Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švédský koláč 2

Nejlepší koláče jsou ty, které jsou hotové za pár minut a zmizí rychlostí blesku. Tak přesně takový recept pro Vás mám. Výborné drobenkové těsto a vláčná tvarohová náplň, to je to, co hledáte pro dnešní pečení.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

7. 11. 2009 18:11

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie34 102 kJ / 8 151 kcal
Bílkoviny205,29 g
Tuky277,68 g
Vláknina31,50 g
Cholesterol 1,56 g
Sodík 950 mg
Sůl2,69 g
Sacharidy1 191,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Švédský koláč má výbornou chuť a jeho příprava je snadná. Tento recept mám z knihy Domácí moučník od p.Zdeny Kocourkové.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

martiline martiline

5. 11. 2023 16:12

Tento koláč peču velmi často. Někdy poloviční dávku do koláčové formy (musíte mít ale vyšší koláčovou formu). A někdy (jako například dnes) na celý plech. Někdy mi zůstává sypká směs na dně plechu - je to tím, že tak nějak neodhadnu 2/3 množství. Každopádně tento koláč u nás milují všichni ... :yes:

Kacenka999 Kacenka999

27. 4. 2022 20:24

Dnes jsem poprvé pekla tento koláč a musím říct, že je jednoduchý a přesto výborný, rychle mizí z plechu <3 Použila jsem tvarohy ve vaničce, mléka jsem dala méně a do tvarohové směsi jsem dala moučkový cukr... Másla mi zbyla menší půlka. Pekla jsem déle, než je uvedeno v receptu. Nedělala jsem naposled, je vážně luxusní

Lenunka Lenunka

5. 8. 2017 21:02

dělám také, tvarohový i jablečný, a někdo mi tu poradil, že je lepší ze sypkých surovin a másla udělat takovou drobenku, půl nasypat pod náplň a půl na, dělám to od té doby tak a žádné máslo se nikam nestrouhá, nikde nezbývá žádná mouka, je to perfektní:-)

Zuza

5. 8. 2017 14:28

Drazí, koláč peču již od mládí, tak sedmatřicet let a během té doby se výrobci tvarohu, na tom to vše stojí. Vychytala jsem tvaroh - Javornický tučný, s ostatními to není dobré. Pekáč jen vymazavam, nic jiného, Heru rozkrájíme až na vršek. Pravda, trocha mouky vždy na dně zůstane, ale není to tak strašné, peču ve staré el.troube zhora i zdola teplo asi 45 minut, až je takový zlatohnědý, ne spálený. Osobně ho ráda ještě teplý, takže prášek do pečiva cítit je, po schladnuti už ne, chladné na zemi na dlažbě, prikryty utěrkou, aby si udržel patřičnou vláčnost. Celá rodina ho celá léta miluje, dokonce i můj syn, který koláče nejí.

Přeji příjemné pečení:-K:-p

Lenka

18. 5. 2016 21:21

Tak jsem dnes zkusila....testo upeceny,ale silne citim kyprici prasek. Tvaroh prosim jaky? Totalne cely se mi to rozlilo a je z toho tvarohova kejda. Za me recept k prdu.:no:

vaclava gregrova vaclava gregrova

6. 12. 2015 21:13

Dnes jsem pekla podobny,jen do sypke smesi ještě dam vanilkovy cukr a citronovy cukr a spetku jedle sody,Pak ještě do tvarohu vanilkovy a citronovy cukr,1vanilkovv pudink a méně mleka protože davam vanickovy tvaroh a ten je ridsi.Recept je super,:-K:yes:

Annie

19. 2. 2015 18:25

Tuk (1 Hera) se musí smíchat s moukou a ostatním v drobenku,
polovina se nasype dolu a druhá na tvaroh.
Plech se nevymazává ani nevysypává..
Peču už léta.

petrus

9. 1. 2015 18:26

Děvčata maslo pridejte do sypke směsi a spodni dil obarvěte kakaem je to luxus:-)

Hosnedlova

3. 8. 2014 20:54

Já radím všem co koláč pečou aby na dno pekáče nebo formy silně vymazané máslem přidali strouhanku, pak je to krásně do růžova upečene.já osobně cukru dávám také méně;-)

bystrouska

18. 2. 2013 14:18

Buchta je moc dobrá:-p, přidala jsem fotky té své i když se trochu liší v přísadách :-O(dávám méně mléka a zase navíc tam mám pudingový prášek). Ale jinak jsou buchtičky stejné. Takže bod :yes:

ivona

3. 2. 2010 12:51

Mám lepší variantu.Z celého másla,mouky,cukru a prášku do pečiva udělám posypku.Jednu polovinu dám na dno,zaleju tvarohovou náplní a zbytkem posypu vrch.Buchta je hodně mokrá .Máme ji moc rádi a vždy se po ní zapráší.

ruzena ruzena

9. 11. 2009 18:30

No to jsem ráda,že se na to přišlo,čím to asi je,:-))i když,já jsem pekáč vůbec nevymazávala,pekla jsem na pečícím papíře:-8,což je na fotce viditelné:-))

Hana B.

9. 11. 2009 17:08

Všem děkuji za vysvětlení. Podívám se na podobný recept a určitě ho vyzkouším. Někdy stačí přidat nebo něčeho přidat. A jak píše Janička, dno pekáče pořádně vymazat máslem:yes:

Jiřička

9. 11. 2009 15:28

Ahoj všem,
tento koláč znám a pekla jsem ho již několikrát. Na poprvé byl výborný a celý upečený. Protože rodině moc chutnal tak jsem si to za týden zopakovala a stalo se mi to co Haně. Na dně byla mouka (upražená). Dlouho jsem přemýšlela proč a přišla jsem na to. Musí se dno důkladně vymazat máslem (Herou). Dnes, když ho peču dám tuk do mrazáku a pak jej na hrubém struhadle nastrouhám a pěkně ho na dně pekáče urovnám a pak na něj dám suchou směs atd. Hezké odpoledne J. :-):-):-)

ruzena ruzena

9. 11. 2009 14:48

Hano (neregistrovaný/á)já jsem pekla koláč přesně podle návodu a můžu říct,že jsem ho měla úplně v pořádku upečený.Nevím,čím to může být,možná teplotou při pečení,je psáno,že se má dát do mírně vyhřáté trouby,no a já mám plynovou troubu a pekla jsem ho i při mírné teplotě,proto jsem ani nepsala při jaké teplotě se peče,protože každý má jinou troubu a jinak každýmu peče.Na fotce je vidět,že ho mám normálně upečený a žádná mouka mi na plechu nezbyla.Taky jsem měla obavu,ale dopadlo to dobře,jen na povrch jsem dala opravdu celé máslo,jak píšeš i ty.;-)Jen jsem nedávala rozinky-manžel je nejí.;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: švédský koláč švédský sypaný koláč švédský tvarohový koláč švédský koláč recept švédský koláč s tvarohem švédský sypaný tvarohový koláč recept na švédský koláč švédský koláč na hrnky recept švédský koláč recepty svedsky kolac jabkovy kolac švédský koláč bez těsta švédský sypaný koláč s tvarohem svecky kolač koláč s herou švédská buchta švédský mandlový koláč švédský mandlový dort švédská buchta s tvarohem

Suroviny: mouka polohrubá, cukr krupice, prášek do pečiva, tvaroh měkký, vejce, cukr krupice, mléko, rozinky, šťáva citronová, máslo, tuk

TopRecepty.cz

Švédský koláč 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D18Y