Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Stroganoff podle dědy šéfkuchaře

Stroganoff jsou nudličky z minutkového hovězího masa v rajčatovo-smetanovém sosu, který může být doplněný dalšími surovinami. Podle tohoto receptu se nám hovězí na cibuli a žampionech určitě podaří a bude všem chutnat.

Hodnocení receptu je 5,0 (114×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

23. 1. 2010 00:14

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie5 803 kJ / 1 387 kcal
Bílkoviny122,51 g
Tuky82,35 g
Vláknina19,90 g
Cholesterol 425 mg
Sodík 402 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy31,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vím, že tu pár receptů na "Stroganoff" je, ale nepoužívají stejné suroviny ani postup přípravy. Název vychází z naší rodinné tradice - tímto způsobem připravoval proslulý pokrm můj dědeček nejen doma, ale i v restauracích a hotelích, kde působil a vařil.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

6. 9. 2016 23:37

qvladka:
No, pokud byste hodila očko na další recepty podobného jména na TOP, tak byste patrně uznala, že tento je z nich asi nejlepší:-)
Pokud nejste vyloženě Stroganoffový purista (jídlo bez hub, cibule, rajčat) tak sem, prosím, napište vaši verzi:-p

qvladka

6. 9. 2016 21:43

tohle může být jedlé, ale proboha stroganof to není, ani z rychlíku ho to nevidělo. Tak nevím, kde děda vařil, ale jako stroganof to nikde v restauraci podávat nemohli. Anebo si to rodina potom popletla a děda se obrací v hrobě, jakou udělalí s tím názvem ostudu

Libor

23. 6. 2016 16:25

Nemám s tím problém, i když Stroganoff je opravdu něco trochu jiného. Kombinace je dobrá a kopr mi nevadí, je typicky severský a ruský.

alča

21. 4. 2016 11:04

no teda přikláním se k tomu, abyste dala pokrmu jiný název...............................:-? ikdyž netvrdím, že to není poživatelné;-)

Svatopluk

19. 2. 2016 18:11

Možná je to podle vašeho rodinného receptu,ale s hovězím Stroganoff to nemá nic společného! Raději si to nazvěte jinak,podle svého.Každý klasický pokrm má svou recepturu a tot je paskvil!!!

ondrej

5. 1. 2016 17:57

To ste ešte v živote nejedli" stroganoff".
Toto snáď ani guľaš by som nenazval.

Petrusche

4. 1. 2016 23:55

Zdravím, díky za recept. Bohužel, moc nenadchl. Roštěnka byla gumová, ještě teď ji tahám ze zubů :-( Nevím, kde jsem udělala chybu (takhle drahé maso musí mít jistě větší potenciál!). K receptu se už asi nevrátím, kombinace hub, protlaku a smetany (nedejbože kopr, ten jsem vypustila úplně, ač ho ráda) je na mě příliš.

Irule Irule

6. 10. 2015 18:28

přidávám 43. bodík:yes: moc jsme si pochutnali, děkujeme :-p:yes::-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

6. 10. 2015 14:02

voduska: Dej hodně úplně čerstvé nasekané pažitky.Nejlépe když máš vlastní ze zahrádky a nebo v květináči.Múžeš dát i nasekanou petrželku a pažitku.Uvidíš, bude skvělý.:-D

voduska voduska

4. 10. 2015 19:52

určitě to je dobrůtka...já mám smůlu nemám ráda kopr...můžu to udělat bez něho stratí to na kvalitě a chuti...dík za odpověď:-)

Jozef

25. 8. 2014 10:54

Zdá sa, ze "Deda-sékuchar" v Rusku nikdy nebol, pretoze v ingredienciách chýba niekolko dalsích zloziek, ktoré Beef-Stroganov robia typickým, chutným atd...

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 2. 2014 18:51

Veronika.Hrozna: Já sklerotická troska člověka:-// ,zapomněla jsem na fotku,teď ji přidávám ! :-p

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 2. 2014 13:40

Veronika.Hrozna: Dneska byl k obědu. K tomu opečené brambory a taky rýže. Houby poslední mražené ,suchohřiby.Žampiony jsem doma neměla /ale ja dobře,že nebyly/ lesní houby tomu přidaly :-*!
Kopr mražený.:-(( Když jsme to ochutali manžel říká "království za lžičku voňavého čerstvého kopru navrch":-p Nicméně mně velmi chutnalo i s tím mraženým a jemu taky ,slupl plný talíř, a jenom se olizoval. Takže ,skvělý recept ! Výborný Stroganoff !

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

11. 2. 2014 15:41

Tento musím udělat,vypadá naprosto báječně a velice jedle a ten kopr mě láká nejvíc !:-p Hned jak bude čerstvý jarní kopr.Já ty z Holandska nemám ráda, uvadlé a bez chuti.:-p
Ukládám a udělám.:-p

elen elis

15. 7. 2013 15:28

ty jo, hned jdu na to. myslela jsem ze budu delat steaky, ale tomuhle neodolam......to bude rodina cucet, az to budu servirovat....:-8:-D diky.

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí stroganov podle pohlreicha stroganoff hovězí stroganoff podle pohlreicha stroganoff recept svíčková stroganov pohlreich hovězí roštěná od pohlreicha svíčková stroganoff stroganof hovězí stroganov stroganov stroganoff pohlreich stroganov recept svickova stroganov hovězí nudličky stroganov hovězí stroganoff hovězí stroganov recept recept stroganoff hovězí stroganov pohlreich hovězí stroganof nudličky stroganov

Suroviny: roštěná hovězí, žampióny, cibule, protlak rajčatový, smetana ke šlehání, máslo, olej, mouka hladká, kopr, pepř černý, sůl

TopRecepty.cz

Stroganoff podle dědy šéfkuchaře

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BNWn