Staňte se našimi fanoušky na:

Mandlové čtverečky, zdobené čokoládou

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vejce s cukrem šleháme, až se cukr úplně rozpustí. Mouku, mandle, skořici, hřebíček, muškát a sůl smícháme a přidáme do vaječné směsi. Vše zlehka promícháme. Plech (32x37 cm) vyložíme pečícím papírem, těsto na něj rozetřeme a povrch uhladíme stěrkou, dáme do předehřáté trouby a pečeme na střední teplotu asi 15-20 minut dozlatova. Upečený plát vyklopíme na vál , opatrně odstraníme papír a hned rozkrájíme na čtverečky cca 4x4 cm. Na mřížce necháme vychladnout. Čokoládovou polevu nasekáme a necháme rozpustit v horké vodní lázni a pak ji mírně zchladíme. Polevou naplníme mikrotenový sáček, odstřihneme malý růžek a každý čtvereček ozdobíme čokoládovou kresbou. necháme pořádně ztuhnou a nakonec čtverečky pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!