Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ošatkový chléb

Hodnocení receptu je 5,0 (74×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

1. 1. 2010 00:28

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 606 kJ / 2 057 kcal
Bílkoviny56,00 g
Tuky32,30 g
Vláknina30,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8,03 g
Sůl20,00 g
Sacharidy370,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept jsem získala zde http://www.mamincinyrecepty.cz/chleb-1/osatkovy-ch...

Chleba v ošatce jen KYNE, aby měl hezký tvar, peče se už bez ošatky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

suzanna

4. 2. 2010 14:50

Prave jsem zbastila prvni krajicek cerstve upeceneho chlebika a nemuzu si ho vynachvalit:yes:Tentokrat jsem zkousela upect ze suseneho drozdi a prijde mi chutove jeste o trochu lepsi nez z cerstveho. Trochu jsem se bala, jestli mi vykyne, mam se susenym drozdim spatnou zkusenost. Pouzila jsem cely sacek suseneho drozdi od dr. Oetkera a bylo to uplne bez problemu http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7.... Fakt moc chutny chlebicek, ktery se musi podarit uplne kazdemu:-):-K I kdyz je pravda, ze tentokrat jsem musela dosypavat mouku a i tak jsem mela testo trochu ridke, takze se mi chlebik po prendani na plech trochu rozjel. Ale to neva, na chuti to nijak neubralo:-p
Gabi, jeste jednou ti moc dekuji za tenhle recept. Dala bych ti za nej aspon 10 bodu, ale to bohuzel nejde, tak posilam aspon deset kyticek;-):-)) :-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K

Gabina

2. 2. 2010 11:18

Někdy se těsto po vykynutí taky trouchu lepí, tak si jen podsypu podložku, na které vytvaruji bochníka dám kynout do ošatky.

jejka

1. 2. 2010 21:19

hm..i kdyz jsem pouzila vsechny ty prisady jak jsi psala, tak stejne jsem mela lepkavou kouly po vyndani z pekarny. Tak nevim..

Asi priste pridam te mouky vice:-?

Gabina

30. 1. 2010 22:18

Jejko, já někdy taky různě ty mouky kombinuju. Důležité je ohlídat celkovou konzistenci těsta - já dělám v pekárně, tak aby se utvořila nelepivá koule a těsto pak nechat dostatečně nakynout. Tak ať se ti podaří :-K

jejka

29. 1. 2010 21:12

Upekla jsem ho, ale vnitrek nevypada tak jako vydim na fotkach (je vice ztmeleny dohromady..bez der). :-S Mozna je to asi tou zitnou moukou, kterou pouzivam :-//(jsem mimo republiku, tak pouzivam, tu co tu maji).
Chtela jsem se zeptat, mohla bych te zitne dat mene:-? neco jako zitne pouze 100g a 400g psenicne:-?

Gabina

27. 1. 2010 13:36

Papričko, budu ráda, když vyzkoušíš:-K a díky za další foto:yes:

Paprika Paprika

27. 1. 2010 10:49

Holky :-O:-O:-O vy jste neskutečně dobrý :yes::yes::yes: Až mi to koleno dovolí, tak se do něj musím taky pustit.;-)

Levik Levik

26. 1. 2010 22:00

Tak na podruhé se mě chleba celkem podařil,příště bude ještě lepší,pořád se člověk něco učí.Přiděluji bodík 29:yes::yes::yes:

suzanna

25. 1. 2010 11:47

Paaaani, tady tech fotecek pribylo:-O krasa prenadherna:-p Hned jak prijdu domu, tak se do nej pustim podruhe. Kdyz vidim ty prekrasne fotky, tak jsem dostala ooobrovskou chut na jeden krajicek.... Se zbytkem gulasove polevky od vcerejska to bude idealni vecere;-)

Alexxa

25. 1. 2010 10:22

Výborný chlebík, pekla jsem 2x za víkend:-p:yes:

Gabina

25. 1. 2010 09:39

Díky za přidání fotek:-K Elizo, chlebík máš výstavní:-K Já ti to říkala, že se s pekárnou brzy skamarádíš :yes::-K Sebeno, super :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 1. 2010 16:10

sebena co brečíš za ošatkou? Máš chleba výstavní!!:-O:yes::yes::yes::yes::yes:

sebena sebena

24. 1. 2010 15:43

Chlebik je opravdu vynikající, bohužel neměla jsem doma ošatku tak jsem to nechala nakynout v plastové olálné míse kterou jsem orosila vodou a vysypala moukou, chléb nádherně nakynul, ještě za tepla jsme ochutnali:-p:yes: Přidávám fotečky a zasloužený bodík

Lenullka

24. 1. 2010 15:42

Tak jsem po prvním mírném neuspěchu manžela neodolala a zkusila jsem ho sama. Mnam :-p Není super super porézní, ale nádherne nadýchaný, není poznat rozdíl od kupovaného. Super asi jsem ho nepekla naposledy :-)

ares952

24. 1. 2010 13:12

Tedy nevím, ale zdá se mi, že mouky by mělo být minimálně 650g a ne jen 500g. Není takovéhle těsto moc řídké?

1 2 3 4 5 6 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kynutí chleba v ošatce chleba bez kynutí chlebová ošatka kde koupit kynutí chleba ošatka na pečení chleba slané pečivo recepty chléb bez kynutí osatky na peceni chleba pečení chleba v ošatce chléb ošatky na kynutí těsta kynutý chléb recept na chleba bez kynuti jak se peče chleba ošatka na kynutí kde koupit slamene osatky na peceni chleba maminčiny recepty chleba bez hnětení recept na chleba maminčina kuchyně kuchyně mirka slané pečivo

Suroviny: voda, sůl, cukr, olej, ocet, mouka žitná chlebová, mouka hladká, droždí sušené, kmín celý

TopRecepty.cz

Ošatkový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vlpm