Domácí lakrumáček základní
Suroviny
Porce: 6-8
Nutriční hodnoty
Energie | 5 318 kJ / 1 271 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,16 g |
Tuky | 30,62 g |
Vláknina | 0,40 g |
Cholesterol | 110 mg |
Sodík | 402 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 176,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Takto můžeme připravovat různé příchutě,též je výborny třeba k palačinkám nebo lívancům,a hlavně,je bez chemických konzervantů a vyjde na pár korun.Přeji dobrou chuť :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 2. 2016 13:52
Aha, tak Pribináček se vyráběl od r. 1954 u Přibyslavi. Mne zmátl ten "Pribina" - nitranský kníže, myslela jsem, že původní recept v tehdejší ČSSR byl ze Slovenska
3. 2. 2016 13:50
My jsme tomuto výrobku říkali - prodával se u nás pod názvem - krémáček. Pak to byl "Pribináček" (asi z Nitry) Dnes je to "Lipánek", chuť téměř stejná, výrobce nevím.
22. 1. 2016 20:50
Aneta: Lakrumáček si pamatuji jako dítě pocházím z vesnice nedaleko Brna a Lakrumáček tehdy vyráběl podnik Lacrum Brno, hodně mi ho kupovali rodiče a mívali jsme ho i na svačinu ve školce, ale mám pocit že se Lakrumáček už tak dvacet let nevyrábí, protože podnik Lacrum v Brně zanikl v devadesátých letech při privatizaci, nevím kdo by Lakrumáček vyráběl dnes, nikde jsem ho opravdu už dlouhá léta neviděl..
18. 10. 2013 08:39
Jana Remkova:... na názvu asi nesejde, základ je stejný - hlavně, že to všem chutná
25. 2. 2010 01:16
Je to opravdu moc dobré ještě jsem do toho nakrájela kousky jahodLenko, posílám ti bodík a fotku. +
17. 2. 2010 18:34
Opravdu vynikajicí,dnes sem ho dělala a už skoro není!Dcerá má velkou spotřebu, jinak moc nejí ale tohle jí moc chutná!
14. 1. 2010 08:30
Taky díky za receptík, vyzkouším.Ono je toho maris ted plno, lakrumáček, ostraváček, budulínek, pribináček atd ......
14. 1. 2010 08:15
Když byly děti malé, dělala jsem jim to velice často, ale říkalo se tomu Pribináček. Je to výborné
13. 1. 2010 23:59
děkuji také toho dělám kotel a vždycky se jen zapráší
13. 1. 2010 23:25
Lusinda79 aha
13. 1. 2010 23:24
Lakrumák je takový míň tučný pribiňák, ostraváček je moc našlehaný.
13. 1. 2010 23:20
Já jen..co je to lakrumáček? Po našem ostraváček?
13. 1. 2010 22:54
Vzhledem ke spotřebě mých holčiček uděluji JEDNIČKU jako Brno
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 5 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 6 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 7 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 13 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 3 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 4 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 4 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 4 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 4 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 4 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 5 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 5 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: domácí ostraváček ostraváček recept domácí ostraváček recept ostravaček recept na ostravacek tvarohový lakrumacek domaci kremacek lakromacek domácí pribiňák recept ostravaček lakrumáček z tvarohu domácí lakromáček jak vyrobit ostraváček domácí.lakrumáček tvarohový ostraváček lacrumacek lacrumacek recept na domací pribiňák domácí lacrumáček domácí pribináček
Suroviny: mléko, pudink vanilkový, cukr, tvaroh, cukr vanilkový
Domácí lakrumáček základní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nxql
13 názorů