Utopenci - nejlepší co známe
Chutný vyprošťovák, který od nepaměti rozjasňuje rána po veselé noci. Pikantním a příjemně nakyslým nálevem zalijeme krájené špekáčky a cibuli. Pak už jen stačí alespoň týden vydržet, aby se všechny chutě správně spojily.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 23 813 kJ / 5 692 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 291,20 g |
Tuky | 401,92 g |
Vláknina | 58,00 g |
Cholesterol | 1,00 g |
Sodík | 16,88 g |
Sůl | 41,00 g |
Sacharidy | 212,00 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 3. 2024 16:06
Ivanhoe11111: ...a může se jednat jak o špekáček, tak i o cibuli...
1. 3. 2024 16:01
Ivanhoe11111: To byla odpověď Zdeňkovi, když psal, že nálev nestačil...
1. 3. 2024 15:58
Zdeňkovi: To je špatně. Co je nad hladinou se zkazí nebo dostane plíseň.
1. 3. 2024 14:25
Existuje několik zásadních hříchů při dělání utopenců.
Za prvé to je neoloupané špekáčky. Rada na snadné oloupání je zde.
Rada jak snadno oloupat špekáčky. Většinou se špekáčky podélně nakrojí do 3/4 a pak se plní. Ale pro oloupání je nakrojte asi jen do 1/4 (po oloupání jednotlivé řezy dokončíte) a nechte je asi 30 minut namočené ve studené vodě. Pak se od vršku snadněji loupou (skoro jako banán).
Za druhé to je používání párátek. Rada jak nepřekrojit špekáček zcela je zde.
Rada jak nakrojit špekáček, aby byl v celku a byl připravený na plnění. Vemte si dvě stejně úzká prkénka na krájení. První položte vodorovně, pod něj položte na výšku oloup. špekáček a pod něj položte opět vodorovně druhé prkénko. Vypadá to jako velké tiskací "I".Pak nožem podélně překrojte špékáček a a obě prkénka zabrání noži ho zcela překrojit.
Za třetí to je používání surovin, které hospodští tenkrát neměli k dispozici.
U tohoto receptu mne již vadí feferony (kdo má rád ostré - ať si to na talíři posype pálivou paprikou a nebo chili) a další nápady jako dijonská hořčice, harisa apod.
Dále tam nepatří suroviny tenkrát sice dostupné, ale mnohaletým zkoušením zcela zavržené.
Např. česnek, kolečka křenu a možná i sterilované okurky a ostatní.
ALE protože se říká NIKDY neříkej NIKDY, tak tyto výše popsaná pravidla asi záměrně poruším, neboť včera jsem si spáchal toto:
www.stream.cz/varime-s-mozkem/utopenci-s-kysanym-zelim-lepsi-recept-na-tuto-lahudku-nenajdete-64907362#source=hp&seq_no=3&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=videoportal.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Za prvé to je neoloupané špekáčky. Rada na snadné oloupání je zde.
Rada jak snadno oloupat špekáčky. Většinou se špekáčky podélně nakrojí do 3/4 a pak se plní. Ale pro oloupání je nakrojte asi jen do 1/4 (po oloupání jednotlivé řezy dokončíte) a nechte je asi 30 minut namočené ve studené vodě. Pak se od vršku snadněji loupou (skoro jako banán).
Za druhé to je používání párátek. Rada jak nepřekrojit špekáček zcela je zde.
Rada jak nakrojit špekáček, aby byl v celku a byl připravený na plnění. Vemte si dvě stejně úzká prkénka na krájení. První položte vodorovně, pod něj položte na výšku oloup. špekáček a pod něj položte opět vodorovně druhé prkénko. Vypadá to jako velké tiskací "I".Pak nožem podélně překrojte špékáček a a obě prkénka zabrání noži ho zcela překrojit.
Za třetí to je používání surovin, které hospodští tenkrát neměli k dispozici.
U tohoto receptu mne již vadí feferony (kdo má rád ostré - ať si to na talíři posype pálivou paprikou a nebo chili) a další nápady jako dijonská hořčice, harisa apod.
Dále tam nepatří suroviny tenkrát sice dostupné, ale mnohaletým zkoušením zcela zavržené.
Např. česnek, kolečka křenu a možná i sterilované okurky a ostatní.
ALE protože se říká NIKDY neříkej NIKDY, tak tyto výše popsaná pravidla asi záměrně poruším, neboť včera jsem si spáchal toto:
www.stream.cz/varime-s-mozkem/utopenci-s-kysanym-zelim-lepsi-recept-na-tuto-lahudku-nenajdete-64907362#source=hp&seq_no=3&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=videoportal.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
1. 3. 2024 02:51
Merylas: Rada jak snadno oloupat špekáčky. Většinou se špekáčky podélně nakrojí do 3/4 a pak se plní. Ale pro oloupání je nakrojte asi jen do 1/4 (po oloupání jednotlivé řezy dokončíte) a nechte je asi 30 minut namočené ve studené vodě. Pak se od vršku snadněji loupou (skoro jako banán).
29. 2. 2024 17:45
Ivanhoe11111: Pokud máte nějakou vychytávku na to, jak lehce oloupat špekáčky, můžete se podělit o své zkušenosti přímo v komentáři.
29. 2. 2024 15:20
Ivanhoe11111: Vždy bylo loupání špekáčků pro mne horor - než jsem narazil na snadnou "vychytávku".
29. 2. 2024 15:13
Ivanhoe11111: recept na snadné oloupání špekáčků vám sdělím, pokud mne požádáte na ivan.biel@email.cz
29. 2. 2024 14:42
Receptů na utopence jsou desítky, ale recept na snadné oloupání špekáčků jen jeden.
Pokud budete mít zájem - rád ho sdělím
Pokud budete mít zájem - rád ho sdělím
31. 10. 2023 17:16
Luxusní,pikantní,skvěly recept.
15. 7. 2023 12:11
Dagmara60: Dagmara60: :
30. 4. 2023 10:20
Mňam mňam mňam
7. 2. 2022 21:54
Vynikající, pochutnali jsme si.
7. 2. 2022 19:26
Manžel byl velice spokojený. Děkujeme za recept.
21. 12. 2021 18:41
Já když koupím dobře naložené okurky,tak do toho láku přidám nakrájenou červenou cibuli,česnek,někdy feferonky.Špekáčky rozříznu,namáznu barbece omáčkou a do toho studeného láku je nacpu.Do té sklenice se vejdou tři.Dělám tak tři sklenice a do každé nacpu jinak našmalukádované špekáčky.Některé jenom natřené hořčicí,jiné nacpu kyselým zelím.A nechám to tam v chladu týden až čtrnáct dní,podle toho jak je lák kyselý a co do něj přidám.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 6 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 7 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 8 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 15 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 5 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 5 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 5 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 6 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 6 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 6 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 6 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 6 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: utopenci recept nálev na utopence recept na utopence utopenci s cibulí recept recept na utopence ze špekáčků jak se dělají utopenci utopenci s cibuli utopenci recept utopenci utopenci ze špekáčků recept na utopence s cibulí utopenci nálev recept na dobré utopence lák na utopence utopenec recepty spekacky utopenci nakládání utopenců nalev na utopence recepty recepty na utopence recepty utopenci
Suroviny: špekáček, cibule, voda, ocet, sůl, cukr, koření nové koření, pepř, feferonka
Utopenci - nejlepší co známe
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Qo6
147 názorů