Staňte se našimi fanoušky na:

Meruňkové a medové cetle - původní staročeské recepty

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

MERUŇKOVÉ CETLE (kolem r. 1880) Tlučený prosátý cukr tři se lžící meruňkové zavařeniny a šťávou ze 1/4 citronu, poté vyválej na cetle a nech sušit ve vlahé troubě. MEDOVÉ CETLE (kolem r. 1850) Rozvaříme v čistém železném polévaném a neoprýskaném kuthánku několik lžic medu až se škvaří a voní jako přeškvařené máslo. Pak kávovou lžičkou namáčenou do vody nabíráme škvařený med a lijeme hromádky na plech, potřený voskem. Necháme ztuhnouti rozlité hromádky a máme výborné léčivé medové cetličky. Kdo přidá hrst strouhaných burských oříšků, rychle zamíchá a odstaví a klade hromádky - má ještě chutnější sousto.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |1. února 2015
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!