Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vdolky

Pod pojmem vdolky si asi většina z nás představí smažené kynuté těsto s povidly a tvarohem. Nicméně vdolky podle našeho receptu jsou jiné, slané. Pečené bochánky můžete využít jako přílohu k polévkám, například gulášové nebo dršťkové.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min + doba kynutí

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, + doba kynutí)

14. 11. 2009 15:06

Suroviny pro 16 kusů

16 kusů

Nutriční hodnoty

Energie16 737 kJ / 4 000 kcal
Bílkoviny89,66 g
Tuky229,29 g
Vláknina18,36 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 312 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy385,33 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Olga

29. 12. 2011 21:23

Michaela Medkova:
tento recept na vdolky je jeden z nejlepších, vdolečky jsou díky oleji vláčné.
Já nechávám \\\"kuličky\\\" ještě kynout i na plechu. Poté, když je vytáhnu z trouby, potřu (nebo pokapu) rozpuštěným máslíčkem...mňamka.

Michaela Medkova Michaela Medkova

20. 12. 2011 13:00

Mishka - děkuji za kladné hodnocení mého receptu a jsem ráda, že se vdolky povedly:-p Též děkuji za bodíčka:-))

Mishka

20. 12. 2011 12:27

Michaela Medkova: Teď jsem vdolky dopekla a jsou skvělé... Už jsem zkoušela péct podobné, ale do těsta se nepřidával olej a po upečení byly tuhé a druhý den tvrdé jak broky:-)) Tyhle proti nim nemají chybu... Dávám bodík :-)

Michaela Medkova:

Michaela Medkova Michaela Medkova

1. 2. 2011 15:21

Andreo6 vdolky solím vždy tak, jak se říká špetkou soli na každý vdolek.Myslím, že příště se povedou přesně osolit.Jsem ráda, že se povedly.

Andrea6

1. 2. 2011 13:04

Dobrý den, teď jsem vytáhla vdolky z trouby, jsou skvělé. Ale samozřejmě jsem si neuvědomila, že dělám slané vdolky a dala tam pouze špetku soli a jsou málo slané. Můžete poradit kolik soli dáváte? Jinak dávám bodík. Dík.:yes::-p:-*:-D:-))

Val

1. 10. 2010 16:48

aaaaa ty milujuuuuuu. Víc cukru prosííím :-D

Michaela Medkova Michaela Medkova

26. 7. 2010 10:41

Lído, jsem ráda, že se vdolky povedly

Lída

24. 7. 2010 18:15

Paní Medková dnes jsem pekla vaše vdolky a můžu říci že je recept úžasný a skvěle se povedly moc děkuji:-p:-*

Michaela Medkova Michaela Medkova

14. 7. 2010 18:21

Ahoj kafnak, tedy přesně jsem nikdy nesledovala čas, jak dlouho vdolky peču.Prostě až jsou takové nazlátlé, tak jsou hotové.

kafnak

14. 7. 2010 11:01

Ahoj:-)prosim Vás, jak dlouho se ty vdolky pečou..??..děkuji;-)

Michaela Medkova Michaela Medkova

23. 5. 2010 16:52

Ještě chci upřesnit, 1vejce přijde do těsta a 1vejcem vdolky potíráme.

Michaela Medkova Michaela Medkova

23. 5. 2010 16:51

Cathleen, recept je v pořádku, mám ho od své kamarádky, která je dobrá kuchařka.Sama jsem vdolky již několikrát pekla a jsou výborné.

magdalenka magdalenka

23. 5. 2010 10:09

Cathleen, to bude evidentne preklep, snáď to autorka upresní...

cathleen cathleen (moderátorka)

23. 5. 2010 09:18

Možná receptu špatně rozumím, ale na 500 g mouky přijde tolik tektiny?:-O 2 dcl oleje = 200 ml, 2,50 dcl mléka = 250 ml, 2 vejce = asi 100-120 ml.....je dcl decilitr?

Stuska

17. 11. 2009 18:11

Pro Dr.Holuba nevím , jestli jste měli nouzi o vajíčka, ale u nás se vždy při kynutí rozpeků dává to kynutého těsta vajíčko, recept mám napsaný od babičky.Ještě jsem si to šla ověřit.No nic v každé rodině je to jinak.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vdolky vdolky s mákem vdolky recept vdolky jednoduché recept na vdolky slané vdolky recept na vdolky slané s mákem vdolky do trouby slane vdolky recept vdolky s mákem recept vdolky k čočce vdolky bez kynutí slané vdolky k polévce vdolky k mrkvi vdolek recept na slané vdolky vdolky recept jednoduché vdolky z trouby recept vdolky sypánky

Suroviny: mouka hladká, olej, mléko, droždí, cukr, vejce, sůl, mák

TopRecepty.cz

Vdolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zvB5