Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závitky z kysaných zelných listů

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

29. 11. 2009 21:49

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tento recept dělávám dvakrát ročně. Když nově naložené zelí je prokvašené a pak když doberu zelí z listů ze dna zeláku.

Pro nové "toprecepťáky" vkládám link na postup při přípravě mletého masa: http://www.toprecepty.cz/recept/4475-klobasniky/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jenda1 Jenda1

10. 12. 2009 21:05

Děkuji za přízeň:-K.

knedlicek

1. 12. 2009 09:24

:-p

jitka55

30. 11. 2009 14:15

Jendo, skvělá kombinace! Sbíhají se mi sliny!

Paprika Paprika

30. 11. 2009 12:16

Jendo1 - jsi fakt 1*. Tvé fotky jsou téměř vždy velmi slinopudné :-p:-p :-D:-D :yes::yes: ;-)

Eliza Eliza

30. 11. 2009 09:08

Děkuji všem za rady. :-K

yanull yanull

30. 11. 2009 01:58

Nechci se Janovi montovat do jeho výborného receptu, ale pro Elzu bych měla malou radu,i když 60 mi není, v Rusku jsem nebyla a cara neviděla :-) Kdyby si toto jídlo chtěla udělat, může použít hlávku zelí a z těch velkých listů seříznout prostředek a pak je spařit v horké vodě, aby změkly a dalo se do nich balit. A nebo se prodává rýžový papír, do něj bych to taky v případě nouze zamotala a jako základ bych dala sáček kysaného zelí. Janovi ráda posílám bodík.

samouk

30. 11. 2009 01:08

Výbušná - nevím kolik toho bude,listy musí být zatížené a potopené.Rozhodně to nepřesolte radši míň,to je spíš kvůli desinfekci proti plísni,ne pro chuť.Asi jako když vaříte hrnec brambor.

vybusna vybusna

30. 11. 2009 01:02

samouk vdaka a este...ako velmi slany mam urobit roztok....magdalenka...kvasaky nerobievam ;-(

samouk

30. 11. 2009 01:01

Magdalenko, já bych Vám s cibulí poradil,ale jako nereg.nemůžu na fotoalba, tak nevím jak je sušená.(krájená nebo palice)Pojďte radši na pokec.

samouk

30. 11. 2009 00:55

žádná konrola, já jsem jenom radil Elize a psal Jendovi.Vtom jste se tu objevila Vy a hned jsem v maléru.To neplatí.

magdalenka magdalenka

30. 11. 2009 00:51

...takže kontrola nie?;-)

samouk

30. 11. 2009 00:49

Magdalenko,už máte dávno spát.Přeji ještě jednou dobrou noc.

samouk

30. 11. 2009 00:41

Výbušná, ano tu slanou vodu,já jsem se upsal.To jak píšu potmě.

magdalenka magdalenka

30. 11. 2009 00:40

jasné -ako keď robíš kvasáky...

samouk

30. 11. 2009 00:39

Jenda 1 -bezva recept, něco podobného se vaří jako Sarmale v Rumunsku a Moldávii. Je to bez šunky a sýra.Je možné použít na zabalení,když nejsou kyselé zelné listy jako náhradu kapustové nebo vinné listy.Jinak do hrnce vrstvit kys.zelí,závitky,zelí,ideální je proložit uzenou nožičkou nebo menším kolínkem. A tak bychom se dostali až do Maďarska ke Kološvárskému zelí.Kuchyně nezná hranice.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zelné závitky z kysaného zelí nakládané zelné listy plněný zelný list rumunsko kvašené zelné listy závitky z kysaného zelí zelné závitky plněné kysané zelné listy naložene zelne listy závitky v zelném listu závin z kysaného zelí sarmale sarmale recept mleté maso v zelném listu nakladáné zelí do kamenáku závitky v zelném listě plíseň v zeláku zelne listy rumunske recepty nakládaný zelný list kvaseny zelny list

Suroviny: listy zelné kysané, zelí kysané, maso mleté, česnek, pepř mletý, kmín drcený, sůl, vejce, strouhanka, cibule, slanina anglická, šunka, sýr uzený, sádlo, voda

TopRecepty.cz

Závitky z kysaných zelných listů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YWqY