Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb pro dobrou náladu

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 1. 2010 10:35

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie13 607 kJ / 3 252 kcal
Bílkoviny56,75 g
Tuky198,25 g
Vláknina14,00 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 8,01 g
Sůl20,00 g
Sacharidy303,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hajnej Hajnej

29. 5. 2014 17:33

Já bych to neměla jíst,ale vypadá úžasně a určitě vyzkouším..banda to zblajzne..:-D:yes:

cathleen cathleen

18. 5. 2010 08:29

Katko, mluvím o žitném kvásku. Ten si vypěstuješ doma nebo koupíš v některé pekárně. Pokud něčemu nerozumíš, nemusíš to hned jako blbost odsoudit:-//

KATKA

17. 5. 2010 20:39

Teda tomu receptu vůbec nerozumím. Kdo nemá kvásek at dá víc vody a hladké mouky? To je blbost. A kde se vezme ten kvásek?

cathleen cathleen

13. 2. 2010 17:09

Ano, to JE kvásek, klasický. Těch 100 g, které do receptu také patří, je žitný kvásek, z receptu http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/;-)

začátečnice

13. 2. 2010 12:07

včil jste mě odborníce zmátly :-)) a teď nevím co a z čeho se skládá kvásek myslela jsem že z droždí ale ... :-p

cardanka

19. 1. 2010 09:14

Ihned k nakousnutí:-K:-p 19.bodík letí:yes:

thomassinno thomassinno

16. 1. 2010 19:52

Nádhera - ukládám a bodík letí k Tobě, Cathleen :yes: +18

Patricie

15. 1. 2010 19:59

:-K:-KVšechno už bylo řečené. Dodávám - krása. :yes::yes:

cathleen cathleen

15. 1. 2010 16:38

Do chlebíků pečených v troubě dávám víc droždí (cítit v těstě není), ale kdybys to chtěla bez motání péct v pečce, bylo by lepší dát droždí méně.
Všeobecně pro pečení v pečce platí, že na 500 g mouky se dává 10, max.14 g droždí.;-)

tejaja tejaja

15. 1. 2010 16:38

Laďka, ja mám knihu od Marjie Lambertovej - Chlieb z domácej pekárne. Je to preklad. Je veľmi dobrá.

tejaja tejaja

15. 1. 2010 16:35

A nie je potom 25 g droždia veľa ? Neprekysne to ? Ja na jeden chlebík dávam asi 15 g droždia. :-))

cathleen cathleen

15. 1. 2010 16:01

:-8Děkuju za milá slůvka a pochvaly:-)
Miri, škvarečky z anglické dávám i s tukem - proto tam jiný není.
Čistě kváskový chleba (bez droždí) je náročný na čas, proto se přidává i droždí. To nám vykyne chlebík, kvásek mu jen pomůže, ale ten se zase hodně podepíše na lepší chuti a trvanlivosti chleba. Takže droždí i kvásek.....

bara.it bara.it

15. 1. 2010 15:35

Tak po takovem chlebiku by se mi nalada urcite zvedla.:yes:15:yes:

finneta

15. 1. 2010 15:28

¨peču domácí chléb často (ale ošatkový) a používám vždycky oboje. kvásku třeba 4 lžíce a 1/2 kostky droždí. podle mě by to pouze po kvásku moc nevykynulo

Gabina

15. 1. 2010 14:20

Já jen co jsem koukala na recepty tady třeba http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=6961, tak většinou tak používají oboje. Ještě jsem se ke kvásku neodhodlala :-8

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: z čeho se skládá droždí z čeho se skládá kvásek z čeho se skládá chleba pro náladu.cz recepty na domácí chleba s anglickou slaninou z čeho se skládá kvásek na chleba z čeho je droždí chleba s droždím domacipekarny.doma.cz kde koupit kvásek z ceho se sklada kvasek na chleb pecivove smesi pro domaci pekarny z ceho se sklada chleb chléb s droždím domácí pekárna recepty na chleba s anglickou slaninou z ceho se skladaji kvasnice s čeho se skládá droždí kváskový chleba s droždím domácí droždí domácí chleba bez droždí

Suroviny: voda, kvásek, sůl, mouka hladká, droždí čerstvé, cukr, olej, slanina anglická

TopRecepty.cz

Chléb pro dobrou náladu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K1xr