Staňte se našimi fanoušky na:

Masíčko na rozmarýnu

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

ROZMARÝNOVÉ ŠPÍZY 500 g jehněčího masa, 2 barevné papriky, 1 lilek, 4 stroužky česneku, 4 pevnější větvičky čerstvého rozmarýnu, asi 1,5 dl olivového oleje, mletý pepř, sůl Z větviček rozmarýnu opatrně otrháme jehličky a promícháme je s osoleným a opepřeným olejem a prolisovaným česnekem (nepoškozené větvičky rozmarýnu si dáme stranou). Do této marinády naložíme asi na 30 minut jehněčí maso nakrájené na stejně velké kousky. Lilek a papriky nakrájíme na stejně velké kousky jako maso. Všechny suroviny napichujeme střídavě na rozmarýnu, zbytek marinády ohřejeme na pánvi a rozmarýnové špízy na něm za stálého otáčení opečeme - asi 10 minut. ROZMARÝNOVÉ BALÍČKY 700 g mletého vepřového masa, 150 g plátků slaniny, 8 velmi tenkých plátků vepřové kýty, několik jarních cibulek, 1 celá hlavička česneku, hrst nasekané čerstvé majoránky a petržele, malý svazek čerstvého rozmarýnu, mletý pepř, sůl Mleté maso osolíme, opepříme, promícháme s majoránkou a petrželí, uděláme z něj kouličky, které zabalíme do plátků kýty a slaniny. Balíčky převážeme kuchyňskou nití, vložíme do pekáčku a podlijeme vodou. Přidáme jehličky rozmarýnu, hlavičku česneku překrojenou na půlky a celé omyté cibulky. Pečeme přikryté alobalem na 170°C za občasného podlévání vodou. Asi po 40 minutách alobal odstraníme a dopečeme 20-30 minut dozlatova. KRÁLÍK NA ROZMARÝNU 1 naporcovaný králík, 150 g bůčku, 125 g másla, 4 jarní cibulky, 3 rajčata, hrst vypeckovaných oliv, 5 stroužků česneku, 1 větvička čerstvého rozmarýnu, hrst čerstvé majoránky, šťáva z 1/2 citronu, voda nebo vývar na podlití, olivový olej, mletý pepř, sůl Porce králíka vložíme do pekáče, přelijeme olejem, osolíme, opepříme, potřeme 2 stroužky drceného česneku a zakápneme citronovou šťávou, maso necháme marinovat na chladném místě do druhého dne. Pak do pekáče přidáme na kolečka nakrájené cibulky, nakrájený bůček, spařená oloupaná rajčata, 3 neoloupané stroužky česneku a všechno trochu promícháme. Pečeme asi 45 minut na 160°C. Pak pekáč vyndáme, přidáme olivy, rozmarýn a majoránku, podlijeme vodou nebo vývarem a pečeme dalších 45-60 minut. Když je maso měkké, vyndáme ho z pekáče a udržujeme v teple. Do pekáče přilijeme trochu vody a na sporáku odvaříme připečenou šťávu. Ochutíme ji zbytkem citronové šťávy, promícháme s máslem a podle chuti osolíme. Maso upravíme na talíře a přelijeme šťávou, vhodnou přílohou jsou pečené brambory nebo chléb.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

petr.helman.5|8. dubna 2015
Zkusíme a uvidíme Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!