Staňte se našimi fanoušky na:

Meruňkový džem od Cvikovské babičky

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Zralé až přezrálé meruňky vypeckujeme a vkládáme do vody s kyselinou citronovou. Část meruněk nakrájíme nadrobno a dáme do kastrolu. Podlijeme trochou vody a prudce vaříme, až se šťáva částečně odpaří. Přidáme zbylé meruňky, cukr smíchaný s Pektogelem (dříve Petosa) a ještě 5 minut prudce vaříme. Horký džem plníme do skleniček, upevníme víčky a obrátíme dnem vzhůru, necháme vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |10. ledna 2015
vyzkouším Odpovědět
jííťa |8. prosince 2014
+++111 Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!