Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ošatkový chléb

Hodnocení receptu je 5,0 (74×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

1. 1. 2010 00:28

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 606 kJ / 2 057 kcal
Bílkoviny56,00 g
Tuky32,30 g
Vláknina30,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8,03 g
Sůl20,00 g
Sacharidy370,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept jsem získala zde http://www.mamincinyrecepty.cz/chleb-1/osatkovy-ch...

Chleba v ošatce jen KYNE, aby měl hezký tvar, peče se už bez ošatky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

O.Renda

25. 9. 2022 11:32

Dnes ho dělám po druhé. Je výborný a snadný. Moc děkuji za recept:-K;-)

lucakren

26. 1. 2022 23:52

Dnes jsem pekla poprvé,přesně podle receptu. Chlebík se povedl a je moc dobrý ????

Gabina

23. 1. 2022 00:23

Issis: to jsem ráda :-K

Issis Issis

22. 1. 2022 16:53

Povedlo se pěkný recept. Díky :yes:

zlatovlaska

26. 11. 2019 18:15

Chléb je výborný<3 sice se mi trochu rozjel, takže je nízký, ale na chuti mu to neubralo.:-K

Damicka1

12. 5. 2018 13:09

Výborný recept, chléb dělám celý rovnou v pekárně a je fantastický!!!

ZaSolanem ZaSolanem

1. 3. 2016 21:55

Petra : zdravím.. já tedy chleba nepotírám vůbec, ale když ano (když chci chleba lesklý a ne moučnatý), tak potírám před pečením (když vyklopím z ošatky) a během pečení co pár minut (ale ne během těch prvních deseti minut, tam je důležitý co největší žár),ale pak už jak se mi chce, nepřeháním to. Někdo potírá i po vytažení, ale to jsem udělala jednou a kůrka pak byla taková divně matná.

Petra

10. 2. 2016 14:36

Mám dotaz ohledně potírání chleba během pečení. Kdy ho mám začít potírat? A jak často? Bojím se,aby při otevření trouby nesplaknul. Děkuji.

luema

10. 10. 2014 13:24

Chtěla bych se ještě zeptat, jestli je možné chleba nechat pak kynout třeba v hrnci, ve kterém bych to pak upekla? Nejsem moc kamarád s ošatkou :-( Případně jak se to peče v hrnci? Má se tam dát např. pečící papír, dát na to těsto, přikrýt utěrkou a po vykynutí rovnou do trouby? :-)) děkuji :-))

luema

6. 7. 2014 09:20

spagetka: super rychlá odpověď :-D moc děkuji za vysvětlení :-)

spagetka spagetka

6. 7. 2014 09:10

luema:ten hrnek tam udělá parní prostředí a nebude to vysušené, horkovzduch dost vysušuje;-);-)

luema

6. 7. 2014 08:50

Tak chlebík se povedl, paráda :-) Jen bych se chtěla zeptat, na co je dobrý ten kastrůlek s vodou. Vím, že u mamky jsme takhle pekly koláče v plyn. troubě, ale je to nutné i u elektrické horkovzdušné:-? Děkuji

luema

5. 7. 2014 17:50

Největší problém u tohoto chleba jsem měla s vyklopením na plech, aby mi nespadl, ale přesto mi spadl. Teď, když je v troubě mi zase naběhl, nevím, čím to je, myslela jsem, že z toho bude placka :-D Každopádně dávám bodík, už teď pěkně voní :yes:

buryna

14. 8. 2013 09:41

Upečeno, snědeno :-p;-) Příště dám ale míň soli, přišel mi trošku víc slaný. Jinak výborný chlebík. :yes:

aadis aadis

26. 4. 2013 07:07

Tak jsem chlebík včera poprvé upekl a byl vynikající.
Upravil jsem recept tím, že jsem žitnou mouku a vodu částečně nahradil kváskem (260 ml vody, 125 g žitné mouky a 165 g kvásku), dal jsem trošku méně kvasnic a jen 1,5 lžičky soli (2,5 lžičky se mi zdá fakt moc) a myslím, že se velice povedl. Všem velmi chutnal. Dokonce i synovi, který jí chleba jen v sebeobraně ;-)
Příště přidám i nějaké semínka... :yes: :-p

1 2 3 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kynutí chleba v ošatce chleba bez kynutí chlebová ošatka kde koupit kynutí chleba ošatka na pečení chleba slané pečivo recepty chléb bez kynutí osatky na peceni chleba pečení chleba v ošatce chléb ošatky na kynutí těsta kynutý chléb recept na chleba bez kynuti jak se peče chleba ošatka na kynutí kde koupit slamene osatky na peceni chleba maminčiny recepty chleba bez hnětení recept na chleba maminčina kuchyně kuchyně mirka slané pečivo

Suroviny: voda, sůl, cukr, olej, ocet, mouka žitná chlebová, mouka hladká, droždí sušené, kmín celý

TopRecepty.cz

Ošatkový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vlpm