Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bliny

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

6. 1. 2010 19:33

Suroviny

Porce: 4-6

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 197 kJ / 764 kcal
Bílkoviny36,11 g
Tuky18,22 g
Vláknina5,30 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 202 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy111,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tonja

23. 9. 2020 20:33

samouk: Samouk má pravdu, bliny jsou lívanečky s "nákladem" nahoře. Plněné jsou pelmeně nebo pirožky.

import

18. 9. 2013 16:16

bliny jsou z pohankove mouky ne z hladke...

Marybar

8. 1. 2010 16:52

Samouku, je to možné, děkuji za informace.Já mám v mojí kuchařce recept na bliny z nudlového těsta, je opsaný někdy před 20 lety z časopisu.

samouk

8. 1. 2010 00:10

Marybar, - zřejmě jste se spletla, bliny se nedělají z nudlového těsta a už vůbec ne plněné.Myslím,že jste myslela pelmeně.
Zde uvedený recept je v podstatě správný a v Rusku se do těsta vmíchává sníh z bílků těch vajec. Dělají se jak je uvedeno sladké a slané.
Výborné jsou na slano s kaviárem nebo s uzeným lososem,přidává se lžička zakysané smetany.
Dobrou chuť v Novém roce přeji po 3 týdnech odloučení

spagetka spagetka

7. 1. 2010 19:31

Bliny znám taky s masovou nádivkou, ale i na sladko - dělá nám je příbuzná rodilá Ukrajinka, ale sama říká, že těch variant je strašně moc, takže i tyhle určitě jsou výborné :-p:yes:

Yvajs Yvajs

7. 1. 2010 18:39

tento recept i název mám z kuchařské knihy Jak jsem vařil pro Vlastu Buriana,myslím že knihu napsal Treibal ale už si nejsem jistá.Recept mě zaujal právě pro jednoduchost a hlavně všem chutná:-8

Marybar

7. 1. 2010 17:30

Bliny se hodně připravují v ruské kuchyni.Připravují se jinak, v podstatě z nudlového těsta vykrajované čtverečky, plněné masovou směsí a vařené.Tento recept mne inspiroval.:-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 1. 2010 23:22

Bože, čtu "blbiny" místo bliny!:-)) To musí být docela syté, že? :yes:, Jednoduché a rychlé, je to za plus!:yes:

bestickova

6. 1. 2010 23:13

já je,když nemám moc času dělám třeba z jogurtu,nebo zakysanky,lehce ji naředím mlékem,přidám vajíčko,mouku a smažím..

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ruské bliny recept na ruske bliny recept na ruske bliny blin co jsou bliny bezmasé recepty pánev na ruské ořechy ruské bliny recept ruský blin ruské bliny recepty jednoduché lívance bliny-recept co jsou to bliny bliny s kaviárem testo na bliny lívance vlasty buriana ruské lívance ruská jídla ruské ořechy recept rusky bliny

Suroviny: mouka hladká, vejce, kvasnice, mléko, sůl, marmeláda, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Bliny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZYEJ