Staňte se našimi fanoušky na:

Melounový rosol

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Melou prolisujte nebo vylisujte šťávu, měli byste získat asi 4 hrnky prolisované melounové dužiny. Připravenou dužinu dejte do velkého kastrolu, přidejte cukr a ve vodě rozmíchaný solamyl a na mírném ohni za stálého míchání přiveďte k varu. Oheň zmírněte a směs nechte mírně pobublávat 4-5 minut za neustálého míchání. Odtáhněte z plotýnky, přidejte skořici a nechte zchladnout, ale ne úplně vychladit. Přidejte citronát (trochu si dejte stranou na ozdobu) a čokoládu. Vypláchněte vnitřek litrové pudinkové formy studenou vodou a vyplňte melounovou dužinou. Chlaďte dokud hmota úplně neztuhne. Vyklopte na mísu, ozdobte citronátem (případně kandovanou dýní) a květy jasmínu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!