Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbová omáčka z praváků

Hřib pravý patří k nejchutnějším a nejhodnotnějším houbám našich lesů, proto jej vybíráme do pokrmů, ve kterých jeho jemná chuť nejlépe vynikne. Výborný je v této smetanové omáčce, ke které přidáme jen několik plátků knedlíků a kousek vařeného hovězího masa.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

20. 12. 2009 17:09

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 026 kJ / 484 kcal
Bílkoviny17,68 g
Tuky32,02 g
Vláknina4,27 g
Cholesterol 74 mg
Sodík 208 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy30,37 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Omáčku připravujeme nejlépe z pravých hřibů, ale můžete použít vše co sbíráte. Houby každoročně sbíráme ve velkém, pokud rostou a předem je opracuji, uvařím a zamrazím. Mrazím i vývar z nich, omáčka má potom silnou výraznou houbovou chuť bez přídávání nějakých houbových bujónů nebo kořenících přípravků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

kutil25

19. 8. 2016 20:53

kutil25:

kutil25

19. 8. 2016 20:52

maya.taufer:

Margit

24. 9. 2013 11:46

Právě jsem dovařila a je výborná, doufám, že mi ji ti moji chlapi doma pochválí!:-pwww.toprecepty.cz

Veronika

3. 10. 2011 19:55

Dnes jsem vyzkoušla a je naprosto úžasná !:-)

Já jen dělám půl na půl, z hlívy podušené na másle a kmíně a doma sušených houbách na močených ve vodě ze kterých použiji nálev.

Dávám bodík:yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

26. 9. 2011 08:47

Dělám podobně,ale přidávám ještě bob.list,nové koření a celý pepř:-pu nás s bram.knedlíkem:-p+1:yes:

maya.taufer

26. 9. 2011 08:40

Výborná...jinou už ani z hříbků nedělám :-K

milhaus

4. 12. 2010 17:32

Tak jsem to holky zkusil, abgrejdoval jsem to podle komentářů (bobík, kys smetana,ocet) no a paráda.:yes::yes::yes:

misza misza

27. 6. 2010 13:47

:-p:yes::yes:

xanny

27. 6. 2010 13:00

Super recept, před chvílí jsme vylízali talíře:-K

Máme raději kyselejší, tak jsem dala zakysanku, k majdě nokové knedlíky podle receptu mojí babičky a pečené vepřové. Nemělo to chybu, ještě že zrovna rostou dubáci:-)

mneneznas

4. 3. 2010 23:27

Dávám bodík máme hříbky hodně rádi.:-):yes:

majela

10. 2. 2010 17:21

Gábi, dávám bodík, super houbovka :yes:. Sice už jsem neměla mražený houby ale udělala jsem si jí z hlívy a je fakt super i bez masa. Jenom mám raději kyselejší, tak jsem místo sladké smetany dala zakysanou a lžíci octa. :-p

blitek

13. 1. 2010 13:49

:-((

ivulinka ivulinka

20. 12. 2009 20:06

Gábi, tobě právem patří bod, protože hned jak jsem viděla tvůj recept s fotkou, tak jsem se v myšlenkáh přistila v lese na houbách. Na to si ale ještě musíme pěknou chvíli počkat, protože máme předvánoční čas, my za sebou Pochod do Betléma při 14st. mrazu. Posílám ti zaslouženého bodíka.:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: omáčka z pravých hřibů omáčka z hřibů houbová omáčka z mražených hub houbová omáčka z pravých hřibů houbová omáčka z hřibů houbová omáčka z pravých hříbků houbová omáčka houbová omáčka z hříbků houbová omáčka z hříbků hřib pravák omacka z pravych hribku houbová omáčka recept mražení hub omáčka ze sušených hřibů pravák pravá houbovka omáčka z hříbků recepty z pravých hřibů hřibová máčka omáčka z mražených hub

Suroviny: houba hřib, cibule, sádlo, smetana sladká, mléko, mouka hladká, vývar houbový, sůl, pepř mletý, kmín drcený

TopRecepty.cz

Houbová omáčka z praváků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QnR0