Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížský krém

Lahodný pařížský krém bývá oblíbenou součástí moučníků, cukroví, pohárů a dalších laskomin. Na přípravu není vůbec složitý, stačí ho jen připravit dopředu a následující den již může zazářit na vašich dezertech.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 32 min Doba tepelné úpravy: 3 min bez doby vychladnutí a odležení v chladničce

35 min (32 min příprava + 3 min tepelná úprava, bez doby vychladnutí a odležení v chladničce)

20. 12. 2009 22:46

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie22 458 kJ / 5 368 kcal
Bílkoviny44,25 g
Tuky421,50 g
Vláknina39,50 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 188 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy329,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj - sešit z učiliště, které navštěvoval můj tatínek :))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lidka

17. 1. 2013 13:16

Dobrý den, tento recept mě opravdu zaujal. Chtěla bych se zeptat, jestli by se dala místo normální smetany ke šlehání použít ta pařížská? Samozřejmě bych musela upravit množství cukru i kakaa, ale zajímá mě, jestli bych na to mohla jít stejně? :) Předem díky za odpověď.

Bronislava

19. 12. 2012 23:14

e kuchařka7Tak jsem ho zkusila a HRUZA.Za prve se mi srazil ,ale to bych neřešila nahřatim se to spravilo ale čekala jsem ,že nabyde a bude ho vice ma to snad tak vypadat?tim,že jsem ho nahřala tak byl ridky dala jkse ho do lednice pak byl tuhžší a jak jsem ho stikala sačkem tak se odděloval a voda tekla tak jsem asi uplny blb,ale zajimal by mě nazor PROČ se tak nedařilo

rebeka rebeka

28. 11. 2012 20:45

Katy

28. 11. 2012 20:42

Škoda,vypadal lákavě, je fakt že mi nešla do hlavy ta šlehačka,nemůžu najít nějaký pařížský nebo hodně čokoládový krém na cukroví.Za zeptání nic nedám,a tak se ptám,vloni jsem dělala jedno vánoční cukroví,které se dávalo do papírových košíčků,první vrstva čokoláda druhá ořechová nápň a zase čokoláda,bohužel jsem recept ztratila,a nevím jak udělat tu ořechovou nádivku,poradí mi i v tomto někdo ?

Iness Iness

28. 11. 2012 14:30

Katy:To určitě ne, je vhodný do moučníků (dorty, zákusky, dezerty, poháry) ;-).

Katy

28. 11. 2012 14:22

Je to krém vhodný i na vánoční cukroví ?:-)

Iva

25. 11. 2012 12:32

Ahoj, díky za tenhle recept :-) krém jsem podle něj dělala už několikrát a nemá prostě chybu

Allexis

9. 10. 2012 14:23

aja.g:
Ahojky, prý se pod marcipán nedělá, ale já s tím nesouhlasím. Já to dělám nejčastěji takhle a nikdo si ještě nestěžoval ;-)
Jinak krém dělám pravidelně podle receptu, a opravdu prvotřídní! Díky ! :-)

AdelaFor

16. 5. 2012 17:06

Podobný recept jsem našla na mimibazar.cz ale máslo se tam dává až na druhý den, po té, co to odleželé ušleháme. Tak jsem zvědavá jak to dopadne. Budu to šlehat zítra. Uff :-):-):-)

aja.g

22. 3. 2012 18:19

Tak krém dopadl na 1, na mantinely jsem udělala pudinkový čokoládový. Celá dávka mi stačila na čtverec 22x22 cm, snad to někomu pomůže:-)

aja.g

21. 3. 2012 18:08

Právě jsem ho uvařila, můžete mi prosím někdo napsat, jestli jste ho zkoušeli pod marcipán, nebo si mám udělat máslový na mantinely?:-?

jana

30. 1. 2012 17:31

krém je úplně úžasný a velmi jednoduchý, před šleháním malinko nahřát a pak je z něho lehounká pěna. Fakt super. Dík za recept
:-p:-*

simko.jit simko.jit

15. 8. 2011 18:02

Ajino - myslím, že to stačilo na jeden dort na naplnění. Tu fotku jsem tehdy dělala jenom proto, abych to mohla vyfotit. Obsah hrnku je 350 ml. a dělala jsem to vlastně z poloviční dávky

Ajina

15. 8. 2011 17:34

Kolik zhruba z této davky budu mít krému?:-)

Nikitka

30. 1. 2010 10:51

Opravdu výborný krém,dělám klasickou pařížskou šlehačku, ale tohle je vážně pecka!Takže dávám bodík:yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pařížský krém pařížský krém recept recept na pařížský krém pařížský krém do cukroví paříšský krém parizsky krem ze slehacky parisky krem parizsky krem-recept pařížský krém na dort parizky krem pařížská šlehačka recept těžký pařížský krém krém recept pařížský krém krém na pařížské rohlíčky parisska slehacka parizsky krem z parizske slehacky nejlepší pařížský krém krém z pařížské šlehačky těžká pařížská šlehačka

Suroviny: smetana ke šlehání, cukr krupice, kakao, čokoláda na vaření, máslo

TopRecepty.cz

Pařížský krém

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4QJV