Vídeňský chléb
Suroviny
Porce: 24 krajíců
Nutriční hodnoty
Energie | 11 359 kJ / 2 715 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,02 g |
Tuky | 16,09 g |
Vláknina | 27,25 g |
Cholesterol | 8 mg |
Sodík | 4,82 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 541,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
1 hrnek = 225 ml
Celý chléb lze upéct v DP. Původní recept najdete zde: http://www.recipezaar.com/light-wheat-vienna-style...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 1. 2012 17:27
Právě hledám recept na chleba a narazila jsem na tento, ale 2 PL cukru se mi zdá opravdu moc
2. 1. 2011 19:35
Tak si prohlížím recept a myslím, že na chlebík 2 polévkové lžíce cukru jsou taky dost.
10. 2. 2010 16:13
Jeminacku, mate pravdu, je to lzicka a pul. Moc se omlouvam! Uz je to opravene.
10. 2. 2010 13:43
Mně to taky přišlo divné, protože většinou se dává právě 1,5 lžičky.
10. 2. 2010 11:11
Gabi, máš pravdu, patří tam 1 a 1/2 čajové lžičky. Zrovna jsem se na to koukala v tom originálním odkazu. Možná i proto mi to špatně vykynulo. Pokud se nepletu, tak sůl brání kynutí, tak by problém mohl být právě v tom. Škoda, že jsem se nekoukla už před pečením. No...tak mu dám asi ještě jednu šanci
Díky za upozornění
PS: Jitko, mohla bys to prosím opravit v receptu?
Díky za upozornění
PS: Jitko, mohla bys to prosím opravit v receptu?
10. 2. 2010 10:52
Zusko, mně přišel taky dost slaný, dle mého má být soli jen lžička a půl, NE lžíce. Ale jinak byl dobrý. Nechala jsem jej kynout v ošatce
10. 2. 2010 10:49
Tak jsem se pustila i do tohohle chlebíku, ale vůbec se nepovedl Přišlo mi, že špatně vykynul, byl nepříjemně kyselý a šíleně přesolený Možná jsem někde udělala chybu, ale nejsem si toho vědoma, postupovala jsem přesně podle receptu... A přitom na fotce vypadá tak nádherně No možná se časem odhodlám a zkusím ještě jednou...
10. 2. 2010 10:08
A moc nám chutnal Místo másla jsem dala olej
9. 2. 2010 22:04
Nadhera, ten se teda povedl!
9. 2. 2010 21:46
boze...ten chlieb je fantasticky
9. 2. 2010 21:22
Přidala jsem fotečky
9. 2. 2010 13:42
Hlavne, ze chutnal! To me moc tesi.
9. 2. 2010 07:05
Bohužek ne, nemám digitální foťák Ale chlebík ná opravdu moc chutnal
4. 2. 2010 20:44
To me moc tesi, xkacerko. Fotecka neni?
4. 2. 2010 07:05
Tak jsem dělala a povedl se výborně Díky za recept
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 7 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 20 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 23 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 17 minutami
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 47 minutami
Šlehačkový beránek
elh97786 uvařila před 1 hodinou
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 2 hodinami
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 2 hodinami
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 3 hodinami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 3 hodinami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 3 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vyzkoušeli jsme aprílové žertíky s jídlem: Sladkým volským okem, falešnými vajíčky i colou ze sójovky napálíte koledníky
Klobása na našem štědrovečerním stole? Samozřejmě. Vinná klobása totiž patří na vánoční stůl již celá staletí
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: sázecí lopata na chleba sazeci lopata na peceni chleba recepty po lopatě čím potřít chleba cim potrit chleb lopata na chleba po lopatě recepty kámen na pečení chleba sázecí lopata na chléb recepty na chleba čim potřít chleba před pečením čím potřít chléb před pečením hovězí maso recepty s videm chleba-recepty recepty z chleba vídeňský bochník recept na pečení chleba recepty na chléb chléb recept sázecí lopata na pizzu
Suroviny: voda, máslo, cukr, mouka celozrnná, mouka chlebová pšeničná, droždí sušené, mouka chlebová pšeničná, mléko sušené, sůl, droždí sušené, kvásek
Vídeňský chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/71RG
25 názorů