Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí klobásky

Oblíbenou kratochvílí u mnoha rodin je uzení. Chcete-li připravit ty nejlepší klobásky, stačí se držet osvědčeného receptu. Jeden takový tu pro vás máme i my. Základem je vepřový bůček a chuť doplňuje zadní hovězí.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 420 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 300 min + doba odležení

420 min (120 min příprava + 300 min tepelná úprava, + doba odležení)

4. 12. 2009 15:20

Suroviny pro 200 porcí

200 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie245 395 kJ / 58 651 kcal
Bílkoviny3 146,60 g
Tuky5 088,84 g
Vláknina29,40 g
Cholesterol 9,23 g
Sodík 171,48 g
Sůl420,00 g
Sacharidy63,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Všichni, kteří je ochutnali, si je nemohli vynachválit, proto jsem se rozhodl podělit o recept s dalšími čtenáři.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

draktrucker

21. 8. 2016 11:52

Ahoj pavelk. Délam klobasy podobne jako ty ale mam je malo stavnate. co s tim........ kde delam chybu;-(;-( udim max 5 hodin, klobasy maji krasnou barvu ale nemaji stavu........ jsou suche:-//

Jiří Kříž

27. 4. 2016 09:26

My jsme je dělali v devadesátých letech. Do pomletého masa jsme dávali dva sáčky sladké papriky a jeden sáček pálivé na 10 kilo. Maso jsme pomleli v pátek přidali všechno co tam patří naplnily do střev dali do ledničky, a v sobotu se udilo.

Kozojed

18. 4. 2016 23:33

Petr H.: O co ti, ty vořechu, jde? Pokud o zničení baktérirí, od toho je tady to tepelné zpracování, A toho, co máš na rukou běžně se bát nemusíš. Ale na záchod by sis ty rukavice brát měl.:-)

Věra horvathová

8. 3. 2016 09:17

Před koncem uzeni,jsme ještě vkládali do uzáku různě ochucený sýr a ten neměl chybu.:-))

Věra horvathová

8. 3. 2016 09:15

přesně tak jsme je dělali a byly vynikající. Vždycky se stahovali sousedi a klobásky byly brzo pryč.:-p

NAĎA

21. 11. 2015 22:46

STŘEVA BEZ PROBLÉMŮ PRODAJÍ V GLOBUSU.ASPOŇ V PARDUBICKÉM URČITĚ.:-))

Martin

2. 2. 2015 15:46

My necháváme hmotu déle odstát, nejméně 24 hodin před narážením do střev . Znovu jí před tím mícháme, je pak taková plnější, homogenejší. Jinak klobouk dolů před tou délkou uzení - u nás se klobásy nechávají dojít v 70 stupňů horké vodě, a pak znova zauzujé
http://www.zabijacky.cz/news/klobasy-recepty-a-dom...www.zabijacky.cz/news/klobasy-recepty-a-domaci-vyroba/

Udin

24. 1. 2015 08:17

Dekuji mockrat za radu.Zkusim to.

pavelk pavelk

23. 1. 2015 21:07

Udin:To bych nedoporučoval, protože krystalky ledu by narušily strukturu střeva. Já je uchovávám v lednici, kde vydrží až rok bez problému.:-)

Udin

22. 1. 2015 19:21

Muzu zbyla streva na klobasy nasolena dat do mraznice ?Dekuji.

Navir Navir

9. 7. 2014 19:27

pavelk: To je ukázka véééélmi odolného jedince, který utekl z ochrany a před ním BACHA :-!:-D To jsou prudiči NON PLUS ULTRA :-D:-D:-D

pavelk pavelk

9. 7. 2014 19:03

Tak to jsem se tak dlouho nezasmál. :-D

Jak ten Petr H. (neregistrovaný/á) mohl utéct z pánské "ochrany" je mi záhadou!Jeho rodiče museli být určitě velice čistotní!

Navir Navir

9. 7. 2014 18:48

Petr H.: Mamina, když míchá sekanou, tak si ty rukavice myje v desinfekci, co? Aby chlapeček nechytil bacilka... Jdi do zádele ....

Danca Danca

9. 7. 2014 18:46

Petr H.: jako fór dobrýýý:yes::-D

spagetka spagetka

9. 7. 2014 18:07

Petr H.: Dnes v Kauflandu: Vezli rohlíky. Jedna přepravka se převrátila na zem. Dotyčný jich několik rozšlapal, pak packama bez rukavic sebral, vrátil do přepravky a jel dál. A na to bych si dle nařízení EU měla taky brát rukavice, že? TO JE HYGIENA?

1 2 3 4 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vyroba domacich klobas klobásy recepty domaci uzene klobasy výroba klobás recept na klobásy výroba domácích klobásek recept na klobásy do udírny výroba domácích klobás video klobásy recept recept na domácí uzené klobásy vyroba domácí vepřové klobásy domácí moravské klobásy recept na 5kg masa vyroba klobasek vyroba domácích klobás recept domaci uzene klobasy recept recept na klobásky klobásky recept klobásy recepty video klobásy recepty na klobásy

Suroviny: bůček, hovězí zadní, sůl, česnek, pepř mletý, kmín celý, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, voda

TopRecepty.cz

Domácí klobásky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Y35