Staňte se našimi fanoušky na:

Menší medovník

Autor receptu: lucii.horakova (16 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejprve si den předem uvaříme salko tak, aby nám zkaramelizovalo a necháme do druhého dne vychladnout. Těsto: ze 180 g cukru moučky, 300 g hladké mouky, 3 vajec, lžičky jedlé sody a 4 lžic medu vypracujeme těsto. Poté ho rozdělíme na 3 díly a vyválíme na tenké placky, které dáme péct do trouby předehřáté na cca 170 °C na 7-10 minut (dokud těsto nezezlátne). Z plátů potom vykrojíme kruhy podle talíře (odřezky si necháme). Necháme vychladnout. Sirup: Smícháme 2 lžíce cukru, 150 ml vody a 40 ml rumu. Pomocí mašlovačky pak každý plát natřeme, aby změkl. Krém: Rozšleháme máslo a přidáme zkaramelizované salko. Dobře zpracujeme, aby se nám netvořili hrudky a obojí se nám dobře spojilo. Poté krém nanášíme v přiměřené vrstvě na pláty, které pokládáme na sebe. Nakonec potřeme celý dort včetně jeho boků zbylým krémem a posypeme rozdrcenými odřezky (tip: mlžeme posypat také rozdrcenými vlašskými ořechy, případně směsí z ořechů a odřezků). Dort necháme minimálně 2 hodiny odležet, nejlepší je však druhý den.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |24. září 2014
vypadá složitě ale zkusím Odpovědět
lucii.horakova|17. řijna 2014
Ve finále je velice jednoduchý, jen nebylo lehké to popsat :) Já jsem kuchař začátečník, tohle bylo po bublanině mé druhé pečení a všichni mi medovník chválili :) Vůbec se toho nebojte, budu držet palce :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!