Sněhové pusinky
Jen dvě ingredience potřebujete na výrobu krásných, křehkých a nadýchaných sněhových pusinek. Co ušetříte na přísadách, to musíte vrazit do pečlivosti při šlehání sněhu. Ale nebojte se, chce to jen trochu soustředění a hlavně vydržet!
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 399 kJ / 334 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,30 g |
Tuky | 0,03 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 66 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 80,22 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 12. 2016 12:15
čtu vaše komenty, že vám to nejde. Problémem může být, že máte malý kousek žloutku v bílkách. To pak stačí aby to nešlo vyšlehat. Jsem vyučená cukrářka tak o tom něco vím.
7. 12. 2016 12:56
Děvčata díky od každé jsem se trochu poučila a jde to.Poprvé se mi taky roztekly po plechu ale podruhé se mi docela povedly.Vyšlehala jsem sníh se špetinkou soli přidala jsem moučkový cukr lžičku maizeny.Dle mého jsem do 2 bílků došlehala 20 až 30 dkg. té moučky a po nastříkání cukrářským pytlíkem nabyly do obloučků a zůstala trocha i té parády a po 100 st.C a po 20 min jsem je vyndala z trouby.No a opravdu venku nevydrží jen tak ležet protože tu mám bandu žroutíků,zdravím.
13. 12. 2015 13:09
9. 12. 2015 21:02
No, pokud si někdo z množství receptů na hubinky vybere zrovínka tento, tak je buď hazardér, kaskadér, nebo gambler...
Andulee:
Ne, není to jedno
Bílky se šlehají s krystalem (na 3 bílky asi 30g cukru) a až do ušlehaného sněhu se vmíchá moučka.
Andulee:
Ne, není to jedno
Bílky se šlehají s krystalem (na 3 bílky asi 30g cukru) a až do ušlehaného sněhu se vmíchá moučka.
9. 12. 2015 19:36
Holky, po přidání cukru jsem sníh už nevyšlehala, taková jednoduchost a už druhý rok se mi nepovedly, ach jo A opravdu tam dáváte cukr moučka, a ne krystal? Anebo je to jedno. Díky
27. 11. 2015 18:22
Tak nevím kde jsem udělala chybu... jedni píšou dělat pusinky z chlazených bílků.. a jedni píšou dělat nad horkou lázní. Já dělala z chlazených bílků a vůbec to nejde... ((
24. 6. 2014 08:26
je rozdíl mezi vařeným bílkovým sněhem, tzv. italským, který je vhodný do kremrol, nebo na přikrytí třeba zmrzliny. na pusinky by se rozhodně vařit neměl. platí, že na 1 bílek je 50 gr. krupicového cukru, pak se dodá ještě nakonec 50 gr. moučkového cukru. pak není sníh uvnitř tahavý.
11. 12. 2013 17:31
UZASNE !!!! NIKDY JSME TO NEPEKLI, ALE CTE SE TO UZASNE!!! KRISTYNA KUBICA A ONDREJ MENSIK
7. 12. 2013 18:50
pokud budete šlehat sníh tak je lepší vychlazený,přidat lžičku citr.šťávy a cukr sypat při šlehání pomalu,jinak sníh spadne a bude řídký a v zásadě pak můžete dělat cokoliv aneušleháte jej ani náhodou.Pokud dodržíte postu,zaručuji pevný a lesklý sníh na pusinky
6. 12. 2013 16:29
na kolik st.se mají pusinky páct v horkovzdušné troubě?daschiff @seznam.cz
5. 12. 2013 23:14
Tak jsem dělala 4 recepty a tenhle se mi až na počtvrté povedl,moc děkuji. Jsou super !!!!!
2. 12. 2013 17:11
Vůbec se to nepovedlo. Rozteklo se.
30. 10. 2013 17:53
Fakt skvělý recept. Děti z toho budou na oslavě vedle.
Na halloweenskou oslavu jsem zkusila na pusinky nalepit kousky čokolády a duchové jsou na světě
Na halloweenskou oslavu jsem zkusila na pusinky nalepit kousky čokolády a duchové jsou na světě
12. 12. 2012 20:35
Každý má svůj fígl, jak na ně já vyšlehám nejdřív s cukrem krystal a pak jemně vmíchám ještě moučkový. Vše za studena. Pak udělám lžičkou kopečky a suším na cca 100 stupňů.
Tohle cukroví je fakt krásné - asi příště nebudu líná a zkusím udělat cukrářským pytlíkem
Tohle cukroví je fakt krásné - asi příště nebudu líná a zkusím udělat cukrářským pytlíkem
9. 12. 2012 17:59
Tak se mi dnes konečně povedlo udělat pusinky tak že jsou krásně bílé a drží tvar. Musím přiznat, že žádné odvažování nebylo, vše jsem vzala od oka a zjistila jsem, že celý fígl je v tom, ušlehat je ve vařící lázni.Předtím jsem míchala za studena a pořád to nebylo ono,ale ted se stal zázrak, hned to tuhne a jsou ušlehané cca za 5 minut.Pak na hodinu do trouby na cca 100 stC a je to
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 3 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 4 hodinami
Ananasové kytičky
Přidáno před 9 hodinami
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
Mahtaito uvařila před 44 minutami
Domácí nudle
jalamo uvařil před 1 hodinou
Tatranské kotlety
zuzanax uvařila před 2 hodinami
Broskvové řezy s pudinkem
RAMiel uvařila před 3 hodinami
Polévka z kuřecích hřbetů
milan.pohy uvařila před 4 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Nicoolka uvařila před 5 hodinami
Krémová pórková polévka
eliskac uvařil před 5 hodinami
Mrkvový řez
Petula69 uvařila před 7 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
Pavelvan uvařila před 7 hodinami
Uzený vývar s uzenými knedlíčky
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí Krtkův dort vyjde levněji než ten kupovaný a chuť je nesrovnatelná. Podle postupu krok za krokem jej zvládnete taky
Jak oddělit žloutek od bílku. Jednoduchý postup pro začínající hospodyňky
Ptačí mléko: Slavná polská cukrovinka z bílků a smetany je nadýchaná jako obláček a snadno si ji můžete připravit i doma
Další recepty
Tématické fráze: sněhové pusinky sněhové pusinky recept pusinky recept pusinky pusinky cukroví sněhové pusinky recept od cukráře recept na snehove pusinky recept na pusinky vánoční cukroví sněhové pusinky sněhové pusinky z bílků pusinky sněhové cukrovi snehove pusinky recept pusinky cukroví pusinky sněhové pusinky top recepty snehove cukrovi recept sněhové pusinky vanocni cukrovi pusinky recepty pusinky vanocni pusinky
Suroviny: bílek, cukr moučkový
Sněhové pusinky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wV58
74 názorů