Husa a kachna pečená
Svatomartinská husa, to je pojem! I když husu samozřejmě nepečeme pouze na sv. Martina, bývá tento svátek dobou, kdy si na šťavnaté huse pochutná nejvíce Čechů. Připravte s námi husu podle toho nejjednoduššího, ale osvědčeného receptu - pečenou, vonící kmínem!
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
U nás se jí s bramborovým knedlíkem a kysaným vařeným zelím. Ale jsou kolem Budějc vesnice, ( i někde v Č,B. ), kde se podává husa a kachna s vařeným bramborem ve slupce, oloupaným a překrojeným napůl a kysaným zelím. Jak komu chutná.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 12. 2009 08:32
Jsem velmi rád a TO UPŘÍMNĚ !!! za poučení, které jsem z příspěvků získal. Ale nedá mi, abych se nezeptal těch co to napsali, zda toto pasuje i na pečení HUSY,KACHNY, NE vcelku, ale jako u nás již porcovanou. TA OTÁZKA. : Ta teplota a doba i vše kolem se mi moc líbí, ale ještě jednou !! MOHU i já péci na 140 - 150°C přikryté 3 - 3,5 hod. bez otvření trouby ? Nebudu to moc vysušovat ? PROSÍM odpovězte, kdo ví JISTĚ. Budu netrpělivě čekat. Rád bych tuto vaši metodu uplatnil.Můžete i přímo do "Moje vzkazy". Dík Václav
1. 12. 2009 00:10
Drobku, nejsi sám nevzdělanej, taky to slyším poprvé
1. 12. 2009 00:02
Drobku, puška,puštička,biskup a možná ještě nějak, tak se u nás říká té části husy,kachny atd.,kde jsou uloženy mazové žlázky.Těm se někdy říká mandle,jsou 2,po každé části dolní páteře(prakticky kostrče). Snadno je najdeš.Krůty a krocani je mají také,ale větší.
30. 11. 2009 21:29
Já zrovna husokačenu peču..to voní...
30. 11. 2009 21:23
Že já sem lezu takhle na noc, přímo ji vidíma cítím ...
30. 11. 2009 17:22
Co je to puška na huse? Jsem zkrátka nevzdělanej, já si myslel že ta zůstane lovci v rukou.
30. 11. 2009 13:16
V poslední době peču taky jako bveverka tzv. Kachnu bez práce - na 120°C tak 4 hodiny přiklopené, pak odklopím a nechám zezlátnout kůžičku na 200°C. Bez podlévání a vypeče se krásná šťávička
30. 11. 2009 11:27
U nás zásadně s bosákama a kyselým zelím
30. 11. 2009 10:49
Moc se mi líbí tvá poznámka ...Dle velikosti ptáka , jako vždy,vtipné
30. 11. 2009 10:34
Dobré ráno Václave
Takhle po ránu dělat takové chutě. Dávám bodík - mňam.
Pekla jsem husu (doma krmenou) před 3 týdny. Zkoušela jsem novou vychytávku husu den předem nasolit, nakmínovat. Druhý den se dá do studené trouby bez podlití, jen s tou šťávou co sama pustila. Trouba se zapne na 130°C a 3,5 hodiny se jí vůbec nevšímáš, trouba se nesmí otevřít. Po 3,5 hodinách jsem troubu otevřela, husička úplně zlatá, masíčko se samo vykostilo, ale byla hrozně šťavnatá. Mám obyč. elektrickou troubu, pokud byste to dělali v horkovzdušné, tak by podle mého odhadu stačili 3 hodinky možná.
Takhle po ránu dělat takové chutě. Dávám bodík - mňam.
Pekla jsem husu (doma krmenou) před 3 týdny. Zkoušela jsem novou vychytávku husu den předem nasolit, nakmínovat. Druhý den se dá do studené trouby bez podlití, jen s tou šťávou co sama pustila. Trouba se zapne na 130°C a 3,5 hodiny se jí vůbec nevšímáš, trouba se nesmí otevřít. Po 3,5 hodinách jsem troubu otevřela, husička úplně zlatá, masíčko se samo vykostilo, ale byla hrozně šťavnatá. Mám obyč. elektrickou troubu, pokud byste to dělali v horkovzdušné, tak by podle mého odhadu stačili 3 hodinky možná.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 17 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 18 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 19 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 21 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 4 hodinami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 6 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 10 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 10 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 10 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 10 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 10 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 11 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Co se tradičně vaří na Štěpána? Na druhý svátek vánoční pečeme pernatou drůbež
Kachna, svíčková i frgál: Tyhle české speciality bodují v mezinárodním žebříčku nejoblíbenějších jídel světa
Nejlepší pečenou kachnu připravíme podle osvědčených receptů. Podáváme ji se zelím a s houskovým nebo bramborovým knedlíkem
Další recepty
Tématické fráze: pečená kachna pečená kachna v troubě kachna pečená pečená husa v troubě pečená kačena v troubě nádivka do husy pecena husa pečená kachna s nádivkou jak upect husu pečení kachny jak upect kachnu doba pečení husy pečená kachna v troubě s nadivkou jak nejlepe upect husu pečená kachna recept husa recept doba pečení kachny pečená husa s nádivkou nadivka do kachny husa pečená
Suroviny: husa, sůl, kmín celý, voda
Husa a kachna pečená
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5QKX
25 názorů