Pařížský krém
Lahodný pařížský krém bývá oblíbenou součástí moučníků, cukroví, pohárů a dalších laskomin. Na přípravu není vůbec složitý, stačí ho jen připravit dopředu a následující den již může zazářit na vašich dezertech.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 22 458 kJ / 5 368 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,25 g |
Tuky | 421,50 g |
Vláknina | 39,50 g |
Cholesterol | 1,14 g |
Sodík | 188 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 329,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj - sešit z učiliště, které navštěvoval můj tatínek :))
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 1. 2013 13:16
Dobrý den, tento recept mě opravdu zaujal. Chtěla bych se zeptat, jestli by se dala místo normální smetany ke šlehání použít ta pařížská? Samozřejmě bych musela upravit množství cukru i kakaa, ale zajímá mě, jestli bych na to mohla jít stejně? :) Předem díky za odpověď.
19. 12. 2012 23:14
e kuchařka7Tak jsem ho zkusila a HRUZA.Za prve se mi srazil ,ale to bych neřešila nahřatim se to spravilo ale čekala jsem ,že nabyde a bude ho vice ma to snad tak vypadat?tim,že jsem ho nahřala tak byl ridky dala jkse ho do lednice pak byl tuhžší a jak jsem ho stikala sačkem tak se odděloval a voda tekla tak jsem asi uplny blb,ale zajimal by mě nazor PROČ se tak nedařilo
28. 11. 2012 20:45
Katy: myslíš toto http://www.toprecepty.cz/recept/24512-cuhajky/
28. 11. 2012 20:42
Škoda,vypadal lákavě, je fakt že mi nešla do hlavy ta šlehačka,nemůžu najít nějaký pařížský nebo hodně čokoládový krém na cukroví.Za zeptání nic nedám,a tak se ptám,vloni jsem dělala jedno vánoční cukroví,které se dávalo do papírových košíčků,první vrstva čokoláda druhá ořechová nápň a zase čokoláda,bohužel jsem recept ztratila,a nevím jak udělat tu ořechovou nádivku,poradí mi i v tomto někdo ?
28. 11. 2012 14:30
Katy:To určitě ne, je vhodný do moučníků (dorty, zákusky, dezerty, poháry) .
28. 11. 2012 14:22
Je to krém vhodný i na vánoční cukroví ?
25. 11. 2012 12:32
Ahoj, díky za tenhle recept krém jsem podle něj dělala už několikrát a nemá prostě chybu
9. 10. 2012 14:23
aja.g:
Ahojky, prý se pod marcipán nedělá, ale já s tím nesouhlasím. Já to dělám nejčastěji takhle a nikdo si ještě nestěžoval
Jinak krém dělám pravidelně podle receptu, a opravdu prvotřídní! Díky !
Ahojky, prý se pod marcipán nedělá, ale já s tím nesouhlasím. Já to dělám nejčastěji takhle a nikdo si ještě nestěžoval
Jinak krém dělám pravidelně podle receptu, a opravdu prvotřídní! Díky !
16. 5. 2012 17:06
Podobný recept jsem našla na mimibazar.cz ale máslo se tam dává až na druhý den, po té, co to odleželé ušleháme. Tak jsem zvědavá jak to dopadne. Budu to šlehat zítra. Uff
22. 3. 2012 18:19
Tak krém dopadl na 1, na mantinely jsem udělala pudinkový čokoládový. Celá dávka mi stačila na čtverec 22x22 cm, snad to někomu pomůže
21. 3. 2012 18:08
Právě jsem ho uvařila, můžete mi prosím někdo napsat, jestli jste ho zkoušeli pod marcipán, nebo si mám udělat máslový na mantinely?
30. 1. 2012 17:31
krém je úplně úžasný a velmi jednoduchý, před šleháním malinko nahřát a pak je z něho lehounká pěna. Fakt super. Dík za recept
15. 8. 2011 18:02
Ajino - myslím, že to stačilo na jeden dort na naplnění. Tu fotku jsem tehdy dělala jenom proto, abych to mohla vyfotit. Obsah hrnku je 350 ml. a dělala jsem to vlastně z poloviční dávky
15. 8. 2011 17:34
Kolik zhruba z této davky budu mít krému?
30. 1. 2010 10:51
Opravdu výborný krém,dělám klasickou pařížskou šlehačku, ale tohle je vážně pecka!Takže dávám bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 5 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 6 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 7 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 13 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 3 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 4 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 4 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 4 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 4 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 5 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 5 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 5 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak pěstovat pastiňák? Podobně jako další kořenovou zeleninu, jen pozor na alergické reakce
Jak na domácí křupavé cini minis z tortilly: Snadná a rychlá snídaně voní skořicí a připravená je v cukuletu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: pařížský krém pařížský krém recept recept na pařížský krém pařížský krém do cukroví paříšský krém parizsky krem ze slehacky parisky krem parizsky krem-recept pařížský krém na dort parizky krem pařížská šlehačka recept těžký pařížský krém krém recept pařížský krém krém na pařížské rohlíčky parisska slehacka parizsky krem z parizske slehacky nejlepší pařížský krém krém z pařížské šlehačky těžká pařížská šlehačka
Suroviny: smetana ke šlehání, cukr krupice, kakao, čokoláda na vaření, máslo
Pařížský krém
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4QJV
57 názorů