Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční štika zasněžená parmezánem

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

8. 12. 2009 21:12

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 392 kJ / 1 050 kcal
Bílkoviny142,00 g
Tuky52,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 540 mg
Sodík 1,58 g
Sůl3,96 g
Sacharidy3,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Parmesan, (česky parmazán nebo parmezán) je sýr původem z Itálie. Má žlutou barvu, zrnitou strukturu a hladkou kůrku.

Pravý italský parmezán se nazývá Parmigiano-Reggiano a je chráněnou značkou původu. Název parmezán se používá pro sýry ho napodobující.

Vyrábí se z čerstvého, částečně odtučněného kravského mléka. Sýry mají tvar bochníků o průměru mezi 35 - 45 centimetrů a tloušťce 18 - 34 cm, které se nechají 15 - 20 dnů máčet v solném roztoku. Následuje zrání na dřevěných policích, které se pohybuje od 1 roku do 3 let.

Parmesan se snadno rozpouští, používá se do polévek, omáček, do těstovin, jako posyp či se dá konzumovat samotný s vínem.

Solný roztok z parmezánu se používá i k výrobě další parmské speciality, krmí se jím prasata, ze kterých se pak vyrábí proslulá parmská šunka. Zdroj Wikipedie

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jenda1 Jenda1

9. 12. 2009 21:16

V jednoduchosti je nejen krása, ale i chuť a vůně;-). :-!:-)):yes::yes::-K +6

Lusinda79

9. 12. 2009 08:26

Jani Parmigiano mají v Tescu(ale připrav se na vyšší cenu;-)) nebo nahraď českým Grand Moravia, který mají strouhaný i v Albertu.

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 12. 2009 23:49

Bibi, nevím, jak daleko máš do nějakého marketu, ale štika se sehnad dá i v tom našem vidlákově:-D Každopádně je to úžasná ryba, moc dobrá a recept vypadá moc dobře. Bohužel, vůbec neznám sýr Parmigiano-Reggiano:-O, ale to už je můj problém.:yes::yes:

Bibinka Bibinka

8. 12. 2009 23:19

Ottíku, krása nesmírná a ta chuť, ta musí být:-p:-!mám s tím receptem jeden problém, kde vzít tu štiku, když kolem mne není žádný rybář:-?Jedině, že bys mi jí ulovil ty sám, jako Vánoční dárek:-Dbodík letí za tebou:yes:

yanull yanull

8. 12. 2009 21:21

Setkala jsem se s názorem, že ryby se mají připravovat co nejjednodušším způsobem, aby vynikla jejich skutečná chuť. Ale sama to nedělám, i když ryby jsou mé nejoblíbenější, vždy se je snažím nějak vylepšit. Jen na pstruha používám pouze máslo, sůl a kmín. Za štiku zasněženou posílám bodík. :-):-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: štika recept štika recepty štika na grilu čím nahradit parmazán recepty štika recept štika příprava štiky top moravia kucharka náhrada parmazánu parmazán náhrada rybi recepty stika grand moravia výroba sýrů štika obecná wikipedie syr grand moravia top moravia recepty štika na másle recepty ze štiky štika s parmazánem grand moravia parmazan kucharka top moravia

Suroviny: štika, sýr parmigiano-reggiano, ghee, sůl, olej olivový, paprika sušená sladká

TopRecepty.cz

Vánoční štika zasněžená parmezánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q7o7