Staňte se našimi fanoušky na:

Marinovaná vepřová žebírka

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oloupanou cibuli nasekáme na drobno a osmažíme ji do růžova, oloupaný česnek prolisujeme k cibuli, přidáme rajský protlak, ocet, sůl, nasekané bylinky, med, vývar, worcestr, hořčici a pár kapek tabasca. Omáčku pozvolna vaříme asi 15 minut. Omytá a očištěná žebra nakrojíme do poloviny a dáme do osolené vody, vaříme do poloměkka asi 30 minut. Maso z vývaru vyjmeme a osušíme. Žebra rozdělíme a potřeme je sladkokyselou omáčkou. Vyrovnáme je na plech a pečeme v rozpálené troubě na 220°C asi 20 minut, maso občas omáčkou potřeme. Pečená žebra dáme na velký talíř a obložíme čerstvým zeleninovým salátem (nebo sterilovanou zeleninou), půodáváme s bagetou nebo americkými bramborami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!