Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kmíňák

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

28. 10. 2009 19:19

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie9 427 kJ / 2 253 kcal
Bílkoviny65,56 g
Tuky26,03 g
Vláknina29,19 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,43 g
Sůl16,00 g
Sacharidy416,68 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chleba je větší a překvapivě lehounký.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Miska.74

17. 1. 2010 16:24

Cathleen - tvoje recepty zkouším ráda a protože milujeme kmínový chleba, tak na tenhle jsem se opravdu těšila, ale bohužel chlebík mi vůbec nevykynul a byla z něj jen celkem tuhá placka.;-( Zkusila jsem i podruhé, ale výsledek byl stejný, recepturu jsem dodržela, ale už při hnětení bylo těsto celkem tuhé.:-( Prosím poraď, kde jsem mohla udělat chybu?:-?

cathleen cathleen

29. 12. 2009 23:24

Indiánko, kdo se bojí, nesmí do lesa:-D Zkus ochutnat chlebík s kváskem a pochopíš....a možná začneš experimentovat;-):yes::yes:

mirca75 mirca75

29. 12. 2009 22:29

Cathleen:-)tak kmínový chlebík u nás může ve velkém můj taťka,ale on má rád trošku hutnější;-).Ovšem ten tvůj vypadá moc pěkně:-p-i ten od Merylas samozřejmě;-)-protože jak je známo jste pekařinky šikovné a zručné;-).Proto si rcp.ukládám a zkusím upéct.

Indiánka

29. 12. 2009 22:03

Díky za rychlou odpověď.Ale chci se vidět,jak pravidelně krmím sklenici,obávám se,že dopadnu jako magdalenka...

Merylas Merylas (moderátorka)

29. 12. 2009 18:57

Indiánko, já použila tento, mám ho už od srpna ;-)http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/
A ještě jeden kvásek je tady,ale s tím nemám vlastní zkušenosti http://www.toprecepty.cz/recept/6911-dvoudenni-kva...

Indiánka

29. 12. 2009 18:50

Čao,jsem v pečení chleba novicka,takže nemám ani šajna,jak vypěstovat ten žitný kvásek.Poradí mi někdo? Jo a kolika stupňový pivo a světlý nebo tmavý? Díky

cathleen cathleen

28. 12. 2009 17:14

Jsem ráda, že chutná, máš ho hezký i bez rovnání těsta;-)

Merylas Merylas (moderátorka)

28. 12. 2009 16:57

Ivi, chlebík je moc dobrý:yes: Propásla jsem dobu, kdy jsem měla vyjmout háky a těsto urovnat, ale bochník byl i tak celkem souměrný:-))

cathleen cathleen

29. 10. 2009 09:27

Tak, přidala jsem vám foto řezu na pokoukání;-)

cathleen cathleen

29. 10. 2009 08:59

HankaPu ho vypěstovala taky až napodruhé....poprvé byl "divný" už na druhý den...ale přišli jsme na to, že to asi bylo tím, že hned od začátku měla sklenici s kváskem napevno přikrytou víčkem. Je třeba ty první 3-4 dny kvásek zakrýt jen utěrkou, aby tam mohly napadat ze vzduchu "potvůrky" potřebné ke kvašení:-))

magdalenka magdalenka

29. 10. 2009 08:45

Caty, toho hnusáka som div nie na hrudi hriala, spievala som mu, bála som sa ho opustiť...začal sa tváriť divne, tak letel do kanála...ešte aj kvások bude na mňa hnusný?:-D

cathleen cathleen

29. 10. 2009 08:37

Magdalenko, poud nedáš žitný kvásek, gramáž droždí nezvyšuj, hrozilo by zušatění chleba. Ale kvůli dochucení bych dala 1-2 malé lžičky octa. Žitný kvásek prodlužuje trvanlivost chleba, zlepšuje jeho chuť, zmenšuje drobivost a trošínku pomáhá při kynutí. Je opravdu dost poznat, když je přidán do těsta.....na tvém místě, bych mu, hnusákovi jednomu:-D dala ještě šanci a zkusila ho vypěstovat ještě jednou;-)
Shi, kmín částečně opadal, ale nevadí to, chlebík je od něj krásně navoněný - a to mi stačí. Pokud bys chtěla, aby kmín na chlebu držel, doporučuju těsto před posypem ještě pomáznout rozšlehaným vejcem.:-8

Patricie

28. 10. 2009 21:10

Moc hezkej chleba , o fotce ani nemluvím. :yes::-))

shineon

28. 10. 2009 20:53

ha ha... takže zase nový chlebík? No já ten svůj pondělní zkoušela dneskaa znova, chuťově je OK, ale poloviční na výšku, takže kdoví?
Co ten kmín, neopadal ti?:-O

Merylas Merylas (moderátorka)

28. 10. 2009 20:20

Ivi, vypadá nádherně:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí indiánci domácí indiánky chléb nevykynul kváskový chléb nevykynul žitný chleba domácí drobivost chleba chleba nevykynul domací pekárna chléb nevykynul kynutý chléb nevykynul indianci recept kynutí ze žitného kvásku domácí pekárna recepty kvásek domácí kmínák-chleba chléb z kvásku nevykynul prosly cottage recept chleb kminak chleba kmínák pečení chleba nevykynul jak udělat domácí kvá ak udelat kvasek

Suroviny: pivo světlé, voda, sůl, cukr, olej, kmín celý, mouka chlebová pšeničná, mouka celozrnná pšeničná jemná, mouka celozrnná žitná jemná, kvas žitný, droždí

TopRecepty.cz

Kmíňák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2xxJ