Staňte se našimi fanoušky na:

Masopustní koláčky

Autor receptu: drzac (52 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Droždí rozmícháme s polovinou vlažného mléka, lžící cukru a lžičkou hl. mouky a necháme vzejít kvásek. Zbylou mouku a cukr prosijeme do mísy, přidáme žloutky, vanilk. cukr, citr. kůru, trochu soli, zbylé vlažné mléko, kvásek a rozpuštěné máslo. Vypracujeme vláčné těsto a necháme ho na teplém místě asi 30 min. kynout. Zlehka ho propracujeme a necháme znovu 30 min. kynout. Pak těsto rozkrájíme na asi tak 24 kousků. Vyválíme z nich kuličky, rozložíme na vymaštěné nebo pečícím papírem vyložené plechy a necháme ještě chviličku kynout. Na náplň svaříme 200 ml mléka s 20 g másla, 60 g cukru a 200g máku do zhoustnutí. Poté necháme zchladnout. Z rozpuštěného másla, cukru a mouky si připravíme drobenku. Vykynuté kuličky zploštíme a dnem skleničky, obaleným v utěrce, do středů vytlačíme důlky, do kterých rozdělíme náplň. Koláčky ozdobíme drobenkou nebo půlkami mandlí a jejich okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 180°C asi tak 20 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hanina |22. listopadu 2013
paráda Odpovědět
kuchticek |2. září 2013
hezké Odpovědět
drzac |9. března 2013
Vynikající:-)))) Odpovědět
Zorushka |9. března 2013
určitě moc dobré :-) Odpovědět
takaya |8. března 2013
Mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!