Staňte se našimi fanoušky na:

Medovník s krémem ze salka

Autor receptu: janatka (94 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do hrnce na mírný oheň dáme cukr, vejce, Heru, sodu, mléko, med a mícháme. Po rozpuštění mícháme ještě asi 3 minuty (cukr ode dna mírně karamelizuje). Pak se přidá postupně 1 kg hladké mouky a udělá se těsto z mouky odeberu tři lžíce mouky a přidám tři lžíce kakaa. Zbytek mouky si nechte na vál, kde se těsto ručně dodělá do takové podoby, aby nebylo moc gumové (tvrdé) a dalo se hezky vyválet. Každé těsto je jiné, já jsem dala do posledního medovníku max. 950 g mouky (do předchozího jsem dala naopak něco málo přes 1 kg). Rozdělíme na 6 dílů. Vymažeme plechy. Vyválíme placky na velikost plechu a pečeme v troubě (160 °C) - pozor, těsto se peče velmi rychle (4-6 minut). Krém - z mléka a krupice si uvaříme kaši na vodní lázni. Necháme vychladnout. Poté přidáme Heru, cukry, rum a šleháme. Na 1. a 5. placku dáme marmeládu (já dávám domácí marmeládu z červeného rybízu). Na 2.,3.,4. a 6. placku natřeme krém. Po namazání posledního plátu posypeme mletými ořechy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!