Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové ve vlastní šťávě

Domácí vepřové ve vlastní šťávě je neskonale lahodný a přitom velmi jednoduše proveditelný recept. Už nikdy nekoupíte konzervu vepřového. Zažijte luxus - ochutnejte na domácím chlebu, s kyselou okurčičkou a sklenicí dobrého piva.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 180 min +2 zavařování

240 min (60 min příprava + 180 min tepelná úprava, +2 zavařování)

29. 12. 2009 10:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 611 kJ / 3 253 kcal
Bílkoviny145,00 g
Tuky297,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 8,59 g
Sůl21,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Je to vynikající pochoutka na chleba.Příště zkusím tuto směs ochutit buď čenekem,nebo osmaženou cibulí.Tady se prostě meze nekladou. Kůži tam dáváme z toho důvodu, aby se vytvořil rosol.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pajaska Pajaska

17. 11. 2010 09:41

Dělám úplně stejně jako Colombo65.Bez kmínu!!Akorát krájím drobnější kousky.:yes:Já v papiňáku nezavařuji a tak neporadím.

David

14. 11. 2010 22:29

Chci se zeptat jestli se může použít i tlakový hrnec?

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 12. 2009 13:43

:yes::yes:

Jana Kaprasova

29. 12. 2009 13:06

Také toto masíčko dělám když jedeme na dovolelou,pak ho používám i na rychlé omáčky,a nebo jen tak na chleba.:yes:

BILKOVAI BILKOVAI

29. 12. 2009 12:56

Děláme taky. Je to pochoutka.:-p Takže bodík musí být:yes:

Colombo65 Colombo65

29. 12. 2009 11:55

Já na to jdu takhle;-);-);-)

Ingredience:
vepřové maso - plec,krkovice,bůček,sůl
vepřová kůže z bůčku

Příprava:
•Maso nakrájíme na kousky asi 6x6 cm.
•Promícháme všechny druhy masa, ale lze i z jednotlivých druhů.
•Napěchujeme do sklenic, asi 2 cm pod okraj.
•Na 0,7 l sklenici 1 lžičku soli, zalijeme jednou lžicí vody.
•Dáme navrch kousek kůže.
•Sklenice zavíčkujeme a dáme do zavařovacího hrnce.
•Vaříme 2 hodiny mírným, ale stálým varem.
•Necháme vychladnout do druhého dne.
•Další den znovu zavařujeme 1 hodinu.

Používáme jen tak na chleba, stačí namačkat vidličkou. Chuť je naprosto skvostná a na dovolenou nebo na delší pobyt na rybách neznám lepší pochoutku. Pecen chleba a hostina je hotova.:yes:

Vinstr Vinstr

29. 12. 2009 11:14

Vypadá to zajímavě...:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: zavařování masa vepřové maso na šťávě zavarujeme veprove maso zavarovani veproveho masa zavařujeme maso veprove na stave zavařování masa do sklenic vepřové maso na šťávě recepty maso na šťávě vepřová štáva recept vepřová kyta na stave maso na stave recept veprove maso na stave recept zavařování vepřového do sklenic zavařování vepřového masa do sklenic zavařovani masa na dovolenou zavařené vepřové maso lidl vepřová krkovice ve vlastní šťávě maso ve vlastní šťávě dušené vepřové maso na šťávě

Suroviny: bůček, sůl, kmín celý, kůže vepřová, voda

TopRecepty.cz

Vepřové ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XLlA