Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podkrkonošské kyselo

Pro život v horách je nutné mít hodně síly a vydatný jídelníček. I proto na pravé podkrkonošské kyselo potřebujete chlebový kvásek. Tato sytá polévka s houbami byla velmi oblíbená u našich předků a v sychravém počasí si ji jistě zamilujete i vy.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby namáčení kvásku

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby namáčení kvásku)

11. 12. 2009 09:48

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie3 480 kJ / 832 kcal
Bílkoviny44,98 g
Tuky67,67 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 1,32 g
Sodík 508 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy9,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chlebový kvásek prodávají v některých pekárnách (mazlavé těstíčko). Množství kvásku vlitého do polévky je pokaždé jiné, podle toho, jak nám vzejde. I kvásek, který se tváří, že nevzešel, funguje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

yanull yanull

11. 12. 2009 12:31

Dooga, zkusím poradit, viz. odkaz, ale nevím, co na to řeknou děvčata. Myslím si, že tento kvásek by do tvé oblíbené polévky šel. Sice je na výrobu chleba, ale ten se do polévky také dává. Tak to vyzkoušej a dej nám vědět. ;-):-p www.labuznik.com/recipe.php?ID=17805

Bibinka Bibinka

11. 12. 2009 11:27

No,jo, v Podkrkonoší se dělá kyselo, taky bych řekla, že to je ono;-) Kulajda snad vznikla na Jihočesku a co kraj, to se trochu odlišuje nějakou tou ingrediencí, ale kulajda je v jádru vždycky se smetanou a to je fakt. Za kyselo dávám boda, takové polévky jsou dobrý:yes:

Jája

11. 12. 2009 11:12

kvásek si můžeš i udělat sám.

vybusna vybusna

11. 12. 2009 10:55

cathleen...urcite je to kyselo.....

cathleen cathleen (moderátorka)

11. 12. 2009 10:34

:-?Martino, není to spíš kyselo? Kulajda je smetanová, třeba s koprem, houbami, bramborem....

Dooga Dooga

11. 12. 2009 10:02

:yes: Tak tu bych si dal okmžitě. Takový polívky můžu. Jen pekárna v nedohlednu a kvásek neumím.:-( Poradí někdo?
Ale přesto +1

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kyselo kyselo z kvásku kyselo recept recept na kyselo krkonošské kyselo s houbami recept kyselo kvásek na kyselo chlebový kvásek na kyselo polévka z kvásku polevka z chleboveho kvasku kyselo bez kvásku těsto na kyselo kyselo z chlebového kvásku kvásek do kysela podkrkonošké kyselo recepty kyselo chlebový kvásek hoby naší doby recepty kulajda z kvásku podkrkonožské kyselo

Suroviny: kvásek chlebový, voda, vejce, houby sušené, cibule, sádlo, kmín celý, sůl, pepř mletý, voda

TopRecepty.cz

Podkrkonošské kyselo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QnX9