Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švédský koláč 2

Nejlepší koláče jsou ty, které jsou hotové za pár minut a zmizí rychlostí blesku. Tak přesně takový recept pro Vás mám. Výborné drobenkové těsto a vláčná tvarohová náplň, to je to, co hledáte pro dnešní pečení.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

7. 11. 2009 18:11

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie34 102 kJ / 8 151 kcal
Bílkoviny205,29 g
Tuky277,68 g
Vláknina31,50 g
Cholesterol 1,56 g
Sodík 950 mg
Sůl2,69 g
Sacharidy1 191,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Švédský koláč má výbornou chuť a jeho příprava je snadná. Tento recept mám z knihy Domácí moučník od p.Zdeny Kocourkové.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 11. 2009 13:57

Hani, zkus koláč, který je zde přidán, jako podobný. Tam jde celá Hera. Třeba se ti bude dařit lépe. Mi to taky dělalo u nějakého suchého koláče a ten "podobný" recept se zadařil. Proto jsou zde podobné recepty. Někdy jen maličkost ho může změnit na něco jiného;-)

Hana

9. 11. 2009 13:44

Mám tento recept již několik let. Jenomže po upečení mi zůstává na pechu sypká směs. I když je koláč upečený, při krájení je na dně sypká směs. Když něchci mít na dně sypkou směs, tak musím dát na vrch celé máslo. Pochopitelně plátky másla. Když koláč nechám v troubě delší dobu péct, tak zespodu hoří. Jak to děláte vy? Nechce se mi věřit, že tyhle problémy mám jenom já. PTala jsem se kámošky ai ji zůstává na dně sypká syrová směs. Koláš je dobrý, krásně voní, ale tá mouka ze spodu mi moc vadí. Děkuji. Hana B.

Jenda1 Jenda1

8. 11. 2009 22:22

Růženko, díky za připomenutí, maminka tento koláč pekla již před 25.lety a recept se nenašel. Už mám uloženo a určitě brzy vyzkouším. Posílám osmý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

Iriska Iriska

8. 11. 2009 20:15

Děkuji za připomenutí. Úplně jsem na něj zapomněla. Je to skvostný koláč a rychlý. Dávám 7. bod :yes:

ruzena ruzena

7. 11. 2009 21:51

Holky děkuji za pochvalu:-))dnes jsem nevěděla,co upéct,tak jsem listovala tou knížkou a to mě padlo do oka a můžu říct,že je opravdu dobrý:-ptu knížku mám novou a je tam spousta pěkných receptíků:yes:akorát jsem nevěděla jak to dopadne,dělala jsem ho poprvé a trnula jsem,protože se vše nasype a nemíchá dohromady,ale dopadlo to dobře:-)):-)):-))

marie

7. 11. 2009 21:16

Zaujal mě Váš recept na koláč a rozhodla jsem se ho upéct je moc dobrý.:-)

Patricie

7. 11. 2009 21:08

Růženko, ve středu jsem zrovna tenhle pekla. Je fajn , tak posílám bod. :-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 11. 2009 20:20

Ten znám, je moc dobrý!! Růženko, ode mne+2;-)

ivulinka ivulinka

7. 11. 2009 19:59

Růženko, teda tím tvarohem se to tu dnes jen hemží. Ten můj co jsem ho dnes upekla a dala i na Topíky se nám jaksi v průběhu odpoledne pomalu odpařoval z tácku...
Tvarohem se nedá nic zkazit, zaručený bod ode mě.:-):-):-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: švédský koláč švédský sypaný koláč švédský tvarohový koláč švédský koláč recept švédský koláč s tvarohem švédský sypaný tvarohový koláč recept na švédský koláč švédský koláč na hrnky recept švédský koláč recepty svedsky kolac jabkovy kolac švédský koláč bez těsta švédský sypaný koláč s tvarohem svecky kolač koláč s herou švédská buchta švédský mandlový koláč švédský mandlový dort švédská buchta s tvarohem

Suroviny: mouka polohrubá, cukr krupice, prášek do pečiva, tvaroh měkký, vejce, cukr krupice, mléko, rozinky, šťáva citronová, máslo, tuk

TopRecepty.cz

Švédský koláč 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D18Y