Kabanosová omáčka
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 187 kJ / 1 240 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,16 g |
Tuky | 83,20 g |
Vláknina | 5,45 g |
Cholesterol | 708 mg |
Sodík | 1,95 g |
Sůl | 4,67 g |
Sacharidy | 61,85 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj-recept jsem dostala emailem pod názvem "Slovácké recepty"
Podobné recepty tady jsou, ale pokud vidím dobře, všechny jsou z klobásy.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 1. 2010 16:21
spagetka to ti řeknu, Wildu bych živit nechtěla!
12. 1. 2010 16:18
jj, kabanos ten můj může ve všech podobách a k tomuhle zbaští půlku chleba (myslím celé šišky)
Přidávám malinko pálivé papriky a pepře, snítku libečku a celerový lístek
Přidávám malinko pálivé papriky a pepře, snítku libečku a celerový lístek
12. 1. 2010 14:56
Ono by to šlo i jenom s rohlíkem či s chlebem, jako k obědu bych určitě udělala těstoviny. Jani posílám bodíka
12. 1. 2010 14:47
Gabi, jasně, každý, co má rád
12. 1. 2010 14:07
Já bych k tomu viděla rýži nebo těstoviny
12. 1. 2010 13:55
Do pokecu jsem dala recepturu na párky, kdo chcete, mrkněte na to.
12. 1. 2010 13:37
Eli a má recht
12. 1. 2010 13:36
Je to len mýtus, že drahé a suché údeniny sú lepšie. Mám známu v mäsopriemysle a tá ma poučila, že naopak mäkké salámy a údseniny všeobecne sú kvalitnejšie, pretože tým, že sa nevysušujú, sa do nich musia dať kvalitné suroviny, inak by rýchlo podľahli skaze.
A ani šunka nie je to, čo bývalo. Je v nej veľa vody.
Ono ale záleží aj na výrobcovi. Keď idem v Prešove po chodníku, zďaleka cítim, že sa blížim k mäsiarni. V Košiciach mi to nehrozí. A tak si šunku na Veľkú noc nosím z Prešova
A za receptík letí bodík
A ani šunka nie je to, čo bývalo. Je v nej veľa vody.
Ono ale záleží aj na výrobcovi. Keď idem v Prešove po chodníku, zďaleka cítim, že sa blížim k mäsiarni. V Košiciach mi to nehrozí. A tak si šunku na Veľkú noc nosím z Prešova
A za receptík letí bodík
12. 1. 2010 13:32
Kdyby si moje dcera mohla vybrat mezi točeňákem a šunkou, sáhne po točeňáku.... Nejraději má Junior...Od malička... Tak co s ní . Ale četla jsem, že např. Gothaj je velmi kvalitní uzenina.
12. 1. 2010 13:30
yanull máš úplně pravdu!!!Je fakt, že už to není, co bývalo, i nás dokonce zjišťuji po létech, co jsem je nekupovala docela dobrou chuť u špekáčků!! Je lepší, než párkový, ten je nějak bez chuti. Taky Gothaj záleží, kde koupíš. V Albertu nestojí za nic a v malém obchůdku, co tady máme je vynikající. Na druhé straně drahé klobásy jsou pořád na stejné brdo, ať je to co chce, zdá se mi, že chuť je stejná u všeh klobás, to znamená, jak mýdlo. Není nad domácí, ale na to zas každý nemá. takže rozhodně nebudeme pohrdat obyčejnými salámy, že jo?
12. 1. 2010 13:28
Dávám na vyzkoušení. Jednoduché, rychlé a určitě dobré Bod udělen
12. 1. 2010 13:23
Holky, ještě jednu poznámku chci k tomuto receptu dát. Vím, že se toho o laciných a nekvalitních uzeninách napsalo už hodně, ale můj názor je ten, že do některých receptů tyto točené, gothaje a ještě i další nezdravé uzeniny zkrátka patří, bez nich by to jídlo zkrátka nebylo ono A když nejsou příliš často, tak co, ne?
12. 1. 2010 13:18
cardanka pokud vyzkoušíš, dej vědět, jak ti chutnalo yanull, tys mne teda fakt rozesmála, ale je na tom hodně pravdy, ne? Koneckonců, přílohu si každý může, nebo nemusí dát, že jo? Eliza, to je fuk, před, nebo po výplatě, ale je to jeden z těch jídel, které s rozpočtem tolik nezahýbou, že jo?
12. 1. 2010 13:14
Jani jednuduchý, rychlý a výborný receptík, myslím, že dnes vyzkouším k večeři4.bodík
yanull souhlasím, nejhorší bývá hladový muž
yanull souhlasím, nejhorší bývá hladový muž
12. 1. 2010 13:13
U nás se k této omáčce přikusuje chleba. Bodík si tato dobrota zaslouží.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 5 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 17 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 20 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 11 minutami
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 15 minutami
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 1 hodinou
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 1 hodinou
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 1 hodinou
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 2 hodinami
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 2 hodinami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 2 hodinami
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 2 hodinami
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kabanosový guláš gulas z kabanosu guláš z točenáku kabanosový guláš recept klobásový guláš klobásová omáčka kabanosová pomazánka recepty ze slovácka párkový guláš hodolanská omáčka recept na rychlou omáčku z párku omacka co dum dal omacka z gothaje kabanos s ryzi omáčky co dum dal rychly gulas z kabanosu omáčka na makaróny omáčka recept recept omáčky brambory vajicko omacka
Suroviny: kabanos, vejce, smetana, okurka čerstvá, brambory, mouka hladká, sůl, koření nové koření, bobkový list
Kabanosová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P7kn
49 názorů