Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopenci - nejlepší co známe

Chutný vyprošťovák, který od nepaměti rozjasňuje rána po veselé noci. Pikantním a příjemně nakyslým nálevem zalijeme krájené špekáčky a cibuli. Pak už jen stačí alespoň týden vydržet, aby se všechny chutě správně spojily.

Hodnocení receptu je 5,0 (149×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení)

13. 1. 2010 13:20

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie23 813 kJ / 5 692 kcal
Bílkoviny291,20 g
Tuky401,92 g
Vláknina58,00 g
Cholesterol 1,00 g
Sodík 16,88 g
Sůl41,00 g
Sacharidy212,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Zdeněk

21. 1. 2016 15:24

Monika: Já mám trochu jiný recept, používám více zeleniny, jiný nálev, ale do tzv. sedmičky dám zruba 4 a půl špekáčku o váze cca 85gr, a je namačkáno.... a nálevu pak dám max tak 2dcl.:yes:

scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-0/p240x240/12391432_1256390601054683_3829323945807192378_n.jpg?oh=3f1bb916cddc2569b758e6c6a426a374&oe=570501C4

Karel

17. 12. 2015 20:07

Funguje to spolehlivě!:yes::yes::yes:

Zuzana

16. 12. 2015 17:14

Zdravím, je z toho 6 sklenic, radím koupit 18 špekáčků, páč se do každé sklenice vejdou 3. Jsem zvědavá na výsledek, plánuji obdarovat. :-)

Monika

16. 12. 2015 15:24

Kolik je prosím, z těch 2 kil špekáčků těch 0,7 zavařovacích sklenic?

Honza

11. 12. 2015 17:57

Tento recept je suprový! Přidávám jen bobkový list, jinak beze změn.
Utopence dělám léta, ale tento je nej!!:-p:-p:yes:

marcelka395 marcelka395

16. 11. 2015 21:13

Barča:Barčo,vaří se pouze ten nálev;-),který se nechá vychladnout a pak se naleje na špekáčky a sklenice uzavře;-)a už se nic nezavařuje;-)

Petra

16. 11. 2015 20:06

Barčo, utopenci se většinou nezavařují :)

Barča

16. 11. 2015 13:16

Chystám se tento recept vyzkoušet, ale nevím, jestli mám sklenice zavařovat nebo stačí jen zašroubovat. Děkuji za odpověď :)

martin mates

14. 11. 2015 19:02

Po měsíčním uložením utopenců ve sklepě jsem ochutnal. A byla to báječná delikasa, prostě vynikající:-):-):-). Udělám si opět:yes::yes:

Zdeněk

18. 10. 2015 12:42

asi budou dobré:-p,jen toho nálevu je málo:-S,nevystačil.

Marek Janků

16. 10. 2015 18:46

Zrovna to chystám, ale bude to super.:yes:

JanaH

6. 10. 2015 13:04

Po shlédnutí tolika pochvalných vyjádření jsem neodolala a minulý čtvrtek jsem naložila vzorek.
Nevydržela jsem, ačkoli se doporučuje delší doba k uležení, a v sobotu už nebylo co ochutnávat.
Tak právě svářím nálev na další, už plnou várku.
Protože nemohu přidat bod, posílám :yes::yes::yes:

Ladislav Dohnal

5. 10. 2015 12:43

Dobrý den, totální bomba, dělám je už po páté, vždycky když máme s kolegou prac. víkend. Teď nás čeká další a už volal, tak jdu na to. Opravdu dík.
Dohnal Lad. MB

Rudvrk

18. 9. 2015 07:41

Taktéž již řadu let vyrábím utopence hlavně v létě , kdy chutnají při pivu na zahradě.Můj recept se základních rysech podobá uvedenému. Já dávám do nálevu vodu a ocet v poměru 1:1, vůbec nedávám cukr a poměrně dosti soli. Na 2-2,5 litru nálevu 2-3 vrchovaté polévkové lžíce, trochu více pepře a nového koření a několik bobkových listů.Navíc kvalitní špekáčky rozříznu,půlky proložím cibulí a spíchnu parátky. Takto mám jistotu, že se mi ani v letním horku za jakoukoliv dobu neskazí.R::-p

qwert

29. 8. 2015 21:40

Jsou výborné. Oceňuji nálev: není překyselený, není nedokyselený. Je vyvážený.

1 3 4 5 6 7 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: utopenci recept nálev na utopence recept na utopence utopenci s cibulí recept recept na utopence ze špekáčků jak se dělají utopenci utopenci s cibuli utopenci recept utopenci utopenci ze špekáčků recept na utopence s cibulí utopenci nálev recept na dobré utopence lák na utopence utopenec recepty spekacky utopenci nakládání utopenců nalev na utopence recepty recepty na utopence recepty utopenci

Suroviny: špekáček, cibule, voda, ocet, sůl, cukr, koření nové koření, pepř, feferonka

TopRecepty.cz

Utopenci - nejlepší co známe

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Qo6