Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mexický kuřecí guláš

Hodnocení receptu je 5,0 (55×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

22. 1. 2010 13:44

Suroviny

Porce: 1 porce

Nutriční hodnoty

Energie2 817 kJ / 673 kcal
Bílkoviny55,13 g
Tuky8,81 g
Vláknina63,67 g
Cholesterol 55 mg
Sodík 249 mg
Sůl0,61 g
Sacharidy62,28 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj-magazín AHA-recept zde dala paní Lenka Němcová

Vyzkoušejte, je opravdu vynikající !!!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Wendy1

23. 1. 2010 21:14

:-))Tak to určitě vyzkouším gulášky všeho druhu u nás mají vždy úspěch,děkuji za nápad.:-p

Lusinda79

23. 1. 2010 20:31

Já solamylem, u kuřecího pokaždé, mouku je třeba min.20 minut provářet(což ty víš)...zítra si dáám:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 1. 2010 20:24

Luci, myslím, že nebudeš litovat. Není moc dietních jídel, které by mi tak chutnalo, jako tohle. A hlavně, to by si dal i člověk, který váhu neřeší;-) Jo a klidně si to zahusti moukou,;-) nebo maltou?:-)):-D

Lusinda79

23. 1. 2010 18:07

Jani tohle si neukládám, hned si píšu na papírek, co si dokoupit a určitě si udělám.Holky, já i v dietě občas zahušťuji škrobem(sojové maso atd.).Nijak mi to nepřekáželo, ale samozřejmě se ráda nechám poučit..;-)

Eliza Eliza

23. 1. 2010 17:35

To vypadá na výborné pochutnání...:-p Ukládám, Jani.

Iljusa Iljusa

22. 1. 2010 19:06

;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 1. 2010 18:59

Iljusa vždyť já vím;-)

Iljusa Iljusa

22. 1. 2010 18:57

Jani - to bylo myšleno jako rada - ne proto, abych tě nedejbože poučovala - je to jen na tvé volbě - promiň, myslela jsem, že ti to pomůže - on totiž občas lékař neví moc o chemii - viz mé zkušenosti na webu z návštěvy jedné obezitologické poradny. ;-)Jak uvádíš níže - měla by si např. jíst 200 g kuř. masa a jen 100 g brambor a zeleninu - ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 1. 2010 18:53

spagetka já přece používám celozrnnou mouku! Ale na chleba a pod! Ladi, já ten škrob i tak používám tak jednou za měsíc necelou malou lžičku, pro mne za mne, ať si to každý zahustí třeba maltou, když mu to bude chutnat! Běžné mé jídlo je i tak kuřecí prso 100g a 200g brambor a nějaký salát zeleninový. Ten jídelníček mám daný, ale čočka s rýží mi fakt nechutná:-//, tobě by v rámci hubnutí chutnala? Máš vůbec představu, jak dlouho jsem nejedla něco normálního? Dieta není o tom, že by někomu mimořádně chutnala, ani náhodou! je to velké odříkání s nic moc výsledky. Samozřejmě vím, jaký mám glykemický index, ten mi paní doktorka počítala a počítá stále. Holt je to ještě tak na 10 kg dolů. Jen se snažím co můžu si zvyknout a komentáře tohoto typu mi fakt moc nepomáhají.:-//

spagetka spagetka

22. 1. 2010 18:43

Jani R. - trochu si odporuješ, fajn bílou mouku jsi vyřadila, celozrnnou nechceš, tak jakou používáš? A myslím, že to co sem dala Iljusa, na to nemusíš mít žádný IQ, jen chuť to pochopit.Promiň, ale je to tak, a zahušťovat v dietě škrobem je BLBOST.

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 1. 2010 18:34

Iljusa nevím, kde studovalaa je mi to fuk;-). Myslím, že je to o každém člověku, co jak potřebuje. Já podle vyšetření mám zadané určité suroviny, kterých se držím a zatím docela úspěšně. Bílé pečivo nejím vůbec, takže ani bílou mouku. S celozrnnou nemám zkušenosti, co se týká zahušťování a to, co mi tady "odkazuješ" mi celkem nic moc nepoví, jelikož jsem ducha mdlého:-)):-D;-)

Iljusa Iljusa

22. 1. 2010 16:49

Jani - ať ti p. doktorka vysvětlí, co je glykemický index - často právě on může za to, že lidé nehubnou, neboť volí špatné suroviny, které mají vysoký GI. Pokud ti lékařka doporučila zahušťovat škrobem, přemýšlím, zda neabsolvovala lékař. fakultu v Plzni.
Příklad: meloun - kJ velmi málo, glykemický index vysoký - tudíž, nejíst - nebo jen tak kousilínek, to samé mrkev - vařená NE, syrová ano - luštěniny - všechny baštíme, mají nízký GI.
Těstoviny - zásadně z tvrdé pšenice nebo celozrnné - levné cca za 7 kč - hnus na dietu (i na jídlo).
Rýže - hnědá, neloupaná, ovoce - pouze peckoviny. Bramborová kaše - NE, brambory jen občas.
Takto by se dalo pokračovat ...... ;-)
Škrob - má v ideálním cyklu jako konečný metabolit glukozu, či tuk- je to rozlišeno aerobní či anaerobní glykolýzou.

Zasílám odkaz na GI - vše co je nad 50 - NEJÍST:-!:-!pokud chceme zhubnout:-p
http://hubneme.hustej.net/hubnuti/glyk_indexy.html

Aneta Aneta

22. 1. 2010 16:32

Tak ten vypadá dobře, vím Jani že vaříš zdravě, tak to mě těší dvakrát víc a proto brzo udělám.bodík.:yes::-)

spagetka spagetka

22. 1. 2010 16:32

Jani, ale těch 22 kilo neviselo na tom škrobu, že ne? ;-):-D:-D

thomassinno thomassinno

22. 1. 2010 16:30

Jani, no toto jídlo vypadá moc hezky a jedle ... dávám bodík :yes: +7
M.j. já některá jídla taky zahušťuji solamylem, zdá se mi to ve výsledku i chutnější, než s moukou :-8

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kuřecí guláš mexický guláš kuřecí guláš recept gulas z kureciho masa mexický guláš recept kuřecí guláš s fazolemi mexický fazolový guláš recept na mexický guláš kuřeci gulaš s prsiček fazolový guláš s kuřecím masem mexický fazolový guláš recepty guláš z kuřecích prsou guláš kuřecí dietní guláš recept na kuřecí guláš guláš z kuřete mexický guláš z kuřecího masa recepty kuřecí guláš gulas s kureciho masa zahušťování škrobem

Suroviny: prsa kuřecí, olej olivový, cibule, fazole červené sterilované, kečup sladký, majoránka, česnek, paprika sušená sladká, omáčka sojová, vegeta, solamyl, koření chilli tekuté

TopRecepty.cz

Mexický kuřecí guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0YKG