Kapří pečenáče
Kapří maso se hodí pro všechny typy kuchyňské přípravy sladkovodních ryb. Na pečenáčích z kapra si pochutnáte až po dvou až pěti dnech, po které je třeba nechat opečeného kapra odležet v láku.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 8 473 kJ / 2 025 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 178,76 g |
Tuky | 104,36 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 1,25 g |
Sodík | 4,63 g |
Sůl | 11,42 g |
Sacharidy | 91,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Video s přesným návodem na přípravu:http://www.trebonskykapr.cz/pecenace-z-kapra
Video jak naporcovat kapra na filety bez kostí:http://www.trebonskykapr.cz/kapr-bez-kosti-filetov...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 12. 2012 16:56
dnes jsem chytil poslední rybu letos tak snad vyberu něco dobrého
24. 6. 2012 16:13
dneska jsem dělala podruhé....ta první várka (povánoční)
mi vydržela dokonce až do května a bylo to úplně v pohodě....opravdu čím starší, tím lepší....
mi vydržela dokonce až do května a bylo to úplně v pohodě....opravdu čím starší, tím lepší....
8. 11. 2011 22:54
Už je v oblíbených. Doufám, že manžel donese na vánoce pořádnýho macka, aby alespoň pár kousků zbylo na tuto dobrotu
8. 11. 2011 22:45
dělám vždy po štědrém dnu, kdy už je nikdo nechce...a na Silvestra jak se hodí:)...jednou mi vydržely až do února a čím starší tím lepší
20. 1. 2011 16:10
Ondro, nikdy bych nevěřila, že se potkáme jinde, než na volejbalu. Sháněla jsem recept na pečenáče a koukám, koukám. Nicméně děkuji za inspiraci, udělala jsem je z jiných ryb, ale výsledek byl i tak fantastický.
29. 3. 2010 11:45
+5.
16. 12. 2009 20:32
Půjde na 100%, mrkni na podobný recept
16. 12. 2009 20:01
Snad to půjde i z jiné ryby, ostatně proč ne? Nemám nic proti kaprům, až na to že v americku se nedají koupit.
A to rozhodně není jejich vina. BOD přidávám, recept tisknu. Děkuju.
A to rozhodně není jejich vina. BOD přidávám, recept tisknu. Děkuju.
16. 12. 2009 19:10
to si musím uložit a vyzkouším
16. 12. 2009 13:20
(Ondřej Pastrňák) díky za skvělý návod, co s kaprem mimo smažení na Vánoce. To se u nás rozhodně ujme!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 9 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno před 21 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 21 hodinami
Hemenex v toustu
Přidáno před 23 hodinami
Smažená rýže se zeleninou bez masa
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
BUBLANINA ovocná
Frana74 uvařil před 7 hodinami
Extra rychlé lívance
aknorew uvařila před 10 hodinami
Řezy s Vitacitem
ruckovalucie uvařila před 10 hodinami
Domácí krtkův dort
Martina3 uvařila před 10 hodinami
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Lucie1001 uvařila před 10 hodinami
Pejsci - křehké sušenky z kondenzovaného mléka
Saratice uvařila před 11 hodinami
Zelené smoothie s jogurtem
Valis uvařila před 11 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Le.e.nka uvařila před 11 hodinami
Kuřecí plátky na houbách
Pavlat.R uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hlávková kapusta na zahradě: Na pěstování je méně náročná než zelí
Jak připravit nejchutnější rybí řízky? Obalit a usmažit kapra není složité, má to ale několik úskalí
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Další recepty
Tématické fráze: nálev na pečenáče rybí pečenáče domácí pečenáče recept na pecenace pečenáče lák na pečenáče pečenáče recept jak udělat pečenáče recept na rybí pečenáče pecenace recepty pečenáče z kapřích řízků pečenáč recept pečenáče recepty pečenáče recept na domaci pecenace recepty na pecenace pečenáče nálev nalev na domaci pecenace smaženy kapr v nálevu rybí pečenáče recept
Suroviny: kapr, sůl, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej, cibule, ocet, voda, cukr, sůl, pepř celý, bobkový list,
Kapří pečenáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZVG
10 názorů