Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový chleba III.

Domácí pečení je radost. Když domov rozvoní čerstvě upečený chléb, nadýchaný a s křupavou kůrkou, seběhne se kolem stolu celá rodina. Příprava bramborového chleba je velmi snadná a zvládne ji i úplný začátečník.

Hodnocení receptu je 5,0 (46×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

4. 2. 2010 17:01

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie9 320 kJ / 2 228 kcal
Bílkoviny64,75 g
Tuky21,80 g
Vláknina36,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,43 g
Sůl16,00 g
Sacharidy424,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chlebík je mechový, měkký, dobrý i druhý a třetí den a velice dobře se krájí.

Chleba na fotce není pomašlovaný ničím.

Tekutin je v těstě málo, protože bramborami těsto řídne.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 4. 2023 19:14

Já ho pekla dnes. Dala jsem omládek ze 100 g vody a 100 g hl.mouky,10 g kvasnic + lžička medu. Množství brambor jsem dala o 100 g menší, tedy 300 g. Místo brambor jsem přidala mouku a taky 50 g vody navíc. Příště přidám o trošku soli víc, asi jsem měla malou kávovou lžičku ve slánce! A do těsta už nepřidám cukr, ten měl být asi v tom kvásku. Postříkala jsem ho před pečením vodou a troubu taky, plech s troškou vody byl vespod. Šel péct na 200 a po 25 minutách, byl vršek upečen, zakryla jsem ho papírem a na 170 dopekla na dalších 30 minut a vybrala jsem plech pod ním, kde byla voda. Pekl se na nejnižší příčce v troubě a na 200, 45-55 minut by byl svrchu na uhel!!! Chlebík se podařil, díky manželovi, po celý čas otravoval, kdy už bude chlebík a proč ještě není chlebík, kdy to nakyne, dokonce, na něj uvařil i brambory !

Vladka321

3. 3. 2023 16:51

Chléb je dokonalý. Dělala jsem ze zbytku bramborové kaše. Pracovala dle receptu, jenom místo strouhaných brambor dala tu kaši. Jsem zvyklá chléb zaplétat ze čtyř pramenů a bez nařezávání. Nikdy se mi chléb tedy nerozloží a vždy vypadá dobře. Chléb je chutný a rozhodně budu dělat častěji. Rodina si ho pochvaluje a vydrží. Je vláčný i druhý, třetí den ;-)

evjanka

29. 4. 2021 20:46

cathleen: Moc děkuji za odpověď. :-K Příště zkrátím dobu kynutí na plechu a doufám, že se už povede.

cathleen cathleen

28. 4. 2021 13:31

evjanka: zkuste příště trochu zkrátit kynutí, rozjíždí se překynuté těsto ;-) Bramborami těsto při kynutí řídne, a pokud ještě chlebík kynul déle, než bylo třeba, neudržel tvar a rozjel se.

evjanka

27. 4. 2021 21:08

Ještě chci doplnit, že jsem chleba před upečením nahoře nařízla do kříže. Nebyla to chyba?

evjanka

27. 4. 2021 21:00

Dobrý den. Prvně v životě jsem upekla bramborový chléb. Všechno jsem přesně navážila, těsto krásně nakynulo, udělala jsem krásný bochník, nechala kynout, dala do trouby, krásně se upekl, chutná náramně, má pouze jedinou chybu. V troubě se mi trochu roztekl. Žádná tragédie, ale je dost nízký. Nevíte prosím proč? Těsto kynulo hodinu, vytvarovaný bochník na plechu kynul 30 min., brambory mám domácí. Předem MOC děkuji za radu. :-K

Gabina

23. 4. 2020 09:35

Moc dobrý, vlacny :yes: Dala jsem trochu suseneho drozdi a chia semínka. Dokonce se mi i podařil hezky vyklopit z osatky, použila jsem jako podklad naolejovanou folii.

cathleen cathleen

22. 1. 2018 10:49

Alena: děkuji za zprávu :-K Droždí mám vyzkoušeno, není třeba přidávat, ale rozumím - i já jsem kdysi byla naučená na "to svoje" a těžko se mi věřilo a zvykalo tomu, že těsto vykyne s takovou troškou;-)

Alena

22. 1. 2018 10:13

Dokonalý, dala jsem trochu víc kvasnic a na první pokus se povedl. Peču různé druhy chlebů, tento určitě zařadím.

valentyna

3. 1. 2015 18:18

pecu uz dlouho tento chleba/mam formu na cihlovej/400g hl.mouky/beru 150g celozrne+250g hl./1PL psenic.lupinek+1PL zitne lupinky,1ČLsoli,1ČLcukru,1ČL vrchovatou suche drozdi,250ml vody.Do prosete mouky nasypu drozdi+cukr+sul a lupinky,vse promicham,pridam vodu a zamicham testo 15 az 20 minut,testo vlozim do sacku a zavazem/vypustit vzduch/,ulozym do misy a necham na 1apul hodiny,pak testo pomackam v sacku a znovu necham kynout asi 1,5hod.nachistam formu-vymazat olejem,po druhem kynuti testo vylozim na stul a rukama vytvorim obdelnik,kterej srulujem velikosti formy a dam kynout az testo nakine pod kraj,rozehrat troubu na 180st.pomazeme cleba vodou a dame do trouby,50minut pece se a ne otvírat,pak můžete podivat a dodělat podle sebe,pecem na vrch-niz,chleba je vyborny,skuste to a dobrou chut:-*

cathleen cathleen

12. 9. 2014 16:45

Lenka: Leni, moc ti to přeju!:-K Jsi šikula, žes to nevzdala!:yes:

Lenka

12. 9. 2014 15:39

Huráááá,mám chleba s dírkama!Na potřetí se mi konečně povedl.Tajemství bude patrně v hnětení.Hňácala jsem tentokrát já,pak hnětač,zase já a zase hnětač.Těsto jsem zkusila dát do formy a výsledek je super.Mám nadýchaný,vláčný chléba s dírkama.:-))Ten předchozí vydržel 5 dní a pořád byl dobrý.

cathleen cathleen

30. 8. 2014 13:36

Lenka: tak to je divné...Leni, mohla bys mi vyfotit jak chleba, tak i krajíc tak, abych dobře viděla střídu? Bez blesku, někde na denním světle. A fotky buď vlož sem nebo mi pošli do vzkazu.
Podle fotek se dá hodně poznat ;-)

Aha, jako neregistrovaná nemáš možnost udělat ani jedno, ani druhé. Tak mi je pošli na pekarnomanie@email.cz

Lenka

30. 8. 2014 13:27

Cathleen:Droždí používám čerstvé a těsto vyběhlo parádně i chleba po upečení,ale není nadýchaný.Dneska jsem pekla chleba zas a výsledek je stejný.;-(Chuťově je dobrý,přidala jsem osmaženou cibulku,ale nemá dírky a ani kůrka nekřupe.Potírala jsem ho několikrát během pečení osolenou vodou,do trouby dala opět kastrůlek s vodou.

cathleen cathleen

21. 8. 2014 21:39

RENKA67: díky! :-)

1 2 3 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: bramborový chléb bramborový chleba domácí bramborový chléb z trouby bramborový chléb recept domácí bramborový chleba do trouby bramborový chleba recept recept na bramborový chléb recept na bramborový chleba chleba z brambor chleba s bramborem bramborovi chleba bramborovej chleba pečení chleba bramborový bramborový chleba domácí chleba s bramborou bramborový chleba z trouby chleba bramborový chleb z bramboroveho testa chléb s bramborem chleba s brambor

Suroviny: voda, cukr, brambory, kmín celý, sůl, olej, mouka celozrnná žitná jemná, mouka hladká, droždí

TopRecepty.cz

Bramborový chleba III.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/81jW