Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kváskový hrnkový chléb

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

23. 1. 2010 14:43

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie12 339 kJ / 2 949 kcal
Bílkoviny87,65 g
Tuky38,06 g
Vláknina25,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy551,24 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Díky kombinaci kvásku a kvasnic kyne dobře i bez cukru.

Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 12 až 15 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

StandaCB

21. 3. 2016 08:29

Jiný recept, mkrněte sem: kvaskovy-chleb.cz

Merylas Merylas (moderátorka)

20. 12. 2011 22:15

Vitalij: Bylo by docela fajn tady mít i recept od Tebe, pokud teda tomu rozumíš tak, jak naznačuješ;-) Tady autorka netvrdí, že je to žitný chleba a celokváskový. Je více různých druhů chleba s různým složením a ne jen z žitné mouky.

Vitalij

20. 12. 2011 00:52

Já když vidím ty mudrlanty, jak cpou do žitného chleba pšeničnou mouku a normální kvasnice, tak bych je poslal na Macháčkův palouk na maliny a ať se nemotají do pečení chleba! Když chleba, tak zdravý chleba! Pak se musí péci z žitného kvásku, z žitné celozrnné mouky grahamového typu a z žitné tmavé chlebové mouky. A jen voda, mořská sůl, kmín a mletý koriandr. Chleba pak nemá konkurenci! Kdo chce péci chleba jako buchty s kvasnicema, ať píše recepty do buchet!;-)

Jita

23. 7. 2011 15:42

:):Máte pravdu,já peču kváskový a nechám těsto kynout 16 hod v míse pak ještě 2 hod a pak 55 min.peču v jenském skle.Napřed 30 min.zakrytý víkem a pak 25 min.odkrytý.Je krásný,křupavý a vydrží celý týden.

cathleen cathleen (moderátorka)

30. 5. 2011 10:27

Tenhle chleba kváskový je....jak jinak byste (třeba už jen názvem) dali vědět, že v těstě je žitný kvásek? A je ho tam docela hodně.
Chlebík, který je kynutý POUZE kváskem, přece může být nazván celokváskovým;-)
S tímhle názvem plně souhlasím:yes: (a všem, :-) i :-( doporučuju - máte-li recept na vyzkoušený celokváskový chleba, přidejte ho sem! Takto to vypadá, že pouze planě mentorujete a poučujete. A to umí každý.....:-D )

:-(

30. 5. 2011 09:02

Marie Klara říká kváskový všem chlebům s kvasnicemi, do kterých dá trošku kvásku...

:)

30. 5. 2011 08:43

vypadá krásně ale s kváskovým má bohužl společné jen jméno, kváskový má být proto že se v něm neužívají kvasnice které následně v našem žaludku kvasí, ale přírodní kvásek z žitné mouky a vody (opravdu to nakyne ale chce to dny ne hodiny !)

HankaPu HankaPu

18. 2. 2010 11:53

Chlebík vypadá nádherně a určitě je i moc dobrý:yes: +

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 2. 2010 22:15

Krásný chlebík!!:-):yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kváskový chléb pro začátečníky chleba z kvásku hrnkový chléb hrnkový chleba kváskový chléb podle dity p. chléb z kvásku celožitný chléb domácí kváskový chléb pečeme z kvásku chleba s kváskem recept na chleba s kvaskem jak se peče kváskový chléb žitný chléb s kvasnicemi celožitný chléb recept kváskový chléb v domácí pekárně recept na chleba z kvásků nejlepší recept na bezlepkový chleba chleb s kvaskem domacichleb domácí chleba hrnkovy

Suroviny: kvas žitný, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, voda, olej, sůl, kmín celý, kvasnice, vločky ovesné,

TopRecepty.cz

Kváskový hrnkový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MwrB