Hovězí na divoko pro pamětníky
Plátek hovězího masa nejprve opečeme s cibulí a poté dusíme v omáčce se zeleninou a rajčatovým protlakem. Omáčka chutná a voní skvěle díky směsi koření určené na přípravu zvěřiny. Na závěr ji zjemníme smetanou.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 935 kJ / 462 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,45 g |
Tuky | 25,37 g |
Vláknina | 10,13 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 190 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 42,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je ze Slovácké kuchařky od paní Jarmily. Proč pro pamětníky? Tak na to vám zprostředkovaně odpoví sama autorka:
"Jak sa poví "hovězí na divoko",
tož hned vidím ty řady vyrovnaných konzerv v obchodoch.
Doví, lesti to ide aj doma udělat, říkala sem si kolikrát.
Tož, včilej už vím, že ide."
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 7. 2010 12:16
Jani, teprve dnes vidím tento recept a už ho mám uložený v oblíbených, určitě vyzkouším.
11. 7. 2010 21:55
isahu díky a zkus!! Je to vynikající
11. 7. 2010 21:18
Jani, to vypadá tak pěkně, že i v tomhle vedru bych si dala ...rozhodně ukládám a vyzkouším +16
11. 7. 2010 14:59
Jani a já děkuji za fotku
11. 7. 2010 13:28
Jani dnes jsme měli k obědu a moc nám chutnalo, bod jsem už dala dřív, tak dnes jsem si dovolila přidat jenom fotku. Děkuji moc za dobrý recept
6. 2. 2010 18:58
26. 1. 2010 18:13
Bibi, mi se to stává hodně často, že si nevšimnu, že jsem už napsala i komentář, ale kdo by si to všechno pamatoval, ne?
26. 1. 2010 17:45
tak čučímže jsem ti boda už dala a dokonce i komentář, tak mi to vypadlo z hlavy
26. 1. 2010 17:43
Jani, to se mi teda fakt moc líbí-nějak mi ten recept uteklještěže lovím v hovězím mase, tím jsem na něj přišla a ani tu není dlouho. Někdy je těch receptů tolik, že rychle zmizí.
Ta omáčka má úžasnou barvuno tovíš, dávám ti boda, to ani jinak nejde
Ta omáčka má úžasnou barvuno tovíš, dávám ti boda, to ani jinak nejde
18. 1. 2010 11:33
Vypadá to pěkně , hm ...nezůstalo něco na ochutnávku ? Asi ne , že ? Tak ukládám a vyzkoušíme .
16. 1. 2010 22:44
Jani, recept si rozhodně ukládám a to z žádné "pamětnické" nostalgie - protože u nás doma se konzervy nikdy nejedly, takže nevím, jak chutnají nebo chutnaly - ale proto, že se mi fakt líbí... Omáčka má nádhernou barvičku...
16. 1. 2010 17:27
Tak už jsem taky starej dědek a pamětník. A snad bych měl bejt i hrdej, že se pamatuju na dobroty v plechu, co se tenkrát prodávaly. Ke konci pobytu v rodné zemi jsem pracoval ve Frutě, a dobře vím, že kontroly z ministerstva byly nahlášené předem, a vyrobila se serie extra pro kontrolu. A to pak byla dobrota Ale i ty normální, "smrtelnické" byly výborné. Má Anička mne naučila do všech pro vylepšení přidat hořčici. Jejda, to byly hody na dovolené v Bulharsku
Strašně děkuju za recept, i tady v americku si můžu zavzpomínat.
Strašně děkuju za recept, i tady v americku si můžu zavzpomínat.
16. 1. 2010 15:32
Bibinka ty velké fotky jsou jen tak, že dáš foťák nastojato, poradil mi to Jenda, Bibi!
16. 1. 2010 14:33
Jani, perfektní i s tou fotkoukoukám, že už děláš taky velké fotky a vypadá to excelentně. Já mám na divočinu recept po mamince a myslím, že je to v podstatě stejné, možná navíc jalovec a citronová šťáva i kůra-musela bych to najít. Prostě ti letí 10.bodík
16. 1. 2010 13:34
Jani,já se taky řadím mezi ty pamětníky,co kupovali tuto konzervu.Ale byla fakt dobrá a jediná,co nám chutnala.Dík za připomenutí,vyzkouším a dávám bodík a věřím,že nám bude opět chutnat
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 21 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Šlehaná vejce vařená ve formičkách
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 41 minutami
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 1 hodinou
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 3 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 3 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 3 hodinami
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 11 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 12 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 13 hodinami
Mazanec pro Irenku
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Smetanové kari
Luciehola uvařila před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hovězí na divoko hovězí srdce na divoko hovězí na divoko recept hovězí kostky na divoko hovězí na divoko konzerva konzerva hovezi na divoko hovězí maso recepty recept na hovězí na divoko recept hovězí na divoko svíčková na divoko omáčka na divoko hovezi maso na divoko hovězí nudličky na divoko recepty hovězí na divoko hovezi nadivoko hovězí kližka na divoko hovězí na houbách na divoko hovězí na divoko,bramborový knedlík, top recepty hovězí na divoko hovedzie na divoko
Suroviny: maso hovězí, mrkev, celer, cibule, protlak rajčatový, cukr, koření divočina, sůl, olej, smetana na vaření, mouka hladká
Hovězí na divoko pro pamětníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2xBJ
113 názorů