Honzova zelňačka
Sytá polévka z kysaného zelí a pikantní klobásky je plná chutí a v chladném počasí příjemně zahřeje. Chuť jí dodá ještě mletá paprika a majoránka a kyselost zdůrazní zakysaná smetana.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 760 kJ / 1 377 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,08 g |
Tuky | 54,96 g |
Vláknina | 36,23 g |
Cholesterol | 380 mg |
Sodík | 8,09 g |
Sůl | 19,50 g |
Sacharidy | 119,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tuhle polévku vaří můj přítel podle jejich rodinného receptu. Vzhledem k tomu, že je doma víc strávníků, tak tento recept je na víc jak 4 porce, ale množství přísad si každý může určit sám.
Zakysanou smetanu lze nahradit obyčejnou smetanou (u nás milujeme zelňačku řádně kyselou).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 4. 2017 14:40
14. 11. 2016 11:49
Mně se nedovařily brambory, ani když byly napůl vařené, ale záleží určitě i na odrůdě brambor, já prostě raději vařím extra.
14. 11. 2016 11:45
14. 11. 2016 11:41
11. 3. 2015 09:43
2. 3. 2014 15:24
28. 11. 2012 13:37
16. 9. 2010 13:01
22. 2. 2010 15:02
26. 1. 2010 21:31
22. 1. 2010 14:23
12. 12. 2009 12:19
24. 11. 2009 14:27
To jsou ti nevěřící tomášové
Mě učila taky vařit babička,ale to s tím nemá nic společného.Tohle je rodiný recept přítele a vždycky brambory změkly,sice to trvá trochu déle ,ale brambory takto opravdu jdou udělat (až přítel bude zase polévku dělat doplním dobu jak dlouho se to vařilo).Brambory každý vaří podle svého a já i rodina přítele máme ověřeno že to jde i takto.Zkráceně řečeno je na každém jak si postup upravý podle svého.Každopádně to někdy zkuste a uvidíte že to opravdu není tak nemožné
22. 11. 2009 15:09
22. 11. 2009 14:52
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 12 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 19 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 12 minutami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 19 minutami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 24 minutami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 29 minutami
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 32 minutami
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 6 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 9 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 10 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 10 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Německá zelňačka s klobáskou a karamelizovanými jablky zasytí a ještě si skvěle pochutnáme
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Jak správně usmažit cibuli dosklovita, dorůžova či dočervena? Začátečníkům video napoví, jak postupovat
Další recepty
Tématické fráze: zelňačka se zakysanou smetanou zelňačka zelňačka recept zelńačka polévka klasická zelňačka recept na zelnacku zelňačka bez smetany zelnacka s zakysanou smetanou zelňačka bílé zelí zakysaná smetana recept zelňačka zelnačka polévka se smetanou zelnacka s bramborem zelnacka bez brambor recepty zelnacka jak dlouho se vaří brambory zelnacka se smetanou zahuštení zelňačky jak dlouho vařit brambory zelnacka z kyseleho zeli recepty na zelnacku
Suroviny: klobása, brambory, zelí kysané, mrkev, cibule, česnek, smetana zakysaná, kmín celý, majoránka, sůl, pepř mletý, paprika sušená pálivá, paprika sušená sladká, olej slunečnicový
Honzova zelňačka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xn1n
22 názorů