Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory "na loupačku"

Levné bramborové jídlo našich babiček bude znát jistě každý. Brambory můžeme podávat jako samostatný chod, případně poslouží jako příloha k pečenému masu.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

10. 11. 2009 23:24

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 920 kJ / 2 610 kcal
Bílkoviny84,86 g
Tuky148,80 g
Vláknina27,65 g
Cholesterol 468 mg
Sodík 313 mg
Sůl0,49 g
Sacharidy219,01 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Výborné k rybě nebo vepřovému masu např. pečeni. Podáváme také ze sýrovou omáčkou-výborné!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dajda Dajda

14. 4. 2017 09:41

Vojta N: casino: Bramboru do ruky, posolit, máslo a zkuste přidat pláteček česneku - pokud se po této baště nechystáte navštívit ples nebo divadelní představení!. Opravdu dobrota. Brambory v poslední době raději peču a většinou je jíme s "rozdělaným" tvarohem, ale mně stačí to máslo a česnek. <3

casino casino

14. 4. 2017 09:26

U nás je u tohoto jídla zááávratná spotřeba másla! :-)

:-K janky3:
No, van Gogh asi není šálek vašeho čaje...;-) a pokud vás inspirovala až TVbedna, tak:
a) cosi zanedbali už vaši rodičové ;-)
b) ááánééébo jste měli telku jako jedni z prvních v ČSR :-D :-K

janky3 janky3

14. 4. 2017 00:14

Brambory na loupačku je úžasné jídlo. Jednou jsem v televizi viděla, jak jedli nějací prapředci brambory na loupačku. Vysypali je na stůl, sesedli se kolem a každý si bral, oloupal, posolil a ukousl. Od té doby jsme to dělali také, jen jsme měli navíc máslo a podmáslí. Hned po řízku je to moje nejoblíbenější jídlo, společně s brambory s tvarohem, kdy z tvarohu polotvrdého a Cottage, různých bylinek, zejména pažitky a tymiánu, umíchám baštu na brambory a utloukli bychom se.:-D

Cyrda

27. 2. 2014 15:13

Vojta N: Okraj Prahy hlásí stejný postup! :-D

Vojta N

2. 1. 2013 19:19

Tak Beskydy jsou asi chudý kraj. My dělávali brambory na loupačku (aspoň jsme jim tak říkali) dost jednodušeji. Prostě uvařené brambory, pěkně do ruky, posolit a máslo. A zapijene mlékem ... Jednodušeji to snad ani nejde :-)

Takuya

27. 3. 2012 17:54

Brambory na loupačku vaří moje babičky a koukám, že jsou všude skoro stejné :)

srettka

30. 6. 2010 16:05

my je rádi pečené do zlatova ve slupce, potřené česnekovo-kořeněným olejíkem a pak taky tvaroh a mlíko a mňam:-p

marcelka395 marcelka395

29. 6. 2010 20:30

Brambory na loupčku,to je mňamka a s podmáslím nebo kefírem,u nás tomu taky říkáme brambory olup si:yes:

Eliza Eliza

29. 6. 2010 20:06

:-)), tak to jsem ráda, že to znáte...;-) Vždycky v létě máme období, kdy na otázku: Co chceš k večeři? následuje: Brambory na loupačku...;-) I když jsem vařila i jiná jídla, naše Líza už dva dny zaplňuje bříško bramborami a na zítra k obědu je prý chce zase...:-8;-) Asi jí k tomu udělám velký zeleninový salát, protože i když vím, že brambory zachránily tuto zem v minulosti před hladomorem, myslím, že by se takhle jednostranně stravovat nemusela...:-D:-K:-D

Irrena Irrena

29. 6. 2010 19:51

To v naší rodině jede, jakkoliv mám vybíravou vnučku v jídle tak brambory na loupačku by mohůa mít každý den a k tomu tvaroh jak píšeš, máslo a kefír:-p:-pDostaneš super boda:yes:
Jednoduché, zdravé a dobré jídlo;-)

Lucasinka Lucasinka

29. 6. 2010 19:36

mnam mnam...mame moc radi :)

Eliza Eliza

29. 6. 2010 19:27

Jani, přidala jsem ti nějaké fotky, protože moje dcera už druhý den baští k obědu i večeři brambory na loupačku - u nás se podávají s bylinkovým máslem, solí a kefírovým mlékem...:-p:-)
Tomuto receptu se musí přidat bod...;-)

BarborkaS.

17. 12. 2009 01:06

:-p:-)DÍKY ZA FOTO:yes:

mirca75 mirca75

11. 12. 2009 22:21

Stará dobrá klasika v pěkné obrázkovém provedení;-).Taky je máme moc rádi-u nás s bylinkovým tvarohem:-p.

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 12. 2009 12:56

Moc dobré, chválím! Upravila jsem si to trošku podle sebe, dala jsem nízkotučný tvaroh a bez másla, ale opravdu dobrůtka.:-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: brambory na loupačku s tvarohem jak dlouho se vaří brambory ve slupce jak se vaří brambory jak dlouho se vaří brambory máme rádi brambory jak se dlouho vaří brambory brambory naloupacku brambory na lupacku jak dlouho se vaří brambory na loupačku délka vaření brambor vařené brambory na loupačku jak dlouho vařit brambory ve slupce tvaroh na brambory na loupačku brambory na lopacku bramory na loupačku brambory na loupačku doba vaření brabory na loupačku jak uvařit brambory jak dlouho varit brambory brambory na loupačku tvaroh

Suroviny: brambory, sůl, tvaroh, mléko, pepř mletý, máslo, pažitka, křen

TopRecepty.cz

Brambory "na loupačku"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JyP9