Pikantní uzené na kyselém zelí
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 3 772 kJ / 902 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,40 g |
Tuky | 84,53 g |
Vláknina | 7,08 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 1,62 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 21,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Protože jsem chtěla uzené udělat trochu jinak, tak jsem improvizovala a vyšlo to-mňam!Jako příloha byly Bosáky-drbáky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 11. 2009 12:02
Bibi, pokud znam a varim presne stejne jako v receptu, pak je bod na miste, ale bodovat jen proto, ze ma nekdo hezkou fotku apod. mi prijde trochu nesmyslne. Tohle jsou stranky o vareni a ne fotograficka soutez, kde se za hezci fotku dostane vic bodu....
Mluvim o tom z toho duvodu, ze moje sestra, ktera normalne vubec nevari, chtela prekvapit pritele a k vyroci mu neco dobreho uvarit. Doporucila jsem ji tyhle stranky a TOP10. Ona si tam vybrala recept, ktery mel pres 20 bodu, nakoupila suroviny a uvarila presne tak, jak bylo popsano. Ve finale z toho vylezlo neco temer nepozivatelneho a akorat to obrecela. Tenkat mi to bylo hodne hodne lito, protoze to bylo na moje doporuceni. Od te doby bodovani bez vyzkouseni podle DANEHO receptu neuznavam.
Ne kazda zenska je kucharka, ktera ma doma plnou spiz koreni a dochucovadel, aby to nakonec doladila...
Proste si jen myslim, ze kdyz ma recept byt v TOP10, tak ma byt minimalne 10 lidmi vyzkouseny a kladne ohodnoceny. Dat bod receptu, do ktereho jsem musela pridat tohle a tohle, vynechat tohle a tohle a dochutit timhle si TOP10 "nezaslouzi". Samozrejme kazdy ma jine chute, ale pokud to bude 10 - 20 lidem opravdu chutnat (a ne ze si mysli, ze jim to bude chutnat), pak je to ten spravny TOP recept
Mluvim o tom z toho duvodu, ze moje sestra, ktera normalne vubec nevari, chtela prekvapit pritele a k vyroci mu neco dobreho uvarit. Doporucila jsem ji tyhle stranky a TOP10. Ona si tam vybrala recept, ktery mel pres 20 bodu, nakoupila suroviny a uvarila presne tak, jak bylo popsano. Ve finale z toho vylezlo neco temer nepozivatelneho a akorat to obrecela. Tenkat mi to bylo hodne hodne lito, protoze to bylo na moje doporuceni. Od te doby bodovani bez vyzkouseni podle DANEHO receptu neuznavam.
Ne kazda zenska je kucharka, ktera ma doma plnou spiz koreni a dochucovadel, aby to nakonec doladila...
Proste si jen myslim, ze kdyz ma recept byt v TOP10, tak ma byt minimalne 10 lidmi vyzkouseny a kladne ohodnoceny. Dat bod receptu, do ktereho jsem musela pridat tohle a tohle, vynechat tohle a tohle a dochutit timhle si TOP10 "nezaslouzi". Samozrejme kazdy ma jine chute, ale pokud to bude 10 - 20 lidem opravdu chutnat (a ne ze si mysli, ze jim to bude chutnat), pak je to ten spravny TOP recept
20. 11. 2009 11:56
Ale děvčata,já myslím,že když se to líbí i dle vzhledu na fotce
proč neudělat autorovi radost a nedat mu bod,když to tak cítíte.
Samozřejmě,že když se to uvaří tak zase se to lépe hodnotí,ale být tak nekompromisní,vždyť jde o zábavu.A pak kdyby se všechny recepty měly nejdříve uvařit a pak bodovat,tak myslím,že by na mnoho receptů asi došlo až za drahnou chvíli.Můj názor.
proč neudělat autorovi radost a nedat mu bod,když to tak cítíte.
Samozřejmě,že když se to uvaří tak zase se to lépe hodnotí,ale být tak nekompromisní,vždyť jde o zábavu.A pak kdyby se všechny recepty měly nejdříve uvařit a pak bodovat,tak myslím,že by na mnoho receptů asi došlo až za drahnou chvíli.Můj názor.
20. 11. 2009 11:48
Suzzanko,zcela se s tebou ztotožňujiBodovat bez uvaření toho, či onoho receptu, pokud ho znám a dělám, nebo si jako dobrá a zkušená kuchařka dovedu ty chutě vycítit a představit, ale to vyjímečně. Prostě uvařit a pak hodnotit-tak je to správně(jak říkal Donutil ve filmu)
20. 11. 2009 11:26
Vim, ze tenhle muj komentar nebude tak uplne k receptu, takze za to se predem omlouvam, ale proste mi to neda....
Na tyhle stranky chodim pravidelne, cerpam zde inspiraci a musim rict, ze me to vareni i vic bavi. Ale strasne mi tady vadi system bodikovani.....uz jsem to nekolikrat psala, ale bylo to jako hazet hrach na stenu.
Bibi, tentokrat jsi to ale sama presne a doslova napsala...."Můžeš to uvařit a posoudíš, přece jenom přečíst recept a hodnotit-to nejde moc dohromady". Mluvis mi primo z duse, ale rekla bych, ze by to melo platit nejen pro kritiku, ale i pro bodovani. Nebo bodovat se muze, ale kritizovat ne?
Na tyhle stranky chodim pravidelne, cerpam zde inspiraci a musim rict, ze me to vareni i vic bavi. Ale strasne mi tady vadi system bodikovani.....uz jsem to nekolikrat psala, ale bylo to jako hazet hrach na stenu.
Bibi, tentokrat jsi to ale sama presne a doslova napsala...."Můžeš to uvařit a posoudíš, přece jenom přečíst recept a hodnotit-to nejde moc dohromady". Mluvis mi primo z duse, ale rekla bych, ze by to melo platit nejen pro kritiku, ale i pro bodovani. Nebo bodovat se muze, ale kritizovat ne?
20. 11. 2009 09:41
NÁDHERA
19. 11. 2009 23:42
Toničko, já to jako kritiku nebrala, tak pokud máš ráda jako pálivé jídlo, můžeš si do toho zelí dát pálivou papriku, nebo nějakou tu feferonku a máš to podle své chutě
19. 11. 2009 23:33
Muj komentár nechtel kritizovat Vás recept. Byl to dotaz na název, protoze ve svete slovo "pikantní" znamená ostré a to z rejcat nebo anglické slaniny nebude.
Ale dekuji Vám za Vasi odpoved.
Ale dekuji Vám za Vasi odpoved.
19. 11. 2009 23:26
Antonie, pikantní je proto, že je obvzlášť dobré, těmi rajčaty, anglickou a kořením, prostoupí to tím zelím i masem báječně. Když je něco pikantní neznamená to(ani jsem se s tím nesetkala), že by tam muselo být Tabasco, Harrisa ap.... Naopak je udělat jídlo pikantní s normálními a celkem našimi surovinami. Můžeš to uvařit a posoudíš, přece jenom přečíst recept a hodnotit-to nejde moc dohromady.
Já bych to být tebou nejprve uvařila a pak psala.....třeba, že ti to pikantní nepřipadalo
Já bych to být tebou nejprve uvařila a pak psala.....třeba, že ti to pikantní nepřipadalo
19. 11. 2009 23:16
Proc se to jmenuje "Pikantní"?
Tam prece není vubec nic pikantního (fefronka, Tabasco, Harissa atd.).
Muzete to nejak vysvetlit nebo zmenit název?
Nám moc chutná pikantní a proto mne recept zaujal, jenze ...
Tam prece není vubec nic pikantního (fefronka, Tabasco, Harissa atd.).
Muzete to nejak vysvetlit nebo zmenit název?
Nám moc chutná pikantní a proto mne recept zaujal, jenze ...
19. 11. 2009 23:13
Taky děkuji moc a jsem ráda, že to uvaříte, myslím, že nebudete litovat.
Drahuško, jsem ráda, že všechny moje recepty chutnaly, to se mi bude dobře spát
Drahuško, jsem ráda, že všechny moje recepty chutnaly, to se mi bude dobře spát
19. 11. 2009 22:39
Inspirace jako hrom,zkusím to udělat s uzenými stehny...,tobě bodík
19. 11. 2009 21:51
Bibi, díky za inspiraci na sobotu.Tvé recepty mě zatim nikdy nezklamaly.
19. 11. 2009 21:02
Já vám všem s celého srdce děkuji za kladné komentáře k receptutěší mě to moc
19. 11. 2009 19:31
Jani, tak to je moje parketa. Kyselé zelí, uzené a další skvělé ingredience = voňavý recept.
Posílám desátý bodík.
Posílám desátý bodík.
19. 11. 2009 18:46
Neříkám nic,jen bodík a oblíbené
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 18 minutami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 13 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 14 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 15 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 1 minutou
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 1 hodinou
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 3 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 12 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 12 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 12 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 13 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 13 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Smørrebrød: Na typický dánský obložený chlebíček se použije místo veky žitný chléb, místo vlašáku pěna z červené řepy a sleď
Další recepty
Tématické fráze: kyselé zelí recept kyselé zelí jak uvarit zeli uzene na zeli uzene v zeli jak uvařit kyselé zelí kysele zeli recepty kyselé zelí s uzeným kyselé zelí nejlepší recepty uzené zelí uzené a zelí pikantní zelí kyselé zelí a uzeným uzená žebra na zelí recept na kyselé zelí jak správně uvařit kyselé zelí moravské uzené maso recept kysele zeli zelí kyselé zelí uzené
Suroviny: uzené moravské, slanina anglická, zelí kysané, rajče, cibule, bobkový list, tymián, pepř, koření nové koření, kmín celý, pepř mletý, sůl, olej, pivo světlé
Pikantní uzené na kyselém zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZYm8
37 názorů