Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celozrnné housky

Chcete si ochutnat výborné pečivo? Potom rozhodně zkuste domácí celozrnné houstičky, nepřekonatelné svou chutí i vůni. Ta prostoupí během pečení celý byt. Těsto za vás může připravit domácí pekárna. Na vás zbyde upletení, upečení a pak už jen konzumace.

Hodnocení receptu je 5,0 (59×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby kynutí

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

15. 1. 2010 13:38

Suroviny pro 8 kusů

8 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 771 kJ / 2 335 kcal
Bílkoviny79,40 g
Tuky50,05 g
Vláknina27,93 g
Cholesterol 278 mg
Sodík 6,63 g
Sůl16,52 g
Sacharidy377,88 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mám od kamarádky pekařky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Michaela Medkova Michaela Medkova

5. 2. 2013 15:13

Houstičky jsem pekla v neděli, jsou dobré:-p, ale nepodařilo se mi je vypéci do křupava:-(.Ale snědly se všechny:-).Jedl je i manžel, který celozrnné pečivo zrovna nemusí:-)) Posílám bodíka, recept ukládám do oblíbených a přikládám fotečku

petulen petulen

27. 9. 2012 08:04

Dalibore,v podstatě jste si recept upravil dle svého,dobře,ale to pak nemá smysl,vyjde vám z toho něco jiného.Do této doby jsou samé pozitivní komentáře a nikdo nehledal problém v tom,že jsem neuvedla značku droždí a po pravdě,ani by mne to nenapadlo.No a co se postupu týče,recept je v kategorii Domácí pekárna,to znamená,že pokud budete chtít pracovat s domácí pekárnou,těsto se nechá umíchat a nakynout v pekárně a poté se pečou housky také v elektrické troubě.A pokud budete míchat ručně,je postup zadělávání těsta samozřejmě trošku jiný.A ještě jedna věc,v úvodu svého příspěvku píšete jak se housky povedly a na konci že to nebyla žádná sláva,tak nevím co si z toho vybrat.Mějte se krásně a jen chci poprosit,než příště začnete rejt do receptu,přečtěte si prosím předešlé komentáře,děkuji.

Dalibor

25. 9. 2012 23:17

Housky jsem pekl poprvé v životě, k ruce jsem si vzal tento recept. Místo chlebové a žitné mouky jsem použil špaldovou takže tak chutné jako originál nebyly, ale v zásadě se povedlo. Místo pekárny na chleba jsem také použil elektrickou troubu, takže jsem postup zcela nerespektoval. Co ale vytýkám, je ignorace droždí - není uvedeno zda bylo droždí necháno klasicky nabýt nebo jen dotyčná hodila kousek vychlazené kostky průmyslového droždí přímo do mouky. Navíc není uveden druh droždí, což zásadně ovlivňuje kvalitu a především chuť výsledného pečiva. Některé droždí je hnusné, osobně preferuji z té nuzné nabídky v supermarketech to které má slona v logu, ještě jakžtakž ujde narozdíl od ostatních. Já jsem droždí pro jistotu nechal trochu nabýt v teplém mléce se špetkou cukru a soli, ale odbyl jsem to, i kvůli tomu že v receptu o nabývání nic nebylo. Bohužel jak jsem to odbyl, tak to také nebyla žádná sláva, takže na tom asi dost záleží.. nevím jestli použití pekárny na chleba tohle může dodatečně dorovnat. Prosím o doplnění receptu aby byl úplný. Také prosím reakce pekařů co říkají na případné přidání vejce, jak to ovlivní chuť a vlastnosti a přípravu těsta.

BILKOVAI BILKOVAI

12. 9. 2012 15:05

Teď se dívám, že foto jsem přidala už hodně dávno, ale zapomněla jsem hodnotit:-8 Samozřejme byly housky vynikající a dělala jsem je už vícekrát:-*:yes:+

Verca1989

12. 9. 2012 14:35

Tyto housky nemají konkurenci, uděluji kladné hodnocení a moc chválím recept. S těstem se krásně pracuje, nádherně vykynulo, "pletení" housek je taky hračka a chutově jsou naprosto dokonalé. Já jsem dovnitř těsta dala ještě slunečnicové a lněné semínko a také je to moc dobré :) Ne všechny housky mi zůstaly tak pěkně zapletené ale to se časem vychytá :)

suslajda suslajda

24. 8. 2012 15:44

Dneska upečené jsou moc dobré posílám b odík a foto:yes::yes:+24

bystrouska

22. 8. 2012 20:35

Houstičky byly suprové:yes:. Určitě jsem nepekla naposled;-). Na fotce je jen zbytek, více jsem vyfotit nestačila:-D.

Káťa

11. 9. 2011 21:30

:yes::yes: skvělý způsob motání houstiček.. lehký a krásný :-K

m.lumicek m.lumicek

3. 7. 2011 20:06

Moc dobré houstičky :yes: delala sem k večeři a všem chutnali.Přidávám foto,snad nebude vadit a bodík letííí :-)

sanuska

17. 3. 2011 12:20

ahoj,mám dotaz,nesmím bílou mouku,ta chlebová nevím jaká to je,dala by se nahradit jinou?děkuji

HankaPu HankaPu

13. 2. 2011 21:38

Po roce jsem se dostala k tomu, abych tyhle houstičky vyzkoušela. Dělala jsem malé bagetky a takové ty uzlíky. Bylo to vynikjící:yes: Těsto jsem si udělala veečer a strčila ho do lednice /to mi poradila cathleen/, ráno jsem si trošku přivstala a dcera měla do školy čerstvé bagetky:-p:-p
Petro, bodík jsem ti už dala, tak aspoň posílám fotky:-)

mila52

1. 6. 2010 14:27

Tak jsem je také upekla,těsto nádherné,krásně se s nim pracuje.Měla jsem jich 10 a byly ještě dost velké.Příště jich bude asi 12.Jen se po nich zaprášilo.Super:-K:yes:

ja-ma

19. 5. 2010 13:24

včera jsem je pekla , byly super, těsto nádhera, jen se zaprášilo,:yes:

petulen petulen

22. 2. 2010 15:28

Děkuji:-K

aviaris aviaris

18. 2. 2010 12:10

Naprosto uzasny receptik :-)) Testo nadherne vykynulo, pri peceni se bochanky krasne nafoukly a chutove nemaji chybu. Ne vsechny zustaly tak krasne zamotane, ale to se dotrenuje. Bodik urcite leti :yes: Pridavam i dve fotecky ;-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: housky z zitne mouky housky recept domácí housky jako od pekaře žitné housky celozrnné housky z domácí pekárny domácí housky z celozrnné mouky recepty z celozrnné mouky recept na domácí žitné housky domácí housky z žitné mouky chlebové housky housky ze žitné mouky housky z chlebové mouky celozrnné rožky recept recept na housky domaci zitne housky žitné housky recept housky jako od pekaře domácí celozrnné housky recepty na housky recepty housky

Suroviny: mléko, olej, sůl, mouka celozrnná žitná, mouka chlebová pšeničná, droždí čerstvé, vejce, sůl hrubozrnná, mák,

TopRecepty.cz

Celozrnné housky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MwzQ