Staňte se našimi fanoušky na:

Makrela dušená v tomatové omáčce

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Makrely nařízneme na několika místech na hřbetu, osolíme je, opeříme a posypeme tymiánem. Připravíme si tomatovou omáčku: Na trošce oleje v kastrolu zesklovatíme nakrájenou cibuli s česnekem. Pak přidáme loupaná rajčata, osolíme je, opepříme a povaříme. Do pekáče vlijeme olej a makrely na něm opečeme z obou stran. Vyjmeme je a do pekáče nasypeme cibulku nakrájenou nadrobno a fenykl nakrájený na nudličky. Osolíme, opepříme a osmahneme. Přidáme česnek a víno a vše povaříme. Vlijeme připravenou tomatovou omáčku a přidáme nakrájená rajčata a kopr. Do pekáče s omáčkou vložíme opečené makrely a dáme je dusit do trouby vyhřáté na 200 °C na 20 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |20. září 2015
nejen makrely, ale všechny ryby-lahůdky Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!