Karamelové zelí
Příjemně nasládlé karamelizované zelí se skvěle hodí k jakékoli pečínce a knedlíku a jeho příprava není až tak složitá, jak se možná může zdát. Připravíme ho jak z hlávkového, tak z kysaného zelí.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dělám tak i zelí z cukety, jen ji předtím nechám vypotit, aby v ní nebylo tolik vody.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 12. 2009 21:08
Jani, ten postup musím vyzkoušet. +12
27. 12. 2009 21:01
simko.jit také je dobré pokud chceš některé jídlo trošku tmavší stačí přidat špetku instantví kávy,tohle zelí také dělám takže vím,že je dobré a uděluji bodík
27. 12. 2009 19:33
Nojo zelíčko, na to já jsem dělanej.
Slaninu pod něj dávám vždycky, u nás v americku je to uzený bůček, protože slanina se tu nevede. Ale je to blízko. Sádlo dávám taky vždycky, aˇmá ten bůček v čem plavat, než pustí vlastní tuk.
Zkaramelizivat cukr do zelí jsem nezkoušel, ale příště určitě. Máme rádi zelí na všecky způsoby, a tak další navíc přijde k chuti.
Děkuju moc, bod samozřejmě.
Slaninu pod něj dávám vždycky, u nás v americku je to uzený bůček, protože slanina se tu nevede. Ale je to blízko. Sádlo dávám taky vždycky, aˇmá ten bůček v čem plavat, než pustí vlastní tuk.
Zkaramelizivat cukr do zelí jsem nezkoušel, ale příště určitě. Máme rádi zelí na všecky způsoby, a tak další navíc přijde k chuti.
Děkuju moc, bod samozřejmě.
27. 12. 2009 18:21
dávám bodík, já dělám obvykle hlávkové s tím karamelem. vzkniklo to tak, že můj pořád, že jeho maminka dělá hnědé zelí - takže jsem hledala hledala, a v nějakém časopisu kde byly recepty z různých sousedních států jsem našla že takovéhle zelí dělají někde v německu, takže jsem to zkusila - a ejhle, bylo hnědé a bylo dobré.
27. 12. 2009 14:49
bibi, jak jsem to jednou vyzkoušela, od té doby to dělám tak pod všechny druhy zelí, dokonce i pod čínské, to jsem tam zapomněla uvést, to je uvařené během chvilky
27. 12. 2009 14:47
Yanull, to bude dobré, jako kedlubnové karamelové zelí-to znám a dělám. Vašek Froňěk tu má na něj recept. Bez obav, že by to snad nebylo dobrédávám boda
27. 12. 2009 14:45
spagetko a že je dobré? tedy aspoň doufám, že ostatním bude také chutnat
27. 12. 2009 14:41
Dělám úplně stejně
27. 12. 2009 14:19
Ivuli, také jsem vždy vařila zelí klasicky, ale toto je jedna vychytávka, která se mi osvědčila, tak jsem se s vámi o ni podělila. Až zkusíte, napište, ju?
27. 12. 2009 14:11
Jani, zajímavý recept. O tom karamelu v zelí jsem ještě neslyšela. Dobrá inspirace na vyzkoušení. Bodík ode mě máš "jisté"
27. 12. 2009 13:48
Ano,Jani, správně, jsi šikulka, u bůčku je hrníčkový, u uzeného bramborový
27. 12. 2009 13:46
Jani, mrkni k mému bramborovému salátu na oravskou slaninku, copak tou a nebo nějakou jinou se dá něco pokazit?
27. 12. 2009 13:46
Teď ještě koukám, co to máš za knedlík? Vypadá dobře! Nějaký hrníčkový?
27. 12. 2009 13:44
Jani zkusím to.U nás zahušťuji bramborem,ale se slaninou jsem ještě nezkoušela.Škoda,že jsem ten recept neměla už včera.Dávám bodík.
27. 12. 2009 13:35
Jani, já dávám sádlo se slaninkou 1:1, obojího přiměřeně
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé brambory
Přidáno před 27 minutami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 9 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 16 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno před 20 hodinami
Mechový dort II.
Přidáno před 22 hodinami
Plněný croissant
Přidáno 22. 4. 2024 08:26
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
Ivet_Ka uvařila před 3 minutami
Fazolová polévka mojí babičky
hadraba uvařila před 1 hodinou
Bezpracný perník
paja58 uvařil před 1 hodinou
Pudingovo-tvarohové polštářky
Elivet uvařila před 9 hodinami
Můj segedín s domácím knedlíkem
spagin uvařila před 11 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Adinka2020 uvařila před 11 hodinami
Jahodové řezy Mrož
Petruse.b uvařila před 11 hodinami
Zapečené tortilly
Helenecka 21 uvařila před 12 hodinami
Borůvkové smoothie
elenaraskova51 uvařila před 12 hodinami
Houbová polévka se strouháním
Lisa444 uvařila před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: zelí s karamelem cim zahustit zeli české zelí kysané zelí na karamelu kysané zelí s karamelem hlávkové zelí na karamelu karamelizované zelí hnědé zelí červené zelí s karamelem zelí hlávkové recept dušené zelí s karamelem karamelová cibule karamelová kapusta dušené zelí na karamelu jak zahustit zeli hlávkové zelí s karamelem karamelove hlavkove zeli červené zelí na karamelu karamelové červené zelí dušené sladké zelí
Suroviny: zelí hlávkové, cibule, olej, slanina uzená, kmín drcený, sůl, cukr krupice, ocet, jíška
Karamelové zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxNr
32 názorů