Smažené "erteple"
Brambory smažené ve strouhance, to je chuťový zážitek plný křupavosti. Každé sousto je skvělou kombinací křehké strouhanky a jemného bramborového plátku. Podávejte samostatně nebo s bylinkovým dipem.
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Erteple = brambory! Nutno ochutnat jinak neuvěříte, jak to může být dobré. Jako příloha dle chuti - tatarka, kečup, nivový dip atd.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 11. 2009 12:11
Otto - to taky neznáme, ale z dietetických důvodů to nyní ani neozkouším. Až budu dělat rodince někdy řízky, tak to na nich určitě vyzkouším a dám vědět.
23. 11. 2009 12:07
u nás dosti oblíbené
23. 11. 2009 12:02
Smažené erteple patří ke klasice mého dětství , babička smažila na kamnech, potírala sádlem, vedle v kafáči voněla melta, která se k ním podávala
23. 11. 2009 09:37
Znám a je to dpbrý.
23. 11. 2009 09:35
mnam..
23. 11. 2009 09:00
8
23. 11. 2009 00:07
Přidávám další bodík, recept určitě vyzkouším.
22. 11. 2009 23:50
Tohle by mě v životě nenapadlo, takže moc ráda vyzkouším... Ty krásné fotografie jen umocňují můj zájem; bez nich bych si receptu nejspíš ani nevšimla... Díky , ukládám.
22. 11. 2009 22:13
Vzpomínám si, že jsme takhle kdysi pili u sousedky kávu a tyhle "erteple" 1 kus, přinesla pipre na ochutnání. Bohužel, bylo nás víc, na mne se nedostalo, takže si to asi budu muset vytvořit sama
22. 11. 2009 21:44
Jejda, já na to jídlo úplně zapomněla a přitom jsme to měli rádi i my doma! Také děkuji za vzpomínku a dávám bodík +4.
22. 11. 2009 21:37
Rádo se stalo Jendo a okolo Vracova ještě " valijó jablóška "
22. 11. 2009 21:35
Otto, ještě když tatínek žil (velký srandista) ptal se mě:" A co si k tomu dáš, kobzole nebo erteple?" Za tu krásnou vzpomínku posílám bodík. +2
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 20 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Šlehaná vejce vařená ve formičkách
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 1 hodinou
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 1 hodinou
Listové těsto
misak2 uvařila před 1 hodinou
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 10 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 10 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 11 hodinami
Mazanec pro Irenku
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Smetanové kari
Luciehola uvařila před 12 hodinami
Jogurtové rychlokoblížky s povidly
Luciehola uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Smažené sýrové kuličky ze dvou ingrediencí: Vyzkoušejte tento skvělý recept podle videa
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Už jste ochutnali zelené pivo? Hit Velikonoc má nejen neobvyklou barvu, ale často i specifickou chuť
Další recepty
Tématické fráze: ertepláky co jsou erteple nivový dip nivový dresing smažené brambory co to jsou erteple nivový dresing recept co jsou to erteple nivovy dip recept bramborové erteple jabloška erteple-recept enteple dresing nivový recept na ertepláky smažené brambory s vejcem herteple smažený he brambory v jogurtovem dresingu nivový teplý dip
Suroviny: brambory, strouhanka, vejce, mouka hladká, sůl, olej
Smažené "erteple"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6X2z
42 názorů