Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí klobásky

Oblíbenou kratochvílí u mnoha rodin je uzení. Chcete-li připravit ty nejlepší klobásky, stačí se držet osvědčeného receptu. Jeden takový tu pro vás máme i my. Základem je vepřový bůček a chuť doplňuje zadní hovězí.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 420 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 300 min + doba odležení

420 min (120 min příprava + 300 min tepelná úprava, + doba odležení)

4. 12. 2009 15:20

Suroviny pro 200 porcí

200 porcí

Nutriční hodnoty

Energie245 395 kJ / 58 651 kcal
Bílkoviny3 146,60 g
Tuky5 088,84 g
Vláknina29,40 g
Cholesterol 9,23 g
Sodík 171,48 g
Sůl420,00 g
Sacharidy63,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Všichni, kteří je ochutnali, si je nemohli vynachválit, proto jsem se rozhodl podělit o recept s dalšími čtenáři.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Navir Navir

9. 7. 2014 17:23

Petr H.: Ti je max. 35, co? Špekáčky taky baštíš v rukavicích:-? Tak si ty rukavice vem, příp. plynovou masku, aby na tebe neskoči bacil :-S Si děláš pr..., co :-D

Petr H.

9. 7. 2014 17:14

Recept príma. Ale bez rukavic mi to připadá jak v Afganistánu. To je dnešní česká kultura a hygiena? Vždyť to v srovnání s masem nic nestojí!

pavelk pavelk

25. 5. 2014 08:34

rybář:Ahoj. Udal si málo poznatků, ze kterých není poznat,kde se stala chyba. Dělal jsi klobásy podle mého receptu?:-/

rybář

24. 5. 2014 21:02

Dobrý den, dělám take klobasy, ale chtěl bych poradit dělal jsem je když bylo teplo a při plnění se mi v mašince dělala voda, když se viudili tak byli suché, čím to bylo?:-// díky.

Kamil

7. 2. 2014 19:27

Tak to jo;-) jak říkají kanybalové sto lidí sto chutí :-O:-p

elfivila

3. 2. 2014 21:53

from Kamil: do vašich možná ne, ale já je tam dávám....zmražené maso z toho důvodu že když porážíme býky a nebo ovce tak pak není např. týden čas na to dělat klobásy...do zrárny se většinou už nevejde...když se zabíjí jen 2prasata tak je děláme hned.:-p

Kamil

3. 2. 2014 20:38

pro elfivila:do klobas kůže nepatří a už vůbec ne maso ktere bylo zamrazene ;-)

pavelk pavelk

2. 2. 2014 19:53

luboš: Jistě, někdy je třeba klobásku propíchnout, ale jen v případě, když chci z ni dostat vzduch, který vzniká při narážení klobás. Jinak jsem to záměrně nedělal a nevidím žádný důvod to provádět.
Pavel

luboš

2. 2. 2014 18:23

V některých receptech doporučují naplněné klobásky před uzením propíchat.Jaký na to máte názor?

klaraanna

8. 5. 2013 16:47

budu je délat a těším se na né:-):-):-):yes:

karelt

10. 3. 2013 09:16

Konečně jsme vyzkoušeli.Místo krávy byla ovečka,přesto děkuji za základní návod.Všechno super jen dvě výhrady.Česneku je tam strašně málo a to uzení vyzkoušej studeným kouřem.Ještě jednou dík.A1.

pavelk pavelk

18. 12. 2012 17:45

Jarda:Ano,je tam tolik bůčku i hov. masa. Nic víc,nic míň + koření a voda.

Jarda

28. 11. 2012 11:08

Opravdu je tam takové množství bůčku

milan hurtak

10. 11. 2012 17:13

zuchla:dekuji zuchla, prave jsem vyudil prvni muj vytvor a jsem naprosto spokojen. dekuji za adresu ve statech na potreby a strivka , koreni , ziji tu 33 roku a porad jsem se nemohl dokopat k vyrobe klobas. udim v elekt.udirne PK 100 P PAINTED SMOKER. milan pennsylvania :yes:

honza

14. 10. 2012 14:37

prosim jsem z karvine a mel bych zajem o koupi domacich klobas salamu uzeneho tlacenky ale nemam na nikoho kotak ani nabitku prosim o odpoved zda by mi nekdo nemohl prodat prosim napiste mi smidkovija@seznam.cz

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vyroba domacich klobas klobásy recepty domaci uzene klobasy výroba klobás recept na klobásy výroba domácích klobásek recept na klobásy do udírny výroba domácích klobás video klobásy recept recept na domácí uzené klobásy vyroba domácí vepřové klobásy domácí moravské klobásy recept na 5kg masa vyroba klobasek vyroba domácích klobás recept domaci uzene klobasy recept recept na klobásky klobásky recept klobásy recepty video klobásy recepty na klobásy

Suroviny: bůček, hovězí zadní, sůl, česnek, pepř mletý, kmín celý, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, voda

TopRecepty.cz

Domácí klobásky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Y35