Vepřové ve vlastní šťávě
Domácí vepřové ve vlastní šťávě je neskonale lahodný a přitom velmi jednoduše proveditelný recept. Už nikdy nekoupíte konzervu vepřového. Zažijte luxus - ochutnejte na domácím chlebu, s kyselou okurčičkou a sklenicí dobrého piva.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 13 611 kJ / 3 253 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,00 g |
Tuky | 297,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 8,59 g |
Sůl | 21,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Je to vynikající pochoutka na chleba.Příště zkusím tuto směs ochutit buď čenekem,nebo osmaženou cibulí.Tady se prostě meze nekladou. Kůži tam dáváme z toho důvodu, aby se vytvořil rosol.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 11. 2010 09:41
Dělám úplně stejně jako Colombo65.Bez kmínu!!Akorát krájím drobnější kousky.Já v papiňáku nezavařuji a tak neporadím.
14. 11. 2010 22:29
Chci se zeptat jestli se může použít i tlakový hrnec?
29. 12. 2009 13:43
29. 12. 2009 13:06
Také toto masíčko dělám když jedeme na dovolelou,pak ho používám i na rychlé omáčky,a nebo jen tak na chleba.
29. 12. 2009 12:56
Děláme taky. Je to pochoutka. Takže bodík musí být
29. 12. 2009 11:55
Já na to jdu takhle
Ingredience:
vepřové maso - plec,krkovice,bůček,sůl
vepřová kůže z bůčku
Příprava:
•Maso nakrájíme na kousky asi 6x6 cm.
•Promícháme všechny druhy masa, ale lze i z jednotlivých druhů.
•Napěchujeme do sklenic, asi 2 cm pod okraj.
•Na 0,7 l sklenici 1 lžičku soli, zalijeme jednou lžicí vody.
•Dáme navrch kousek kůže.
•Sklenice zavíčkujeme a dáme do zavařovacího hrnce.
•Vaříme 2 hodiny mírným, ale stálým varem.
•Necháme vychladnout do druhého dne.
•Další den znovu zavařujeme 1 hodinu.
Používáme jen tak na chleba, stačí namačkat vidličkou. Chuť je naprosto skvostná a na dovolenou nebo na delší pobyt na rybách neznám lepší pochoutku. Pecen chleba a hostina je hotova.
Ingredience:
vepřové maso - plec,krkovice,bůček,sůl
vepřová kůže z bůčku
Příprava:
•Maso nakrájíme na kousky asi 6x6 cm.
•Promícháme všechny druhy masa, ale lze i z jednotlivých druhů.
•Napěchujeme do sklenic, asi 2 cm pod okraj.
•Na 0,7 l sklenici 1 lžičku soli, zalijeme jednou lžicí vody.
•Dáme navrch kousek kůže.
•Sklenice zavíčkujeme a dáme do zavařovacího hrnce.
•Vaříme 2 hodiny mírným, ale stálým varem.
•Necháme vychladnout do druhého dne.
•Další den znovu zavařujeme 1 hodinu.
Používáme jen tak na chleba, stačí namačkat vidličkou. Chuť je naprosto skvostná a na dovolenou nebo na delší pobyt na rybách neznám lepší pochoutku. Pecen chleba a hostina je hotova.
29. 12. 2009 11:14
Vypadá to zajímavě...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Omeleta se sýrem
Přidáno před 35 minutami
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 12 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 18 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 21 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno 19. 4. 2024 08:50
Právě bylo uvařeno:
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
Dominika.jecmikova uvařila před 21 minutami
Kynuté buchty - jako šátečky
1Blanka uvařila před 36 minutami
Koláč z jablkového těsta s tvarohem, ovocem a drobenkou
Flipicek uvařila před 1 hodinou
Brokolice zapečená s česnekem a dvěma druhy sýru
Moanka uvařila před 1 hodinou
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 10 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 11 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 12 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 12 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak plnit zavařovací sklenice, aby vám obsah vydržel co nejdéle bez úhony? Video vám poradí
Bohové ze starých řeckých bájí byli permanentně v „rauši“. Jedli kouzelnou ambrózii a popíjeli víno a nektar
Další recepty
Tématické fráze: zavařování masa vepřové maso na šťávě zavarujeme veprove maso zavarovani veproveho masa zavařujeme maso veprove na stave zavařování masa do sklenic vepřové maso na šťávě recepty maso na šťávě vepřová štáva recept vepřová kyta na stave maso na stave recept veprove maso na stave recept zavařování vepřového do sklenic zavařování vepřového masa do sklenic zavařovani masa na dovolenou zavařené vepřové maso lidl vepřová krkovice ve vlastní šťávě maso ve vlastní šťávě dušené vepřové maso na šťávě
Suroviny: bůček, sůl, kmín celý, kůže vepřová, voda
Vepřové ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLlA
22 názorů