Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelové zelí

Příjemně nasládlé karamelizované zelí se skvěle hodí k jakékoli pečínce a knedlíku a jeho příprava není až tak složitá, jak se možná může zdát. Připravíme ho jak z hlávkového, tak z kysaného zelí.

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

27. 12. 2009 13:07

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dělám tak i zelí z cukety, jen ji předtím nechám vypotit, aby v ní nebylo tolik vody.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jenda1 Jenda1

27. 12. 2009 21:08

Jani, ten postup musím vyzkoušet;-). :-!:-)):yes::yes::-K +12

Levik Levik

27. 12. 2009 21:01

simko.jit také je dobré pokud chceš některé jídlo trošku tmavší stačí přidat špetku instantví kávy,tohle zelí také dělám takže vím,že je dobré a uděluji bodík:yes:

Drobek Drobek

27. 12. 2009 19:33

Nojo zelíčko, na to já jsem dělanej.:-p
Slaninu pod něj dávám vždycky, u nás v americku je to uzený bůček, protože slanina se tu nevede. Ale je to blízko. Sádlo dávám taky vždycky, aˇmá ten bůček v čem plavat, než pustí vlastní tuk:-8.
Zkaramelizivat cukr do zelí jsem nezkoušel, ale příště určitě. Máme rádi zelí na všecky způsoby, a tak další navíc přijde k chuti.;-)
Děkuju moc, bod samozřejmě.:-K

simko.jit simko.jit

27. 12. 2009 18:21

dávám bodík, já dělám obvykle hlávkové s tím karamelem. vzkniklo to tak, že můj pořád, že jeho maminka dělá hnědé zelí - takže jsem hledala hledala, a v nějakém časopisu kde byly recepty z různých sousedních států jsem našla že takovéhle zelí dělají někde v německu, takže jsem to zkusila - a ejhle, bylo hnědé a bylo dobré.:yes:

yanull yanull

27. 12. 2009 14:49

bibi, jak jsem to jednou vyzkoušela, od té doby to dělám tak pod všechny druhy zelí, dokonce i pod čínské, to jsem tam zapomněla uvést, to je uvařené během chvilky

Bibinka Bibinka

27. 12. 2009 14:47

Yanull, to bude dobré, jako kedlubnové karamelové zelí-to znám a dělám. Vašek Froňěk tu má na něj recept. Bez obav, že by to snad nebylo dobré;-)dávám boda:yes:

yanull yanull

27. 12. 2009 14:45

spagetko a že je dobré? tedy aspoň doufám, že ostatním bude také chutnat :-p:-);-)

spagetka spagetka

27. 12. 2009 14:41

Dělám úplně stejně :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

yanull yanull

27. 12. 2009 14:19

Ivuli, také jsem vždy vařila zelí klasicky, ale toto je jedna vychytávka, která se mi osvědčila, tak jsem se s vámi o ni podělila. Až zkusíte, napište, ju? ;-)

ivulinka ivulinka

27. 12. 2009 14:11

Jani, zajímavý recept. O tom karamelu v zelí jsem ještě neslyšela. Dobrá inspirace na vyzkoušení. Bodík ode mě máš "jisté":yes:

yanull yanull

27. 12. 2009 13:48

Ano,Jani, správně, jsi šikulka, u bůčku je hrníčkový, u uzeného bramborový :-p

yanull yanull

27. 12. 2009 13:46

Jani, mrkni k mému bramborovému salátu na oravskou slaninku, copak tou a nebo nějakou jinou se dá něco pokazit? :-);-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 12. 2009 13:46

Teď ještě koukám, co to máš za knedlík? Vypadá dobře! Nějaký hrníčkový?

hafikov hafikov

27. 12. 2009 13:44

Jani zkusím to.U nás zahušťuji bramborem,ale se slaninou jsem ještě nezkoušela.Škoda,že jsem ten recept neměla už včera.Dávám bodík.:yes:

yanull yanull

27. 12. 2009 13:35

Jani, já dávám sádlo se slaninkou 1:1, obojího přiměřeně :-):-p

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zelí s karamelem cim zahustit zeli české zelí kysané zelí na karamelu kysané zelí s karamelem hlávkové zelí na karamelu karamelizované zelí hnědé zelí červené zelí s karamelem zelí hlávkové recept dušené zelí s karamelem karamelová cibule karamelová kapusta dušené zelí na karamelu jak zahustit zeli hlávkové zelí s karamelem karamelove hlavkove zeli červené zelí na karamelu karamelové červené zelí dušené sladké zelí

Suroviny: zelí hlávkové, cibule, olej, slanina uzená, kmín drcený, sůl, cukr krupice, ocet, jíška

TopRecepty.cz

Karamelové zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lxNr