Krůtí maso na víně a la svíčková
Suroviny
Porce: cca4-6
Nutriční hodnoty
Energie | 7 072 kJ / 1 690 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 174,00 g |
Tuky | 68,19 g |
Vláknina | 17,01 g |
Cholesterol | 550 mg |
Sodík | 820 mg |
Sůl | 2,02 g |
Sacharidy | 55,12 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
V rodině mého muže je to tradiční jídlo, které vaří 22.12., původně to byl zajíc, ale lety se přešlo na krůtí maso. Mouka na zahuštění není třeba, kdo má rád příchuť divočiny může přidat 2-3 kuličky jalovce. Prsa občas špikuji slaninou, pro lepší manipulaci ji, už nakrájenou, vložím před špikováním na hodinku do mrazáku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 12. 2017 16:08
Tak to je paráda! !!!!! Nebe v hubè????
27. 1. 2015 08:32
evula: Joj, to se mi líbí! Hrozně ráda vařím s vínem. Jen ta bageta by mi k tomu asi nejela. Jenže knedlíkvý typ taky nejsem, takže co? Já bych možná volila krokety, případně ty noky. Zkrátka to chce vyzkoušet!
27. 1. 2015 07:59
Hezké, má to takový francouzký nádech, jen místo knedlíku by se musela podávat bageta.
22. 5. 2012 10:24
teda vypadá to užasně uplně se mi zbíhají sliny
12. 2. 2012 18:49
Výborný!!!
16. 1. 2011 16:09
z krůtího masa jsem svíčkovou ještě neděla,ale po dnešku dělat budu..a častoje to naprosto vynikající záležitostmoc jsme si pochutnali
za recept díky,bod a foto
P.S.přidala jsem lžíci plnotučné hořčice a část cukru jsem nahradila javorovým sirupem
za recept díky,bod a foto
P.S.přidala jsem lžíci plnotučné hořčice a část cukru jsem nahradila javorovým sirupem
23. 12. 2009 11:14
Z krůtího jsem ještě maso na způsob svíčkové nedělala, ale vyzkouším. Svíčkovou milujeme a už jsem ji vyzkoušela na vícero způsobů, tak vyzkouším i tento 9.
22. 12. 2009 23:49
Jako se říkalo kdysi - kuře 100x jinak, tak i svíčková se dá dělat v různých podobách a přesto nikdy nezklame a bodík za tuto u Tebe přistane
22. 12. 2009 23:21
Ta jemňounká omáčka nemá chybu. Dělám podobnou a je vynikající. Takže dávám bodík
22. 12. 2009 22:19
Lucko, svíčkovou mám rád a proč nevyzkoušet plátek krůtího místo hovězího. +6
22. 12. 2009 22:14
Noo, to je krása, Luci, taková smetánková omáčka
22. 12. 2009 22:05
Lusi, já jsem sem před pár dny dala velmi podobný recept, taky z krůtího, nebylo tam víno, ale k té vší zelenině ještě brokolice. Včera jsme jí s těžkým srdcem dojídali-byla výborná a nazvala jsem jí jinak. Vím, jak je to dobrý, tak ti dávám boda
22. 12. 2009 20:21
Tak to je nááádhera ... slintám jako pejsek ...bodík+3
22. 12. 2009 19:59
Spagi v rodině mého muže se vaří tradičně 22.12, recept jsem přidala, protože víno "stáhne"sladkost drůbežího masa.BTW-už se těším na nový foťák, co přinese Ježíšek.Asi před měsícem jsme tady debatily(myslím s Elizou?)nad tím, že obě děláme i drůbeží svíčkovou..Já ji dělám takto a recept tu není, jinak bych nepřidala.
22. 12. 2009 19:54
Lusí, mám zkušenost,že jakékoli maso ala svíčková je výborné, na tom se zkrátka nedá nic zkazit a v tom je naše typicky česko i slovenská specialitka naprosto světová, protože univerzální a skvělá
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 3 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 15 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 18 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 3 minutami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 1 hodinou
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 1 hodinou
Medové máslo
marekbertha uvařil před 2 hodinami
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 2 hodinami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 3 hodinami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalý mazanec? Moučník podle receptu a rad Josefa Maršálka voní vanilkou, je nadýchaný a krásně drží tvar
Vyzkoušeli jsme aprílové žertíky s jídlem: Sladkým volským okem, falešnými vajíčky i colou ze sójovky napálíte koledníky
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: svíčkova z krůtího masa maso na víně krůtí na víně krůta na víně krůtí prsa na víně top recepty krůtí maso krůtí maso recepty krutí stehna na vine krůtí prsa jako svíčková krůtí stehno na víně svíčková z krůtích prsou svíčková z krůtího recepty z krůtího masa kruti prsa ala svickova kruti maso svíčková s krůtího masa krůtí prsa na červeném víně svičkova z krutích stehen smetanková omáčka svickova z krutiho stehna
Suroviny: maso krůtí, celer, mrkev, petržel, cibule, víno červené suché, brusinky, šťáva citronová, bobkový list, pepř celý, koření nové koření, tymián, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, sůl, bujón, cukr, olej, máslo
Krůtí maso na víně a la svíčková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r86K
15 názorů