Pikantní medová žebra
Žebírka jsou taková hospodská klasika, kterou si rádi jednou za čas dopřejeme. Připravit si je zvládnete i doma. Budou šťavnatější a hlavně marináda z medu a chilli nemá chybu. Pokud máte rádi pikantní jídla lehce nasladko, určitě je pro vás tato kombinace ta pravá.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 7 769 kJ / 1 857 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,60 g |
Tuky | 160,60 g |
Vláknina | 11,20 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 4,23 g |
Sůl | 9,75 g |
Sacharidy | 21,15 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 5. 2010 11:19
Tak zebirka byly moc dobre.. bohuzel jsem ale nenasla ty ploche, tak jsem musela koupit jine, takze na nich nebylo tolik masa, ale chutove byly vyborne. narazila jsem ale na ty ploche v intersparu, takze bude opacko jo a davam bodik
21. 5. 2010 17:22
vypadaji dobre, dneska je dam na noc marinovat a zitra upecu a dam vedet, jak dopadla...
27. 2. 2010 12:30
Díky , hlavně, jestli vám chutnala...
27. 2. 2010 10:15
Děkuji za radu, Eli.. už jsou v troubě a tobě letí bodík!!
26. 2. 2010 10:10
Já to nepřikrývám...
26. 2. 2010 10:06
Ráda bych se zeptala, jestli mám péct zakryté a kdy je ideální odklopit, aby na nich vznikla ta lákavá kurčička, ale nebyly vysušené? děkuji.. hodlám péct v sobotu, už je mám naložená od čtvrtka
12. 2. 2010 11:46
Míšo, já myslím, že určitě ano
12. 2. 2010 10:40
mozem ocot nahradit citronom??
19. 1. 2010 08:56
Žebírka jen k nakousnutí15.bodík
15. 1. 2010 21:42
Eli, tak to je bomba.Jen budu muset koupit chilli omáčku a dobrotu upéct.Bodík je 100% zasloužený.
15. 1. 2010 20:54
Petrře, to mě moc těší, doufám, že si pochutnáte a já tak přispěju k vaší sobotní pohodičce...
15. 1. 2010 20:44
Je to pěkné,zítra to vařím už se na to těšíme celá rodina,dávám bodík.
15. 1. 2010 20:22
lenca (neregistrovaný/á) - ta hrubozrnná je pikantní a je skvělá na maso, do marinád a tak.Prostě spíš na teplou kuchyni, ale chuťově je vynikající
15. 1. 2010 20:17
Díky, já to zkusím s jinou hořčiccí. Abych řekla pravdu ani nevím jak hrubozrnná hořčice chutná, tak proto se ptám
15. 1. 2010 20:05
Eli, jsi fakt pokušitelka V každém případě teď aspoň ukládám a dávám bodík.+10
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 3 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 6 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 9 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 11 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 13 minutami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 53 minutami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 1 hodinou
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 1 hodinou
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 1 hodinou
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 2 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 2 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 3 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: marinovana žebra marináda na žebra jehněčí žebra vepřová žebra na medu pečena žebra na medu naložená žebra žebra recept marinovana veprova zebra kanči zebra marinovaná žebra recept jehněčí zebra nejlepší recept jak nalozit zebra pecena zebra jehněčí žebra recept naložené žebra marinované žebra grilovaná žebra na medu marinada na veprova zebra recept na žebra srnčí zebra
Suroviny: žebra vepřová, med tekutý, omáčka chilli sladká, ocet, omáčka sojová tmavá, česnek granulovaný, hořčice hrubozrnná, sůl hrubozrnná
Pikantní medová žebra
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WLNW
76 názorů