Hovězí na divoko pro pamětníky
Plátek hovězího masa nejprve opečeme s cibulí a poté dusíme v omáčce se zeleninou a rajčatovým protlakem. Omáčka chutná a voní skvěle díky směsi koření určené na přípravu zvěřiny. Na závěr ji zjemníme smetanou.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 935 kJ / 462 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,45 g |
Tuky | 25,37 g |
Vláknina | 10,13 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 190 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 42,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je ze Slovácké kuchařky od paní Jarmily. Proč pro pamětníky? Tak na to vám zprostředkovaně odpoví sama autorka:
"Jak sa poví "hovězí na divoko",
tož hned vidím ty řady vyrovnaných konzerv v obchodoch.
Doví, lesti to ide aj doma udělat, říkala sem si kolikrát.
Tož, včilej už vím, že ide."
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 2. 2011 12:55
suslajda tak to mám fakt radooost!!
16. 2. 2011 12:52
dneska jsem vařila Jani moc dobré
8. 2. 2011 12:00
Věrko, díky a super!!
8. 2. 2011 11:17
Tak jsem si moc pochutnala a děkuju za připomenutí. Ještě jsem si přidala mletý zázvor, tymián, mletý pepř a houby, místo protlaku jsem dala trochu ostřejšího kečupu a kousek anglický a nemělo to chybu.
7. 2. 2011 18:52
Věrko, tak to jsme dvě, co přemýšlíme, co zítra. Jenže knedlík byl včera, jinak jsem na to taky myslela.
7. 2. 2011 17:19
Přemýšlím co si zítra uvařit a kápla jsem na tvůj recept, tak vyzkouším, určitě to je dobrý a mám na to i chuť. Jdu si vyndat maso z mrazáku.
6. 2. 2011 13:27
tak tohle mi uteklo, ale už jsem to chytla
5. 2. 2011 17:18
Růženko díky a ta barvička!!!, ta se ti povedla!!!
5. 2. 2011 16:48
Jani tak dnes jsem uvařila toto jídlo a moc mi chutnalo:-opravdu to chutná,jako kdysi to z té konzervybodík jsem už dala,tak si dovolím přidat fotku toho opravdu chutného jídlaa díky za recept,určitě jsem nevařila naposled
7. 1. 2011 16:22
Vlastíku, to mám radost
7. 1. 2011 15:22
něco výborného - návštěva měla boule za ušima, jednou s knedlíkem jednou s bramborem, obojí mňam
21. 9. 2010 19:06
BILKOVAI, asi mo to nebudeš věřit, ale myslím si to samé, jenže jsem nechtěla opravdu urazit některé lidičky ohledně názoru na svíčkovou. Děkuji.
21. 9. 2010 18:40
Jani, jeden z nejlepších receptů, které jsem kdy jedla. Svíčková se může zahrabat. Je to neuvěřitelná dobrota. Bohužel foto nemám, ale příště určitě přidám. Moc díky za skvělou mňamku.....21
12. 7. 2010 20:40
Stará dobrá klasika.
12. 7. 2010 20:20
Tak toto jsem mívala ráda z konzervy,ale myslím,že takto uvařené to bude lepší.+1
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 19 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Medové máslo
marekbertha uvařil před 19 minutami
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 1 hodinou
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 1 hodinou
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 1 hodinou
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 1 hodinou
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 7 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 10 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 11 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hovězí na divoko hovězí srdce na divoko hovězí na divoko recept hovězí kostky na divoko hovězí na divoko konzerva konzerva hovezi na divoko hovězí maso recepty recept na hovězí na divoko recept hovězí na divoko svíčková na divoko omáčka na divoko hovezi maso na divoko hovězí nudličky na divoko recepty hovězí na divoko hovezi nadivoko hovězí kližka na divoko hovězí na houbách na divoko hovězí na divoko,bramborový knedlík, top recepty hovězí na divoko hovedzie na divoko
Suroviny: maso hovězí, mrkev, celer, cibule, protlak rajčatový, cukr, koření divočina, sůl, olej, smetana na vaření, mouka hladká
Hovězí na divoko pro pamětníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2xBJ
114 názorů