Bliny
Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Energie | 3 197 kJ / 764 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,11 g |
Tuky | 18,22 g |
Vláknina | 5,30 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 202 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 111,30 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 9. 2020 20:33
samouk: Samouk má pravdu, bliny jsou lívanečky s "nákladem" nahoře. Plněné jsou pelmeně nebo pirožky.
18. 9. 2013 16:16
bliny jsou z pohankove mouky ne z hladke...
8. 1. 2010 16:52
Samouku, je to možné, děkuji za informace.Já mám v mojí kuchařce recept na bliny z nudlového těsta, je opsaný někdy před 20 lety z časopisu.
8. 1. 2010 00:10
Marybar, - zřejmě jste se spletla, bliny se nedělají z nudlového těsta a už vůbec ne plněné.Myslím,že jste myslela pelmeně.
Zde uvedený recept je v podstatě správný a v Rusku se do těsta vmíchává sníh z bílků těch vajec. Dělají se jak je uvedeno sladké a slané.
Výborné jsou na slano s kaviárem nebo s uzeným lososem,přidává se lžička zakysané smetany.
Dobrou chuť v Novém roce přeji po 3 týdnech odloučení
Zde uvedený recept je v podstatě správný a v Rusku se do těsta vmíchává sníh z bílků těch vajec. Dělají se jak je uvedeno sladké a slané.
Výborné jsou na slano s kaviárem nebo s uzeným lososem,přidává se lžička zakysané smetany.
Dobrou chuť v Novém roce přeji po 3 týdnech odloučení
7. 1. 2010 19:31
Bliny znám taky s masovou nádivkou, ale i na sladko - dělá nám je příbuzná rodilá Ukrajinka, ale sama říká, že těch variant je strašně moc, takže i tyhle určitě jsou výborné
7. 1. 2010 18:39
tento recept i název mám z kuchařské knihy Jak jsem vařil pro Vlastu Buriana,myslím že knihu napsal Treibal ale už si nejsem jistá.Recept mě zaujal právě pro jednoduchost a hlavně všem chutná
7. 1. 2010 17:30
Bliny se hodně připravují v ruské kuchyni.Připravují se jinak, v podstatě z nudlového těsta vykrajované čtverečky, plněné masovou směsí a vařené.Tento recept mne inspiroval.
6. 1. 2010 23:22
Bože, čtu "blbiny" místo bliny! To musí být docela syté, že? , Jednoduché a rychlé, je to za plus!
6. 1. 2010 23:13
já je,když nemám moc času dělám třeba z jogurtu,nebo zakysanky,lehce ji naředím mlékem,přidám vajíčko,mouku a smažím..
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 12 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 13 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 14 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 20 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 2 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 10 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 11 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 11 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 11 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 12 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 12 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 12 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 12 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Anglický šachovnicový dort Battenberg: Působivou sladkou mozaiku s meruňkovým džemem snadno zvládnete upéct i doma
Smørrebrød: Na typický dánský obložený chlebíček se použije místo veky žitný chléb, místo vlašáku pěna z červené řepy a sleď
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: ruské bliny recept na ruske bliny recept na ruske bliny blin co jsou bliny bezmasé recepty pánev na ruské ořechy ruské bliny recept ruský blin ruské bliny recepty jednoduché lívance bliny-recept co jsou to bliny bliny s kaviárem testo na bliny lívance vlasty buriana ruské lívance ruská jídla ruské ořechy recept rusky bliny
Suroviny: mouka hladká, vejce, kvasnice, mléko, sůl, marmeláda, cukr moučkový
Bliny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZYEJ
9 názorů