra|9. února 2015
ukládám 1++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!